jak odreagowywac stres zwiazany z klotnia z bliska osoba, z niepowodzeniem w zyciu uczuciowym itp??
ja zawsze musiałam się najpierw porządnie wypłakać i wyżalić, że coś mi nie wyszło.
i jak odczekałam te kilka dni, to zaczęłam organizować sobie jak najwięcej zajęć: wyjście na imprezkę, ploty z kumpelą przy kawie ( ale bez poruszania tematu TEGO faceta), nadrabianie zaległości na uczelni lub w pracy, jakaś ciekawa gierka komputerowa zakupy. Po prostu najlepiej zająć sobie jak największą część dnia, żeby nie rozpamiętywać, nie rozdrapywać starych ran, nie rozmyślać przy melnacholijnej muzyce jaki to on był wspaniały, jak mi było z nim dobrze. a najlepszym lekarstwem na starą miłość była u mnie nowa miłość
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 634 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-02-23, 17:50
W pierwszym momencie u mnie występował płacz.... A później w zasadzie tak jak napisała Madzia, organizacja sobie czasu. Oglądanie filmów (byle nie romantycznych), spotkania z przyjaciółmi, nadrabianie zaległości, może znalezienie sobie jakiegoś nowego hobby (fotografia, taniec, nauka języków). Wszystko byle nie siedzieć samej w pokoju przy romantycznych utworach No i oczywiście nowy obiekt zainteresowania
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 552 dni temu Posty: 30
Profil: Imię: Gosia
Wzrost: 162
Wysłany: 2007-02-23, 22:36
no a spacerki bardzo pomagaja- u mnie wlaczaly procesy myslowe i latwiej bylo godzic sie z przeszloscia chociaz jak jusz pisalam do konca sie z nia nie rozstalam...wraca jak bumerang...ehhh:(
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 627 dni temu Posty: 1503 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-02-23, 23:31
Długie samotne spacery z psem (bez względu na to czy deszcz,mróz,śnieg czy upał), słuchanie muzyki (w moim wypadku jak najostrzejszej),brzdąkanie na gitarce ( a to że grać nie umiem to się wytnie ),wypad z psiapsiółą na kilka piwek,gra komputerowa, szkicowanie, malowanie suchymi pastelami,wymyślanie nowych wzorów w zdobieniu tipsów itp. ogólnie staram się czymś zająć tak aby zleciało jak najwięcej czasu.
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 555 dni temu Posty: 27
Profil: Imię: Dominika
Wzrost: 165
Włosy: brazowe
Wysłany: 2007-02-24, 16:57
hmm no pomyslmy, pogoda ma to do tego ze jest zimno i spacerki dlugie odpadaja, chyba za jazda autobusem od pętli do pętli, ale wtedy za melela moga wziac;]
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 634 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-02-24, 23:28
Dominisia napisał/a:
pogoda ma to do tego ze jest zimno i spacerki dlugie odpadaja,
spacerki tak, ale nadal można wyjść na zakupy,spotkać się z kumpelą, zająć się czymś konkretnym, porozwiązywać krzyżówki, pooglądać filmy czy poczytać książki Do tego nie trzeba wcale ładnej pogody
hmmm a u mnie też na pierwszym miejscu płacz albo złość.. na odreagowanie czasem zamykam się w pokoju przy muzyce i poprostu zasypiam... częściej poprostu spotykam się ze znajomymi na piwku, też wychodze przejść się na spacer.... ale tym co najbardziej działa to chyba wypad do sklepu po coś słodkiego...
_________________ Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...
Stres? Ostatnio w trakcie kłótni z K. stłukłam talerz i wyszłam na papierosa
A po kłótni, to najlepiej zamknąć się w innym pokoju, poczytać i postarać się wyciszyć.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 445 dni temu Posty: 4054 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2007-10-05, 09:43
Gdy mam stresa ?? Oczywiście jem Nie mogę się powstrzymać- tak rozładowuję napięcie. Chodzę naburmuszona jak osa i każdemu się dostanie co kto do mnie powie. A odstresowuję się zakupami albo wyjściem z domu, zaczerpnięciem świeżego powietrza- nieraz mocnym uściskiem i buziakiem.
Papierochów dużo palę
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum