Wysłany: 2007-08-29, 11:08 Tabletki anty, kiedy można bezpiecznie sie kochac ?
Witam,
mam takie male zapytanie dla bardziej doswiadczonych kobitek
Mianowicie zaczelam swoje pierwsze opakowanie tabletek anty, oczywiscie z pierwszym dniem miesiaczki. Nie wiem tylko ile dni od ropoczecia branie tabletek mozna zaczac bezpiecznie sie kochac ? Czy dzialaja one od razu czy trzeba troche poczekac ??
Z gory dzieki za kazda odpowiedz
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 421 dni temu Posty: 4242
Profil:
Wysłany: 2007-08-29, 11:11
Celyneczka napisał/a:
Czy dzialaja one od razu czy trzeba troche poczekac ??
Mi lekarz powiedzial, ze moje (bralam stediril 30 ) działają od zażycia pierwsze pigułki. Tak tez wyczytałam na opakowaniu. Nie wiem czy inne tez tak dzialaja ale pewnie tak...
A lekarz cie nie poinformował? Pewnie zapomniałaś spytać
Przeczytaj ulotkę, powinnaś znaleźć odpowiedz albo napisz jakie masz, to postaram sie znaleźć odpowiedz
Od takich informacji jest ulotka i to najbardziej wiarygodne zrodlo. Ty nawet nie podalas jakie tabletki zazywasz , a my nie jestesmy wrozkami.
_________________ "Z życiem jest jak z sukienką : można mieć bogate i kolorowe, a jednak je zmarnować, można też mieć życie zwyczajne i nosić sie z klasą" .
Oczywiście zapomniałam zapytać, poza tym myślałam, że w ulotce będzie, przewertowałam cała kilkakrotnie ale nie znalazłam odpowiedzi (pewnie uznali, że to logiczne - nie dla mnie) ..
A biore Mercilon.
No wiec z ulotki wynika, ze jesli wezmiesz pierwsza tabletke pierwszego dnia cyklu (czyli tak jak Ty wzielas), to jestes w pelni zabezpieczona. Jesli zaczynasz branie tabletki pomiedzy 2 a 5 dniem cyklu, to przez pierwszy tydzien nalezy wspomagac te antykoncepcje , jakas dodatkowa metoda.
_________________ "Z życiem jest jak z sukienką : można mieć bogate i kolorowe, a jednak je zmarnować, można też mieć życie zwyczajne i nosić sie z klasą" .
Czyli jak większość tabletek Moje też działały od pierwszej zażytej tabletki
A tak a propo..to chyba przyjmowanie tabletek zawsze powinno się rozpoczynać w pierwszym dniu cyklu czyli w pierwszy dzień okresu ( tzn pierwsze opakowanie tabletek). Czy nie koniecznie?
Pierwsze opakowanie powinno zaczynać się wraz z początkiem cyklu, ewentualnie w 2 lub 3 dniu, a później to już normalnie chyba bez względu na to Poza tym tabletki regulują cykl więc powinno chodzić wszystko jak w zegarku
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 421 dni temu Posty: 4242
Profil:
Wysłany: 2007-08-29, 15:28
Cytat:
Jeżeli pierwsza tabletka jest przyjęta w pierwszym dniu miesiączki, to zabezpieczenie antykoncepcyjne jest natychmiastowe. Kiedyś podawano pierwszą tabletkę w 5 dniu krwawienia i wtedy rzeczywiście cały ten miesiąc nie był bezpieczny, dopiero następny.
wypowiedz Pani lekarz seksuolog znalezione na interia.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum