Wysłany: 2008-02-21, 16:51 Szukam pracy za granicą
Dzisiaj postanowiliśmy z połówkiem, że musimy wyjechać, bo w Polsce nie mamy racji bytu.
Może ktoś pomoże znaleźć prace w Anglii, Irlandii, Holandii itp dla dwóch osób? Połówek nie zna angielskiego, ja tylko co nie co rozumie, nie mówię prawie wcale. Znam bardzo dobrze niemiecki.
Proszę o pomoc
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 579 dni temu Posty: 1505 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2008-02-21, 21:00
Przełużcie wyjazd np na wakacje i teraz zapiszcie się chociaż na podstawowy kurs angielskiego,bez znajomości choc minimalnie języka będzie wam bardzo ciężko.Kup miesięcznik "praca za granicą" masz tam oferty pracy Z całego świata
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 211 dni temu Posty: 162
Profil: Imię: Ania
Wysłany: 2008-02-21, 21:08
Diablica666 napisał/a:
Przełużcie wyjazd np na wakacje i teraz zapiszcie się chociaż na podstawowy kurs angielskiego,bez znajomości choc minimalnie języka będzie wam bardzo ciężko
Bardzo dobra rada!! Niestety jeśli nie znacie języka to owszem znajdziecie pracę ,ale najgorszą z możliwych i płatną do kitu!!!
Przełużcie wyjazd np na wakacje i teraz zapiszcie się chociaż na podstawowy kurs angielskiego
My ledwo wiążemy koniec z końcem, mój połówek gdyby nie ja to pod koniec miesiąca nic by nie jadł. Musimy zbierać w ogóle na bilety i na jakiś czas żeby tam przeżyć, a nie w głowie i na naszą kieszeń jakieś tam kursy.
Może być na początek najgorsza praca, później język podłapiemy i będzie lepiej.
a może podpytajcie się w urzędzie pracy czasami robią tam darmowe kursy. No albo skoro znasz niemiecki to czemu nie chcecie do jakiegoś niemieckojęzycznego kraju jechać? byłoby łatwiej
Albo w ogóle zajrzyj na stronę dolnośląskiego urzędu pracy - tam często można coś wygrzebać. Warto też sprawdzić organizowane przez wojewódzkie urzędy pracy programy EURES.
Informacje: Dołączyła 188 dni temu Posty: 1860 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-22, 04:25
LeeLoo, na "wygnaniu" i to jeszcze bez jezyka naprawde bedzie wam ciezko!To bedzie naprawde proba przetrwania dla was.Co do wyjazdu to radzilabym wlasnie przed wakacjami W wakacje do Anglii itp. zjezdza masa ludzi( studentow co chca zarobic przez wakacje) wtedy naprawde ciezko z robota!
Moja kuzynka (bardzo dobrze zna jezyk skonczyla anglistyka)wzeszlym roku byla w Anglii wyjechala w polowie lipca i robote znalazlam dopiero pod koniec sierpnia
[ Dodano: 2008-02-22, 04:27 ]
ps. jakakolwiek robote ale pewna zalatwcie sobie jeszcze przed wyjazdme, a dopiero na miejcu mozna sie rozgladac za lepsza inna......
Wysłany: 2008-02-22, 07:09
LeeLoo, popytaj w urzędzie pracy bo często są tam darmowe kursy zawodowe,ja 1,5 roku temu załapałam się na stylizację paznokci dzięki czemu mam dodatkowy zawód który np: w angli jest bardzo mile widziany są też organizowane kursy językowe.Więc zapytać nie zawadzi.A bez znajomości języka będzie bardzo łatwo was oszukać.Zgłoście się do urzędu i zapytajcie o prace sezonowe np:Zbiór truskawek w hiszpani ,placą nieźle nie trzeba znać języka i po 3 miesiącach takiej pracy macie odlożone na kursy i bilety do innego kraju
Wysłany: 2008-02-24, 20:57
My najpuźniej w przyszłym roku też wyjeżdżamy... prawda jest taka że tutaj się najwyżej garba dorobimy w tym tygodniu rozejżę się za kursem angielskiego dla początkujących i może się zapiszę.Od przyszlego miesiąca zaczynamy oszczędzać i po 200 zł miesięcznie będziemy wpłacać na konto założone w tym celu.my mamy o tyle dobrze że mamy przyjaciół w Angli i na początek będziemy się mogli u nich zatrzymać dopuki nie znajdziemy mieszkanka,za wczasu rozejżą się również za ofertami pracy dla nas wiec to duży plus.Mój połowek jako ze jest spawaczem i perfekt umie angielski to znajdzie pracę bez problemu zobaczymy jak będzie ze mną,bo w sumie mam dwa mile widziane tam zawody (stylistka paznokci,kosmetyczka) ale w nich musze również dobrze znać angielski i tutaj może być problem LeeLoo, popytaj w urzędzie tam zawsze mają oferty pracy i często załatwiają transport a nawet kursy więc warto sprubować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum