zawsze uważałam się za osobe tolernacyjną - nie przeszkadzją mi ludzie o odmiennym wyznaniu, o odmiennej orientacji seksualnej (stanowcze NIE dla adopcji dzieci przez pary tej samej płci), kolor skóry też nigdy mi nie przeszkadzał....do momentu....kiedy zaczęło się na świecie tak źle dziać, te wszystkie ataki. gdy byłam w Anglii i widziałam na ulicy Araba z turbanem na głowie, to niewiele się nad tym zastanawiając - przechodziłam na drugą stronę ulicy. czy to ma oznaczać nietolerancję czy raczej jakąś obawę, strach
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 376 dni temu Posty: 7350 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-09-15, 23:39
to jest trudna sprawa, ta o której mówisz..
W sumie to nie każdy Arab jest tym złym, ale trudno się nie bać skoro są obwiniani za każde zło na świecie...
Myślę, że z czasem się to uspokoi.
W końcu mają inny kalendarz, u nich jest średniowiecze - epoka krucjat
Ja uważam się za osobę tolerancyjną. Murzyn, Arab, czy Żyd to dla mnie przede wszystkim człowiek. Wszędzie są ludzie dobrzy i źli, wszędzie są pracowici i uczciwi, obok złodziei, morderców i nierobów. I to nie kolor skóry na to wpływa. Mieszkam w miejscu, gdzie wielonarodowość, wielokulturowość i wielowyznaniowość jest rzeczą zupełnie naturalną i naprawdę nie sposób nie być tu tolerancyjnym. Nie mam też absolutnie nic do homoseksualistów. Jeśli o mnie chodzi, to mogą sobie brać śluby, ale adopcji przez nich dzieci mówię zdecydowanie nie. I to nie jest już kwestia tolerancji, czy nietolerancji. Tu chodzi o dziecko, jego psychikę i poczucie wartości.
Jestem tolerancyjna, ale jest kilka rzeczy, których nie akceptuję bez względu na okoliczności. Nie znoszę agresji, chamstwa, obrażania innych. Toleruję to i szanuję, że ktoś ma i wyraża swoje poglądy. Jeśli ten ktoś powie: "jestem rasistą", w porządku. Jego sprawa. Ale jeśli powie: "Murzyni są nierobami, śmierdzą", lub: "głupi pedał", wtedy nie jestem w stanie tego zaakceptować, ani tolerować.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 423 dni temu Posty: 4272
Profil:
Wysłany: 2007-09-16, 09:35
Madzia81,bo to tak jest. Jesli widzi sie araba to ma sie przed oczami widok taki a nie inny. Dla wielu (jak nie dla wszystkich) arab=atak. I gdy widzisz takiego to juz myslisz czy cos zlego sie nie stanie niestety taki obraz o nich jest. I wtedy ta reszta niby nieszkodliwych juz nie ma znaczenia, bo przewaza ta zla opinia
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 299 dni temu Posty: 5 Skąd: Poznan
Profil: Wzrost: 175
Włosy: bialy
Stan: single
Wysłany: 2007-09-18, 10:25
cerrata napisał/a:
Ja jestem tolerancyjna w sumie... (...)
Ale z drugiej strony myślę tak: co to ma być za parada, zboczeństwo itd.. rodzina wygląda tak: mama, tata , dzieci piesek.. a nie tata, tata albo mama, mama.. i jeszcze dzieci chcą adoptować. Pewnie! niedługo seks ze zwierzętami będzie całkowicie legalny, adopcja, szczeniąt-noworodków.. może niedługo ślub z żyrafą będzie można wziąć.. I jeszcze się pchają do polityki,,, że cośtam srośtam... ? Kochać się tam a nie paradować!
hmmmmmmmmmm... zabawne jak bardzo Twoja wypowiedz przypomina mi ten dowcip.. (traktujacy w sumie o.. ok, same to nazwijcie - ciekawe do jakich konkluzji dojdziecie)
Siedzą dwie działaczki Ligi Polskich Rodzin naprzeciwko wejścia do Agencji Towarzyskiej (przepraszam za wyrażenie) dla Kochających Inaczej. Wychodzi z niej dresiarz.
- "A to łajdak, wstydu nie ma, męt społeczny! Przez takich nasze państwo tak wygląda!"
Z Agencji wychodzi dostatnio ubrany businessman.
- "A to cham i prostak! Przez takich zapisali nas do Unii Europejskiej! Tracimy dumę narodową!"
Z Agencji wychodzi Żyd. "To świnia! Manipuluje naszym niepodległym narodem i jeszcze każe się za wszystko przepraszać! Za pieniądze wszystkich kupuje!"
Z drzwi wysuwa się chyłkiem dostojny brzuchacz, rozgląda się ostrożnie na prawo i lewo.
- "Oooo, nasz Ksiądz Proboszcz, Dobrodziej! Jak on się potrafi poświęcać! Pewnie któryś z tych gejów jest umierający..."
_________________ "Czasem ściska nas coś w gardle, by nie dopuścić głosu serca do głowy lub vice versa."
S.J.Lec
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2007-09-22, 21:45, w całości zmieniany 1 raz
Jestem, jestem tolerancyjna maxymalnie jak tylko mozna byc.
Wszystko akceptuje, wszystkich, staram sie zawsze szanowac czyjes decyzje, nawet jesli sa one sprzeczne z moimi poglądami/oczekiwaniami : )
_________________ Kobiety mają przynajmniej stroje, a czym swoją pustkę mogą przykryć mężczyzni...??
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 277 dni temu Posty: 546 Skąd: ...
Profil: Imię: Pajunia
Wzrost: 178 cm (duuuża urosłam :P)
Włosy: Różnie, choć z przewagą czarnych:P
Stan: Zaręczona:)
Partner: Rafcio :*
Wysłany: 2008-01-28, 13:35
Ja uważam, że nawet tolerancja ma swoje granice...
Sądzę, że jestem osobą tolerancyjnę, choć czasem jak widzę tutaj w Anglii tyle dziwnych wypaczeń to myślę, że z wiekiem coraz mniej we mnie tej tolerancji. A może to nie o wiem chodzi? W Polsce jakoś mi łatwiej być osobą tolerancyjną...
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 235 dni temu Posty: 1110
Profil: Wzrost: 170
Włosy: brązowe
Wysłany: 2008-01-28, 14:58
jestem tolerancyjna, ale nie akceptuje wszystkiego, to są dwa różne pojęcia. Część rzeczy jest dla mnie zboczeniem najzwyklejszym i denerwuje mnie kiedy wszyscy próbują mi wmówić, że to coś naturalnego, dla mnie ni jest, aczkolwiek ja nie mam nic przeciwko do momentu w ktorym ktos mnie nachalnie przekonuje.
JEsli chodzi o kolory skory tu jestem na maksa tolerancyjna.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 277 dni temu Posty: 546 Skąd: ...
Profil: Imię: Pajunia
Wzrost: 178 cm (duuuża urosłam :P)
Włosy: Różnie, choć z przewagą czarnych:P
Stan: Zaręczona:)
Partner: Rafcio :*
Wysłany: 2008-01-28, 15:40
Nie no ja jeśli chodzi o kolory skóry to też nic do tego nie mam. Chociaż przyznam, że czarnoskórzy z Afryki zupełnie inaczej sie zachowują (dużo gorzej- są głośni i hamscy) niż np. Ci ze Stanów itp. Chociaż zdarzają sie wyjątki, więc nie generalizuję... ale to raczej różnice kulturowe i środowiska w jakim sie przyszło dorastac a nie sprawa koloru skóry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum