Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 212 dni temu Posty: 258 Skąd: Włocławek/Galway
Profil: Imię: Katarzyna
Wzrost: 172 cm
Włosy: ciemny brąz
Stan: panna
Partner: Jarek
Wysłany: 2008-02-18, 21:16
ja zawsze latam ze strachem w pierwsze dwa dni. czasami to i w nocy wstaje bo nie moge ze stresu spac. chociaz musze przyznac ze od pewnego czasu zaczyna sie cos zmieniac- jakby cykl mi sie unormowal i wogole tak dziwnie jakby to nie moj organizm.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2842 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-02-18, 22:45
madzia napisał/a:
mOtOcYkLiStKa napisał/a:
a przy normalnych/słabych nawet co 8 godz
w takim razie zycze powodzenia w leczeniu chorob lub infekcji w przyszlosci:)
teoretycznie tak jest napisane na opakowaniach, że nie nosić dłużej niż 8 godzin, więc niby 8 godzin dozwolone, ale ja też zmieniam częściej i temu nie ufam
tuptunio napisał/a:
ja to bym w życiu z okresem na plaże albo basen nie poszła.
a ja właśnie nauczyłam się używać tamponów jak byłam na jakimś obozie za granicą, gdzie miałam 9 dni i chyba w drugi dzień wypadł mi okres... A że ja miałam wtedy długie okresy (6-7 dni) to wyszłoby na to, że w ogóle nie mogłabym korzystać ani z wody ani z plaży ani z opalania ( bo jak tu opalać się i siedzieć na plaży jak taki gorąc a do wody wejść nie można). Teraz więc tampony to dla mnie największe wybawienie na wakacje
Informacje: Dołączyła 139 dni temu Posty: 1860 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-18, 22:59
Kociak napisał/a:
madzia napisał/a:
mOtOcYkLiStKa napisał/a:
a przy normalnych/słabych nawet co 8 godz
w takim razie zycze powodzenia w leczeniu chorob lub infekcji w przyszlosci:)
teoretycznie tak jest napisane na opakowaniach, że nie nosić dłużej niż 8 godzin, więc niby 8 godzin dozwolone, ale ja też zmieniam częściej i temu nie ufam
zartujesz az ide sprawdze??????
[ Dodano: 2008-02-18, 23:08 ] Kociak, no wlasnie jak gorac i upal to mozna sie wsciec i wtedy tampon i w dluga ja w wakacje zawsze cierpie te 2 pierwsze dni ale pozniej
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 370 dni temu Posty: 3858
Profil:
Wysłany: 2008-02-19, 07:52
ja tam zmieniam co jakies 3 godz. wole dmuchac na zimne;)
a zreszta tak jak ktoras z was napisala w 8 godzin w jednym tamponie to by mnie zalalo w pierwszym dniu...a juz pierwszej nocy to musze wstawac i wymienic tampona (czesto i przescieradlo niestety:-//)
w ogole ostatnio staram sie ograniczac do podpsaek
_________________ Nawet ten cholerny czas...
Nie rozdzieli nas...
Ja to czasami przeciekam gdy używam tamponów, ale najgorsze sa noce. Czesto rano sie budzę i tez muszę zmieniać co nieco.
ja zmieniam hmmm to zależy od intensywności krwawienia czasami co 2h, czasami co 5 )
_________________ " Nie pytaj sie jak
Ja kocham jak ptak. "
Informacje: Wiek: 16 Dołączyła 91 dni temu Posty: 107 Skąd: Opole
Profil: Imię: I'm Sabina
Wzrost: 160
Włosy: blond
Stan: niech żyje wolność i swoboda ;P
Wysłany: 2008-02-19, 10:20
no wiadomo że w pierwszych dniach trzeba częściej zmieniać. co do tych 8 godz to oczywiście tak mówią producenci ale ja nigdy tyle nie trzymałam... co do basenu to też nigdy nie pływałam podczas okresu, ale raczej nie ma takiej opcjii żeby coś sie stało z tym tamponem w wodzie albo żeby krew wyleciała
_________________ Droga do szczęścia jest ciemna i ciernista, ale rozświetla ją nadzieja
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 172 dni temu Posty: 321 Skąd: 3city
Profil: Wzrost: 164,5
Włosy: Rude
Wysłany: 2008-02-19, 20:02
Zielonooka napisał/a:
JA używam tamponów, bo tylko one dają mi komfort tego, ze nie czuje jak sie ze mnie cos leje i nie czuje sie brudna, a zmieniam co 3-4 h
u mnie jest podobnie..:) kilka lat temu przeszlam na tampony i teraz wlasciwie tylko to. Do tego mam niewielkie krwaweienie wiec w nocy tez sie nie stresuje i nie przeciekam...
basen i morze staram sie unikac.. w czasie okresu ale czasami nie ma wyjscia:)
ale raczej nie ma takiej opcjii żeby coś sie stało z tym tamponem w wodzie albo żeby krew wyleciała
zabawnie to zabrzmiało
ale masz rację: nie ma takiej opcji
ja tam się już niczym nie stresuje i w czasie wakacji najnormalniej w świecie z tamponem korzystam z plaży, pływania i wszystkiego na co mam ochotę i nigdy nic nie wyciekło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum