Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 423 dni temu Posty: 4272
Profil:
Wysłany: 2008-01-23, 18:12
SpryCiulaaa, powiem ci tak. Z reguly testy ciazowe robi sie jesli okres sie nie pojawil. Wczesniej sie nie zaleca gdyz test nie jest w stanie wykryc tak wczesnej ciazy. wiec jak mysle, ze od stosunku jakies 2 tyg.
e-e czy ja aby nic nie pomieszlam
ale zawsze mozna sie udac na badanie krwi do przychodni wtedy wynik nie myli
Znalazlam cos w necie:)
Kod:
Najszybciej diagnozuje istnienie ciąży - test paskowy, czyli - test ciążowy, który można kupic w każdej aptece. Jeżeli pacjentka jest całkowicie zdrowa i wykona badanie testowe zgodnie z załączonym przepisem, może być pewna jego wyników 90%. Test można wykonać już kilka dni po stosunku. Proponuję wykonać go po około 7 dniach. Ginekolog może rozpoznać powiększenie macicy sugerujące ciążę po 14 dniach od terminu w którym miała wystąpić miesiączka. Jednak całkowita pewność rozpoznania uzyskuje po badaniu po upływie następnych 14 dni, stwierdzając, proporcjonalne do tego czasu powiekszenie macicy.
Tak naprawdę 100 % niepodważalną pewność pacjentka otrzymuje, wykonując badanie usg w terminie 14 dni po terminie miesiączki, która nie wystąpiła.
Informacje: Dołączyła 403 dni temu Posty: 4258 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-23, 18:34
mi się wydaje, że Spryciuli chodziło o coś innego, ale moge się mylić
ciążę liczy się od ostatniej miesiączki, tylko nie pamiętam czy od pierwszego dnia, czy od ostatniego jak się wyznacza termin porodu, to chyba od tego zaczyna się liczyć chyba nic nie pomieszałam coś kojarze, że ja miałam jakoś 16 i 16 dziewięć miesięcy później miał się urodzić Matik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum