Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 80 dni temu Posty: 63 Skąd: Gdańsk
Profil: Imię: Karolina
Wzrost: 168
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Marek
Wysłany: 2008-03-27, 20:44 Salsa
Hej! Mam pytanie, czy chodzi ktoras z was na zajecia taneczne a konkretnie na Salse? ostatnio chodzi mi po głowie żeby sie zapisać iale nie wiem czy warto. no i jescze jedno pytanko, w co sie ubrac na takie zajecia i jakie buty załozyc ??
Princessa,
Ja miałam mieć zwykłe tampki, abyb nie rysować podłogi na sali, słyszałam tez o specjalnych butach na obcasach dla pań, ale ogónie raczej są mało dostępne.
Jeśli czujesz, ze spodoba się, idż i sopróbój Taniec to rozrywka od codziennych kłopotów Możesz tylko soebire np podpatrywać, a jak się nie spodoba mozesz zrezygnowac zawsze
_________________ " Nie pytaj sie jak
Ja kocham jak ptak. "
Informacje: Dołączyła 45 dni temu Posty: 60 Skąd: Werona
Profil: Wzrost: 170 cm
Włosy: brunette
Wysłany: 2008-04-03, 14:07
Przez dwa lata tanczylam taniec towarzyski w najblizszej przyszlosci zamierzam kontynuowac nauke. bardzo fajna sprawa, sprawnosc fizyczna na piątkę, ciałko ładne .
musze przyznac, ze pewne maniery w tancu/sposobie poruszania sie mi zostały, ale nie narzekam z tego powodu
odnosnie dziewczyn tanczacych w klubach [nie wiem czy autorka miala na mysli taniec erotyczny czy klub typu lava], ale założmy, ze chodzilo o to pierwsze taniec erotyczny jest piekny. ale to musi byc taniec erotyczny, a nie wylgarny z gola... wszystkim golym
a dziewczyny tanczace w dyskotekach. hm.. normalka? to tez zalezy czego taka dziewczyna oczekuje moge powiedziec o sobie. gdy ide tanczyc na dyskoteke, nic nie biore na powaznie, wiec jesli ktos uwaza, ze podrywam na taniec, jest z bledzie. wyjscie na dyskoteke jest jak pojscie po zakupy. okreslone typy zachowan, ubioru
my z miskiem oboje w tancu towarzyskim to jak dwa paragrafy wygladamy jak to moja mama okreslila, z czasem niby lepiej ale jakos nam to do konca nie idzie dlatego teraz przed slubem zamowilismy sobie lekcje do pierwszego tanca, pani wymysli nam uklad do wybranej przez nas piosenki i bedzie do nas przyjezdzala i nas uczyla pewnie bedzie duzo smiechu
chcielibysmy isc na kurs ale niestety brakuje nam czasu, ale moze kiedys...
Informacje: Dołączyła 45 dni temu Posty: 60 Skąd: Werona
Profil: Wzrost: 170 cm
Włosy: brunette
Wysłany: 2008-04-04, 02:07
angik1683 napisał/a:
teraz przed slubem zamowilismy sobie lekcje do pierwszego tanca, pani wymysli nam uklad do wybranej przez nas piosenki i bedzie do nas przyjezdzala i nas uczyla
swietna sprawa mnie sie marzy na pierwszy taniec walc angielski do piosenki whitney huston - i have nothing. mmm... ale z czym do czego. obecnie nawey chłopaka nie mam a co dopiero narzeczonego :P ale kiedys, kiedys...
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 483 dni temu Posty: 1406 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2008-04-04, 11:57
chodziłam kiedyś na tańce , ale to była dla mnie katorga, bo wolałabym w tamtym czasie chodzić na karate. mimo wszystko coś tam łyknełam. o ślub sie martwię, żebyśmy nie musieli z Miśkiem tańczyć w parze, bo to będzie totalny niewypał, po prostu nie potrafimy razem tańczyć, chyba, że troche się pokołysać, a szkoda
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2842 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-04-24, 23:35
A ja byłam dzisiaj w szkole tańca na salsie
Ale było fajnie... zapisałyśmy się z koleżankami, raz w tygodniu...na razie chcemy przetestować różne style i później zdecydujemy się na coś konkretnego dopiero
Fantastycznie jest tak 1,5 godziny oderwać się od wszystkiego...
I tak jak w tym cytacie:
"Taniec to jedna z rzadkich dziedzin, gdzie człowiek zaangażowany jest całkowicie ciałem, dusza i umysłem"
dokładnie tak jest i nie myśli się o niczym innym
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 75 dni temu Posty: 17 Skąd: Kraków
Profil: Wzrost: 159 cm
Wysłany: 2008-04-24, 23:50
Myślę, że wkrótce zapiszę się na salsę. Kusi mnie jeszcze Flamenco. A obecnie chodzę na zajęcia z tańca brzucha.
_________________ Tylko 5% Polek nosi dobrze dobrany stanik. Wiele kobiet zamiast 75B powinno nosić zupełnie inny rozmiar... Zasada jest prosta - mniejszy obwód i większa miska.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 75 dni temu Posty: 17 Skąd: Kraków
Profil: Wzrost: 159 cm
Wysłany: 2008-04-28, 09:40
tuptunio napisał/a:
taniec brzucha też bym chciała
Polecam. Jest bardzo fajny. Można też próbować samemu, w domu. Na You Tube jest sporo filmików, w tym wiele instruktażowych.
_________________ Tylko 5% Polek nosi dobrze dobrany stanik. Wiele kobiet zamiast 75B powinno nosić zupełnie inny rozmiar... Zasada jest prosta - mniejszy obwód i większa miska.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2842 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-04-29, 17:01
no ja właśnie żałuję, że tam w tej szkole nie ma dancehallu a szkoda, bo tego też bym chciała spróbować. Ale muszę poszukać, na pewno we wrocku gdzieś tego uczą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum