Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 635 dni temu Posty: 2362 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-08-05, 22:52
Kociak napisał/a:
niki, mi się też takie coś nie zdarzyło... może powinnaś iść do innego a jeśli nie, to idź i mu powiedz, że krwawisz i niech Ci powie, co może być tego przyczyną....
no wlasnie mialam isc jutro na kolejne badanie, ale mam duzyr i nie dam rady, ale we wotrek na pewno sobie z nim porozmawiam i juz mam kilka namiarow na innych lekarzy bo nie zaszkodzi zapoznac sie z ich opinia
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Tak sobie was czytam i sądzę, że z grzybicą, infekcją lepiej samemu nie kombinować. Co by tu nie powiedzieć, ale wizyta u ginekologa to jednak obowiązek, oczywiście, może się zdarzyć, że w jakimś dniu nie będzie obecny, wtedy można się ratować do tego czasu, by jakoś przeżyc tę wizytę. Wtedy to maści, płukanki np. z rumianku, noszenie wkładek.
Złote zasady by przeżyć. Musicie pamiętać, że wycieramy sie tylko ręcznikiem przeznaczonym do pochwy oraz w kierunku od pochwy do odbytu. Nigdy odwrotnie, bo wtedy atakują nas bakterie kałowe i możemy nabawić sie zapalenia cewki moczowej i pęcherza. Nie myjemy się także myjkami, to siedlisko zarazków. Rezygnujemy z mydeł, to też samobójstwo dla naszej mikrofliry w pochwie!
Myjemy się tak dwa razy dziennie, uwierzcie mi to wystarczy, bo za częste mycie powoduje, że wypłukują się pałeczki kwasu mlekowego, które nas chronią!
dlatego podmywanie się 2 razy dziennie jest optymalne (można zapytać gina, potwierdzi).
Oczywiście, jak macie okres powinnyśmy się podmywać przy każdej zmianie podpaski lub tamponu, ale nie czarujmy się, która z nas tak robi? Dlatego ja przy sobie mam chusteczki do higieny intymnej:).
Powinnyśmy unikać także słodyczy (lub nie objadać się nimi) bo dla drożdżaków cukier to doskonała pożywka. No i działaś osłonowo na nasz organizm, ja biorę LaciBios femina, jest to probiotyk i ma w swoim składzie pałeczki kwasu mlekowego Lactobacillius. A dokładniej takie: Lactobacillius rhamnosus GR-1 oraz Lactobacillus reuteri RC-14. I jak wyczytałam te dwa szczepy stosowane razem przywracają populację pałeczek mlekowych i dlatego nas chronią.
jakbyście miały jakieś pytanie to postaram się odpowiedzieć.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 455 dni temu Posty: 5527 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-09-01, 14:30
mirra-streetcom napisał/a:
Tak sobie was czytam i sądzę, że z grzybicą, infekcją lepiej samemu nie kombinować. Co by tu nie powiedzieć, ale wizyta u ginekologa to jednak obowiązek,
To rzecz oczywista mirra-streetcom,
ja biorę LaciBios femina
Jak często je stosujesz , bo chyba nie cały czas
Za duzo paleczek kwasu mlekowego to tez nie za dobrze
Informacje: Dołączyła 437 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-01, 22:27
Nie no, ja o tym słyszałam, z tym, że nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś to stosował w praktyce
Aczkolwiek rzeczywiście polecam Laci Bios Femina, mnie bardzo pomógł
Hej postaram się zbiorczo odpowiedzieć na pytanie:). Co do LaciBios femina stosuję profilaktycznie już od paru miesięcy i na mnie działa rewelacyjnie, co do tego ręcznika, to tak, mam osobny do podcierania się tam . Czasem gdy mi się chce i czuję potrzebę to wycieram się papierowym ręcznikiem. Po prostu za dużo miałam problemów z infekcjami i teraz wolę chuchać na swoje zdrowie;).
ps. z tym wycieraniem chodzi o to, że jak wycieramy się w kierunku od odbytu do pochwy to przenosimy bakterie kałowe, które później wędrują do naszej cewki moczowej, a później do pęcherza i mamy kłopot:P. Bo wdaje się nam ZUM czyli zakażenie układu moczowego, a to nic przyjemnego;). Tak samo wyciera się już po załatwieniu w wc. Czyli pamiętać trza od pochwy do odbytu (nie ma jak "temaciki" fizjologiczne:P)
Tak, na początku dlatego, że chorowałam i brałam antybiotyki i musiałam mieć osłonę przed ich niszczycielską "mocą". Chodzę też na basen i dlatego wolę stosować:). To jedna kapsułka dziennie więc nie martwię się, że za dużo ich będzie.:)
Ja nie znoszę globulek, te uczucie, że coś z Ciebie wycieka, brrr;:P To nie dla mnie. No i nie daj Bóg dostaniesz zapalenia podczas okresu, wtedy to nawet używać nie można:). Nie, globulki to naprawdę nic dla mnie.
Mi się przydarzyło, to znaczy, jeszcze nie miałam okresu, ale coś czułam, że się zbliża. No i poszłam do ginekologa, przepisał mi globulki i powiedział, że mam zastosować wieczorem. A wieczorem dostałam okresu i lipa, nie mogłam już:P. Koszmar co nie?
A tak LaciBios femina biorę kiedy chcę i wiem, że żadne "niespodzianki" się nie pojawią;).
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 455 dni temu Posty: 5527 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-09-03, 12:33
Mi się przydarzyło, to znaczy, jeszcze nie miałam okresu, ale coś czułam, że się zbliża. No i poszłam do ginekologa, przepisał mi globulki i powiedział, że mam zastosować wieczorem. A wieczorem dostałam okresu i lipa, nie mogłam już:P. Koszmar co nie?
Ja miałam tak, że zaczęłam brać leki i musiałam przestać na czas okresu, mirra-streetcom, to o czym piszesz to przecież żadna tragedia, pozniej zaczelas leczenie i tyle
A tak LaciBios femina biorę kiedy chcę i wiem, że żadne "niespodzianki" się nie pojawią;).
Koniecznie muszę wyprobować. Jak bede w Polsce zaopatrzę się w zapas. Jedyny minus, ze droae są, globułki są mniej wygodne ale tańsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum