Informacje: Dołączyła 139 dni temu Posty: 1860 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-04-06, 21:10
kurcze mam tu jedna znajoma ktora umie dzirgac na szydelku i chyba bede musiala sie z nia kiedys umowic na dzierganie bo ja tych chwytow to nie kapuje nawet ze zdjecia
ja kiedys umialam ma szydelku i na drutach, ale piszac umialam mam na mysli to ze umialam cos niby wydziergac ale jakos wprawnej reki nie mialam bo wszystko za bardzo sciagalam i nie ladne to wychodzilo
ale ogolnie bardzo mi sie podobaja takie szydelkowe robotki, moja mama wydziergala czapusie dla polowy malych dziewczynek z mojego miasta
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 222 dni temu Posty: 744 Skąd: tu i tu... i tam
Profil: Imię: Marta
Włosy: blond
Stan: zakochana
Partner: Aruś
Wysłany: 2008-04-08, 09:06
Niki, najczęściej w opisach np. w gazetach jest napisane jakich nici użyć.
No a jeśli robisz z innych to należy najpierw zrobić tzw. próbkę, czy z tych nici co robisz wyjdzie jakiej samej wielkości kawałek jak z nici które proponują i czy wzór taki sam wychodzi.
No i oczywiście w zależności jakimi nićmi chcesz coś wyszydełkować należy dobrać odpowiednie szydełko.
Wiesz jest bardzo dużo rodzajów nici. Jedne są sztywniejse, inne delikatniejsze, jedne się rozciągają, inne nie, tu jest dużo ale hehe
Wpisz "nici do szydełkowania" w google to zobaczysz ile różnych znajdziesz.
A jak wybierasz się do znajomej to może ona CI wytłumaczy, co z czego się robi.
Bo ja to wiesz
_________________ Last night I asked my angel to watch over you but he came back soon.
I ask: Why?
He smile and said:
An angel doesn't watch over anotcher angel.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 222 dni temu Posty: 744 Skąd: tu i tu... i tam
Profil: Imię: Marta
Włosy: blond
Stan: zakochana
Partner: Aruś
Wysłany: 2008-04-25, 14:21
Ninka jak idzie szydełkowanie?? Pochwal się swoimi dziełami
_________________ Last night I asked my angel to watch over you but he came back soon.
I ask: Why?
He smile and said:
An angel doesn't watch over anotcher angel.
Informacje: Dołączyła 139 dni temu Posty: 1860 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-04-25, 14:30
martula, e nie bede sie chwalic bo wstyd taki koslawy ten szalik wychodzi chcialam jakies slaczki wzorki porobic ale nic mi nie idzie ten podstawowy jst ok bo licze oczka ale reszta szkoda gadac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum