Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 262 dni temu Posty: 21 Skąd: Mazowsze
Profil: Imię: MONIKA
Włosy: BRUNETKA
Stan: PANNA :)
Partner: ADAS
Wysłany: 2007-12-04, 12:25
Diablica666 napisał/a:
Ja mam włosy przetluszczające się ze sklonnościa do łupieżu i wypadania i używam szamponu do włosów przetluszczających się ze sklonnościa do łupieżu i wypadania "Rzepa" z Joanny jak na moje kudełki jest super i nie jest drogi (ok.5zł)
Do tego raz na 4 dni używam odżywki "wax" kupionej w aptece i jest git wlosy sa mocniejsze i przestały wypadać
ja tez tak robie i oststnio kupilam sobie mgiełke Radical ze skrzypu i po kazdym myciu spryskuja nia włosy by nie wypadały , łykam tez Sillce bo mam cieniutkie włosy
Dla moich kapryśnych włosów też trudno dobrać szampon i odżywke.Najlepiej pasuje mi Dove do farbowanych a gdy mam pasemka raz na tytdzien odświeżam ich kolor szamponem rewitalizującym kolor z Joanny (REWELKA)
Polecam!
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-16, 14:52
fajowo na pewno jest Ci bardzo ładnie a zeby włoski zregenerowac juz pisałam ale jeszcze raz nie zaszkodzi
- tabletki ze skrzypu polnego w takich plastykowych beczułkach sprzedają odrastające włosy( i paznokcie) sa po nich mocne i zdrowe wiem bo sama stosuje efekt pojawi sie juz w połowie 1 beczułki jest tam chyba 100 tabletek ja po kazdej beczułce robie tydzien do dwóch przerwy io biore nastepną włosy i paznokcie rosną po tym duuuzo szybciej i jak pisałam sa mocniejsze sa to tabletki typowo ziołowe wiec nie zaszkodza
- jedwab w płynie to wzmocni i wygładzi juz zniszczone włoski dostepny jest w sprayu i w zaleznosci od firmy róznie sie go stosuje najczesciej na jeszcze wilgotne włosy jedwam wygładza odstające łuski włosowe i sprawia ze sa gładsze i bardziej błyszczace
-odpowiedni szampon tu moze byc problem bo to jest sprawa indywidualna dla kazdej osoby...sama musisz przetestowac ja jak sobie zniszczyłam włosy prostownicą to stosowałam head&shoulders ( hyba bez błedu zem napisała:P) do włosów farbowanych i troszkę chyba pomogło, ale kolezanka łupiezu po nim dostała bo mniała inny rodzaj skóry i dla niej sie nie nadawał teraz jest na rynku sporo roznych szamponów do włosów zniszczonych farbowaniem itp...jest jeszcze bliskur ( napisałam fonetycznie bo nie wiem jak sie pisze tak normalnie )
-ograniczyc uzywanie suszarki lub suszyc zimnym strumieniem powietrza
...hmmmm jak mi jeszcze cosik do głowy wpadnie to dopisze
Informacje: Wiek: 50 Dołączyła 300 dni temu Posty: 256
Profil:
Wysłany: 2007-12-16, 18:18
no super ,to już dużo
niestety skrzypu nie mogę-mój organizm nie toleruje go
jedwab,tak ,a nie wiedziałam że jest w sprayu (fryzjerka śiąga mi jakiś w żelu)
szampon -i tu problem,wiele miałam i nic mi nie odpowiada, a wybieram w większości na nos,musi mi odpowiadać zapach.
czekam jeszcze na dalsze podpowiedzi,muszę się przyznać że ja teraz dopiero zaczynam z kosmetykami,może jakiś dobry puder w kremie ,który da się bez kłopotu ładnie rozprowadzić i niestety nie za drogi
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-16, 18:27
hmmmm z pudrami to ja niedoswiadczona wiec nie wiem moze dziewczyny cosik podpowiedza...a co do skrzypu hmm.... było takie cóś co mozna było w zastepstwie stosowac...ale nie moge sobie teraz przypomniec jak mi wpadnie do głowy to napisze
co do tego sprayu to ma taką koncówke co trza przyciskac jak spryskiwacz troche kiedys w aptece widziałam noo ale w drogeriach tez mi sie w oczy rzucał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum