Słuchajcie.. mam taki dziwny kłopot i juz nie wiem czego mam stosować...
Dbam o swoje ciało, mam pełno balsamikow, peelengow, kremow do roznych czesci ciała, ktorych uzywam regularnie , ale z tym to nie wiem co mam zrobic, od jakiegos czasu zauwazyłam ze łokcie mam strasznie wysuszone, i nie wiem dlaczego, jak sie balsamuje to kremuje takze i rece(w tym łokcie)
Uzywałam juz kremu natłuszczajacego i masci propolisowej i efekt był jako taki,ale nie rewelacyjny. Moze powinnam isc do dermatologa? Może to brak jakiejs witaminy , ze skora wysusza sie własnie w tym miejscu?Ale dziwne bo na kolanach np, czy piętach nie mam tego problemu i nigdy nie miałam.
Coś polecacie?
Kurcze, przyznam się, że nie wiem. A pytałaś może najpierw w aptece? może z tych kosmetyków dostępnych w aptekach typu Vichy coś takiego się znajdzie na suche łokcie?
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 580 dni temu Posty: 1505 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-09-07, 12:32
Sprubuj na noc kremem nivea grubo nałożyć przykryc materiałem/bandażem i zostawić na noc lub oliwka i zostawić na noc tak się robi na przesuszone dłonie ale na łokcie też powinno się sprawdzić kiedyś miałam to na zajęciach i nauczycielka wypisywala różne sposoby,jak znajde notatki to ci napiszę
Informacje: Dołączyła 334 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-07, 15:53
Ananasiku, mam ten sam problem. Trochę mi pomógł uniwersalny krem z Oriflame'u - taki w małym różowym opakowaniu, ale to było bardzo nieekonomiczne, bo musiałam nakładać sporą porcję dwa razy dziennie
Zdecydowanie polecam sposób, o którym Diablica napisała - gruuuubo kremem nivea lub innym takim tłustym i owinąć na noc - rano łokietki super i przynajmniej w moim przypadku wystarczy powtórzyć raz na ok.10 dni, żeby tak zostało - a codziennie tylko troszeczkę kremu
a słuchajcie, jeszcze tak mi sie przypomniało, jest taki kremik- wazelinka z Oriflame, w takim różowym pudełeczku, podobno można go właśnie stosować zarówno na usta jak i na łokcie suche - tylko jaki jest efekt, niestety nie wiem
hmm przyznam szczerze ze pierwszy raz słysze o problemie suchych łokci,osobiście sie z tym nie spotkalam... ale nivea jest bardzo dobra na wysuszone części ciała więc powinna pomóc i na łokcie...
_________________ Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum