Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 429 dni temu Posty: 130
Profil:
Wysłany: 2007-10-11, 14:04 Tak bardzo chcę być Mamą!
Zakładam ten temat dla kobiet, które mimo usilnych prób mają problemy, aby zostać rodzicem.Chciałabym wiedzieć o waszych przeżyciach w walce o upragnione dziecko. Jakie przeszłyście serie badań, jakie brałyście leki ..i które metody były najskuteczniejsze w zajściu w ciążę ?
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 510 dni temu Posty: 609 Skąd: to pytanie?
Profil: Imię: Anna
Wzrost: 170
Włosy: czarny
Wysłany: 2007-10-11, 14:25
Trudno mi powiedzieć, bo nawet nie mam przyszłego ojca dziecka na oku
Wiesz.. to roznie bywa.. podobno jesli sie bardzo chce miec małego bobaska to nigdy nie wychodzi...Moi przyjaciele starają sie juz prawie 3 lata i nic... w koncu mają zrobić badania, czy wszystko w porządku.
Znow moja przyjaciokka zaczeła sie starac od 1 stycznia,a 21szego dowiedziała się, ze jest w ciązy. a w tą sobotę(13.10) ma termin porodu ...
Myśle, ze najlepiej bedzie jak wybierzecie sie do lekarza, zrobicie oboje badania, czy z Wami jest ok Lekarz powie co i jak, ewentrualnie da jakies tabletki...
Myśle , ze duzo siedzi tez w psychice człowieka... Jesli sie bardzo czegos chce to nigdy nie wychodzi niestety.
Życzę Wam powodzenia, i na pewno w koncu bedziecie mieli malenstwo
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 672 dni temu Posty: 2421 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-10-11, 21:33
Ananas napisał/a:
Myśle , ze duzo siedzi tez w psychice człowieka...
na pewno duzo, bo im bardziej sie starasz tym mniej wychodzi
ale duzo zalezy od budowy, ogolnie organizmu, chorob i przez to sa najwiesze problemy z zajsciem w ciaze
czytalam o jakiejs klinice w czechach, gdzie stosuja rozne metody zeby zajsc w ciaze a za nizsze ceny niz u nas
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Znam pary które się starały potem adoptowały a jeszcze pozniej nagle kiedy psychika sie odblokowała dziewczyna okazywało sie byc w ciązy i dziś maja dwójkę
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 429 dni temu Posty: 130
Profil:
Wysłany: 2007-10-12, 10:02
wiem,ze psychika ludzka jest czym nieokreślonym i fenomenalnym. na razie nie wpadam w panikię, gdyż za krótko sie staramy o dziecko. Ale na szczęście jestem pod stałą opieką lekarza i powiedział mi,ze nie mam powodów do obaw. Może faktycznie to tzw. starość i móżdżenie potrafią zablokować człowieka i to nie tylko w kwestii macierzyństwa.
Założyłam ten temat tylko po to, aby zderzyć się z tym problemem(tematem) i poznać siłę ludzkiego pragnienia. Ale to zabrzmiało...mam nadzieję,ze wiecie o co mi chodzi.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 538 dni temu Posty: 4055 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2007-10-12, 10:05
Mi powiedział lekarz, że w wieku 25-26 lat kobieta powinna zajść w ciąże. Szanse w cyklu są wtedy 50/50 później niestety te szanse spadają. Nie mówie o kobietach, które nie mają problemu z zajściem w ciąże. Mówię o kobietach z problemami. Wiem też, że po 3 próbach z pomocą tabletek Clostabegyt- nieudanych już lekarz zaczyna inicjację.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 408 dni temu Posty: 1509 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-10-12, 13:24
Witaj:)
Poruszyłaś poważny problem. Moja przyjaciółka miała problemy z zajściem w ciążę a obecna ma jeszcze więszke problemy. Krok 1-dobry ginekolg,który specjalizuje się w tym zakresie. On sprawdzi co jest przyczyną problemów z zajściem w ciążę (słabe plemniki partnera,niedrożne jajowody,zaburzenia ciałka żółtego, zaburzenia hormonalne, wady macicy ) TYLE TEGO! Jak ustali przyczynę to: Krok 2-leczenie, Krok 3 -optymizm i nie stresowanie się.
Jest świetny fachowiec ale nie wiem gdzie mieszkasz.Ja jestem ze Śląska. Dzięki niemu moja przyjaciółka ma upragnione dziecko a druga ma jutro inseminację(mam nadzieję że dobrze napisałam) czyli wstrzyknięcie nasienia do macicy.
Trzymajcie za nią kciuki a Tobię życzę upragnionego dzidziusia
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 424 dni temu Posty: 334 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-17, 10:56
A ja się starałam z moim niecałe 2 lata...
Obyło się bez lekarza...
Po prostu sie odblokowałam i przestałam o tym tak usilnie myśleć...
Wam też to radzę:)
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 512 dni temu Posty: 11008 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-21, 11:20
apropo tej wewn. blokady, to moja ciocia zawsze mówiła, że nie chce mieć dzieci, no i kiedy już ich zachciała to nie mogła zajść w ciążę.
Bardzo długo się z wujkiem starali.
W między czasie urodziła się moja siostra.
Mama nakazał wręcz przyjechać cioci do nas (ciocia mieszkała w Brzegu ) i się kurować
Całe dnie i noce spędzała z moją siostrą, niemowlęciem wtedy i zakochiwała się po prostu w dzieciach.
Po powrocie do domu raz dwa i ciocia w ciąży była!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum