slyszalas zeby ktos tampona nie zmienil caly dzien?
a właśnie tak,.,,, mojej siostry kumpela, i miała przez to poważny kłopot...
_________________ Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 268 dni temu Posty: 1509 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-10-18, 15:35
Tylko podpaski
Choć widzę,że jestem jedną z nielicznych osób, które je stosują.
Tampony założyłam kiedyś parę razy. Za pierwszym razem dostałam jakiegoś wstrząsu połączonego z gorączką. Później organizm się przyzwyczaił ale i tak tampon jakoś tak mi "przeszkazał". Miałam też wrażenie, że brzuch mi zaraz rozsadzi
a na dodatek w pracy w toalecie nie ma komfortu założenia go
Dużo osób się przewija.
To pewnie wszystko kwestia przyzwyczajenia.
Osoby, które stosują tampony mówią,że nigdy by do podpasek nie wróciły-Tampon to ponoć większa higiena.
Ja pozostanę przy starej dobrej podpasce
Ja pozostanę przy podpaskach
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 287 dni temu Posty: 221 Skąd: Stolyca
Profil: Imię: Kasia
Wysłany: 2007-10-18, 18:21
Ja też używam tylko podpasek.Z tamponem czuje się niekomfortowo.Zużyłam kiedyś jedną paczkę,zakupioną żeby się dowiedzieć jak to jest i powróciłam do klasyki.
_________________ "Każdy człowiek ma pewien określony horyzont myślowy.
Kiedy ten się zwęża i staje się nieskończenie mały, zamienia się w punkt.
Wtedy człowiek mówi: "To jest mój punkt widzenia"
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 284 dni temu Posty: 334 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-18, 18:29
i ja jestem zwolenniczką podpasek...
poza tym słyszałam, że tampony mogą utrudnić późniejsze zajście w ciążę, bo gdy jest on w środku, to się bakterie rozwijają i z tego mogą być jakieś tam problemy...
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 419 dni temu Posty: 4241
Profil:
Wysłany: 2007-10-18, 18:46
klaudia20 napisał/a:
poza tym słyszałam, że tampony mogą utrudnić późniejsze zajście w ciążę, bo gdy jest on w środku, to się bakterie rozwijają i z tego mogą być jakieś tam problemy...
Profil: Wzrost: 174
Włosy: jasny blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-10-18, 19:15
madzia napisał/a:
klaudia20 napisał/a:
bzdura
był taki dowcip :" bo tampony sie zmienia a nie wkłada jeden za drugim..."
a powaznie to trzeba pilnowac zeby zmieniac je co 2-3 godziny. i tyle wtedy bakterie nie maja czasu zeby sie rozwinąć tak by spowodowac jakas infekcje. i nalezy pamietac o podmywaniu
ja osobiscie preferuję tampony ze wzgledu na dosc intensywny tryb zycia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum