Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 414 dni temu Posty: 5612 Skąd: London City ;)
Profil: Imię: Ania
Partner: Lukasz
Wysłany: 2008-08-08, 13:02
<link> tu jest link
Ostatnio zmieniony przez madzia 2008-08-08, 13:06, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 414 dni temu Posty: 5612 Skąd: London City ;)
Profil: Imię: Ania
Partner: Lukasz
Wysłany: 2008-08-08, 13:06
nie wiem jak w Polsce,ale tutaj bardzo przystepne i mnostwo promocji np.2 za 20 funciakow
Stan: panna
Wysłany: 2008-08-20, 15:01
Ja noszę tylko i wyłącznie standardowe biustonosze, bo przy moim rozmiarze miseczki takie rozmaite staniki nie spełniłyby swojej roli A po stanik do siebie musiałam jechać do samego Wrocławia, Triumphu, gdzie ceny są dość wysokie. Pieniądze wydałam, ale jestem zadowolona, bo firma naprawdę się stara i wie, że jeśli są spore biusty, to i ramiączka muszą być masywne. Niestety, w innych sklepach tego nie było.
i zawsze nosze te usztywniane
[...] jeśli są spore biusty, to i ramiączka muszą być masywne.
A skąd! Też mi się kiedyś tak wydawało bo tak nam wmówiły firmy i sklepy, w których jest marny wybór! A prawda jest taka, że biust nie ma się trzymać na ramiączkach, tylko na obwodzie - i większość kobiet potrzebuje stanika o dużo węższym od noszonego obwodzie i dużo większej miseczce. Ja się przesiadłam z 80D na 65G (wymiary 76/98, rozmiar brytyjski bo w naszej rozmiarówce to by chyba jakieś 65J było) , mam pół szuflady kolorowych koronek i w końcu jestem szczęśliwa Aha, ja kupuję przez internet (płacę średnio 80-100 z przesyłką zł za stanik) , ale w wielu miejscach w Polsce są już sklepy naziemne oferujące dobrą rozmiarówke i fachowe porady ( i to nie jest sławetna p. Hania bo jej propozycje przy ofercie reszty są śmieszne i prerażająco drogie).
Jeśli ktoś jest zainteresowany temtam to polecam zajrzeć na <link> - to jest forum, które uratowało mój biust A właściwy rozmiar można sobie wyliczyć kalkulatorem Elektroniczny bra-fitter.
Ostatnio zmieniony przez Donn 2008-09-05, 17:38, w całości zmieniany 1 raz
Profil: Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-11-08, 18:45
WweronikaA, ja mam niby tak samo według tego obliczania normalnie kupuję 75 B/C i przeszywam na obwodzie a wiec niby różnica miał by być duża tyle ze w sklepach co ja kupuje nie dostane tak małego obwodu .... jak pytam to panie oczy wywalają i odsyłają do centów handlowych na drogie i firmowe sklepy gdzie też nie znalazłam na siebie nic w rozsądnej cenie a wiec chyba nim sie dorobię to zostanę przy starym rozmiarze
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 66 dni temu Posty: 923 Skąd: Okup City xD
Profil: Imię: Justyna
Wzrost: 180cm
Włosy: brąz
Partner: Michał
Wysłany: 2008-11-08, 19:07
Też mam problem ze stanikami. Powinnam mieć 75D/E a tu kicha... Zostają tylko drogie sklepy albo... przeróbki... Tego drugiego nie lubię, ale dobrze, że mama w Felinie szyje i ma o tym pojęcie.
Ja mialam ten z 3 zdjecia, wedlu mnie wygodny jest, chociaz na codziennie w nim nie chodze, tylko na wesele byl mi potrzebny
Nie ma ramiaczek, ani tego paseczka z zapinkami z tylu wiec mozna go zalozyc do kreacji wieczorowej jka masz plecy i ramiona odslonione, przy jakiejs bardzo wycietej sukience A pozatym faktycznie niektore powiekszaja biust
Alex1511 a gdzie go kupiłas? no i za ile? wyglada na fajny a przede wszystkim na praktyczny z chęcią coś takiego sobie sprawie
[ Dodano: 2008-11-14, 20:49 ]
Mirabelka__22 napisał/a:
Ja nosze 75 C i juz mam problem z kupieniem..Paranoja, same B w sklepach widze A jak juz znajde C to jakis nieciekawy..
znam ten ból moja droga sama nosze d a dodam ze mieszkam w malutkim miasteczku i tam naprawde nie ma ladnych stanikow w takim rozmiarze! tylko takie jak dla starych babek
fajna babka,
No dokladnie. Ja nie zarabiam. Jestem na utrzymaniu rodzicow no bo szkola itd a wiec nie kupuje stanika za 200 zl tylko za gora 50 i to na prawde ta gorna granica! Wiec ja tez zostane przy swoim 75B
Profil: Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-11-15, 10:40
WweronikaA napisał/a:
a wiec nie kupuje stanika za 200 zl tylko za gora 50
powiem ci szczerze ze te za 200 wcale nie sa takie rewelacyjne .... na ślub znajomej mama kupiła mi koronkowy stanik bez ramiączek z warstwa silikonu w czemu jego trzymania sie pasował jak go mierzyłam to idealnie zapłaciłam dużo kasy ok 200 zł na przyjęciu cały czas mi zsuwał się tak że jak był juz deser to ja juz w innym chodziłam bo co to za frajda mieć wrażenie ze ci spadnie na podłogę ...... a jak po przyjęciu go wyprałam to mimo czystej wody i środka delikatnego wybielającego zrobił sie brzydko kremowy, jak brudny na tej koronce ..az wstyd teraz go na co dzień ubrać .... wiec ja wole takie za 50zł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum