Czy macie już takie swoje, ulubione, których nie zmieniacie? Chodzi o proszki do prania, płyny do zmiękczania, płyny do mycia naczyń, mleczka, żele, płyny do podłóg, do łazienki, kuchni, kibelka, itd. ciekawi mnie to, bo w końcu pójdziemy na swoje mieszkanko i chciałabym dobrac taki swj zestawik, żebym wchodząc do sklepu od razu wiedziała, co i jakiej firmy chcę kupić. więc piszcie czego używacie, może wzajemnie sobie coś podpowiemy
ja narazie mam tak:
- płyn do mycia naczyń - Ludwik
- płyn do zmiękczania - E. cudny jest teraz odkryłam jego nowy zapach: Green Tea&Lime - no cudny!!
- żel do mycia łazienki i kuchni - Cif Active Gel, ale chyba wycofują go z produkcji, bo nie mogłam w ostatnim czasie go nigdzie dostać
- proszek do prania - Bonux lub Bryza (lub inny, który jest w promocji )
-odświeżacze d kibelka - Air Wick, Brise - ważne, aby był cytrynowy
i tyle chyba. poszukuję dobrego płynu uniwersalnego, płynu do paneli, do kafelek, do szyb...
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 530 dni temu Posty: 1502 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-06-05, 17:17
Do podlóg polecam ci Ajax floral fiesta pieknie pachnie
Do paneli podłogowych Pronto do mycia paneli i innych podłóg drewnianych
Do mycia garów świetny jest Pur balsam (dba o rączki)
Do czyszczenia mocno zabrudzonych powierzchni cilit Bang (drogi co prawda ale daje rade z każdym brudem)
Moja mama pierze w persilu i jest zadowolona
Płyn do zmiękczania Silan lub Perwol (znaczy sie Perwol black do moich ciuszków )
No i w sumie tyle ci mogę polecić jak coś mi się przypomni to dodam
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 536 dni temu Posty: 2840 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-05, 22:23
Madzia81 napisał/a:
Czy macie już takie swoje, ulubione, których nie zmieniacie?
ja jeszcze nie mam, bo używam tego co kupuje mamusia ale jak na razie to mogę wymienić coś czego na pewno nie zmienią jak będę "na swoim" - to płyn do mycia naczyń - Ludwik albo właśnie PUR-balsam i to tyle jak na razie
jak najbardziej na tak
a od siebie dodam , że proszek do prania BONUX
do mebli BRAIT
Wysłany: 2007-08-16, 20:44
ja polecam płyn do mycia naczyń
Płyn do mycia naczyń Pur 500 ml balsam
Płyn do mycia naczyń z aloesem. Leczniczą roślinę aloes ludzkość używała przez ponad 6000 lat. Obecnie nadal doceniamy odżywcze działanie aloesu na naszą skórę.
Pur Balsam z wyciągiem z aloesu skutecznie usuwa tłuszcz z doskonałą ochroną skóry rąk, zachowuje też naturalna warstwę ochronną skóry, dzięki czemu chroni dłonie przed przesuszeniem i podrażnieniam
jest naprawdę super bardzo ładnie pachnie i fajnie sie pieni nie podrażnia skóry dłoni
[ Dodano: 2007-08-16, 20:59 ]
a płyn do płukania tkanin polecam z serii E
wiadomo każdy ma inny gust do zapachu mi akurat przypadł do gustu zapach frezji
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 310 dni temu Posty: 309 Skąd: Lublin
Profil: Imię: Gosia
Wzrost: 170
Włosy: jakiś taki dziwny
Stan: panienka z okienka
Wysłany: 2007-08-18, 18:36
Cytat:
poszukuję dobrego płynu uniwersalnego, płynu do paneli, do kafelek, do szyb...
Ja kafelki czy glazurę i szyby myje zawsze płynem do mycia okien np Mr. Muscle
podłogi też Ajaxem chyba że chcę ładnie nabłyszczyć to Sidoluxem
Proszek do prania to tylko Wizir jak dla mnie jest najlepszy, do plam Vanish jest drogi ale dość wydajny, do płukania tkanin używam Silana, płyn do mycia naczyń - Ludwik
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 310 dni temu Posty: 309 Skąd: Lublin
Profil: Imię: Gosia
Wzrost: 170
Włosy: jakiś taki dziwny
Stan: panienka z okienka
Wysłany: 2007-08-23, 11:27
Madzia81 napisał/a:
do szyb dostalam od teściowej szmatkę cud, co to niby bez żadnego płynu rewelacyjnie czyści. jeszcze nie przetestowana, ale dam znać jak ją wypróbuję.
Też to mam zapewne mówisz o ściereczce z mikrofibry, nom jest dość dobra faktycznie ostatnimi czasy tylko nia myję okna. Ale z oknami mam problem kiedyś użyłam płynu antystatycznego i od tamtej pory strasznie ciężko jest je domyć bo ciągle się rozmazują, tak myślałm żeby spróbowac je umyć wodą z octem, słyszałyście coś o tym można tak nie zniszcze w ten sposób szyb A może macie inne rady jak umyć okna żeby nie było tych okropnych rozmazń
Podobno woda z octem skutkuje w myciu okien, sama bym mogła to wypróbować ale chyba dostałabym zawału siedząć i wdychając ten smród(czyt ocet) bo nie znoszę tego zapachu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum