Wysłany: 2009-08-04, 00:03 Czerwona i zielona herbata
Jako że nie znalazłam wątku..choć nadal sądzę żę jestem ślepa..zakladam temat.
Czerwona herbata to ponoc pozeracz tluszczu.. Pomaga schudnac bez diety..
A oto co znalazlam w necie:
Amerykanie nazywają Pu - Erh “mordercą tłuszczu”. Badania prowadzone we Francji dowodzą, że 88% pacjentów pijących regularnie herbatę w ciągu miesiąca straciło od 3 do 10 kg. Utrata wagi nastąpiła przy normalnym sposobie odżywiania. Zawarte w herbacie Pu–Erh związki aktywują enzymy pokarmowe do wydzielania soków trawiennych oraz pobudzają perystaltykę jelit. Wszystkie te właściwości wpływają na metabolizm tłuszczowy, co wpływa na przyśpieszenie metabolizmu tłuszczu również tego odłożonego w tkance podskórnej. Herbata jest przede wszystkim dedykowana wszystkim dbającym o właściwa dietę. Herbatę Pu-Erh odróżnia od innych herbat duża zawartość flawonoidów, które nadają tej herbacie charakterystyczny smak i ziemisty aromat.
Herbata Pu-Erh:
Wspomaga pracę wątroby - skutecznie walczy z nadwagą
Obniża poziom cholesterolu
Oczyszcza organizm z toksyn
Pobudza procesy trawienne
Zawiera duże ilości cennych aminokwasów i biopierwiastków
Zapobiega powstawaniu agresywnych związków tlenu - wolnych rodników
Łagodzi skutki spożycia alkoholu
Wzmacnia organizm
Najnowsze badania nad czerwoną herbatą Oolong wskazują, że zwiększa ona metabolizm jeszcze bardziej niż zielona herbata. Herbata Oolong zwiększa zapotrzebowanie energetyczne w spoczynku o 10% w porównaniu z 4% zielonej herbaty.
_________________ 1.Niech Twoim najważniejszym przykazaniem będzie miłość...
... do samego siebie
2.Wybaczaj swoim wrogom...
... gdy już ich zabijesz
3.Mów tylko prawdę...
...wtedy, gdy nie będziesz miał innego wyjścia.
4. Nie wahaj się poświęcać...
...innych, gdy korzyść jest tego warta
Informacje: Dołączyła 771 dni temu Posty: 5988 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-08-04, 09:37
Ja zdecydowanie przepadam za czerwoną- zarówno odpowiada mi w smaku, jak i we właściwościach Nie uważam, bym po niej schudła, nie stosując diety, ale w jakiś sposób na pewno pomaga w oczyszczaniu organizmu
Ja zdecydowanie przepadam za czerwoną- zarówno odpowiada mi w smaku, jak i we właściwościach Nie uważam, bym po niej schudła, nie stosując diety, ale w jakiś sposób na pewno pomaga w oczyszczaniu organizmu
Zielonej nie cierpię ze względu na smak
moge sie pod tym podpisac czerwona herbata to jedna z niewielu która mi poprostu smakuje. Co prawda nie dziala na mnie , chocbym litr dziennie wypiła ale nie szkodzi na mojego brata działała.
ziolnej - zwanje przeze mnie wyciagiem z trawy nie cierpie
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Zazdroszczę lubiącym czerwoną. Choć standadowo...znalazłam informację że ajurat dla mojej grupy krwi nie jest wskazana.
Juz duzo bardziej lubie zielona Jednak smak czerwonej to nie jest to... Poslodzona jako tako smakuje, ale to ponoc zabija jej wlasciwosci wiec nie slodze. Musze przyznac ze pijac kolejna szklanke czerwonej to mnie z lekka odrzuca..dla smaku to jej nie pije...
Ja mam takie:
Zielona z pigwa 100g.jpg
Plik ściągnięto 965 raz(y) 26,17 KB
czerwona.jpg
Plik ściągnięto 965 raz(y) 28,7 KB
... do samego siebie
... gdy już ich zabijesz
3.Mów tylko prawdę...
... do samego siebie
... gdy już ich zabijesz
3.Mów tylko prawdę...
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Informacje: Dołączyła 771 dni temu Posty: 5988 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-08-04, 15:45
Dla mnie słodzenie zarówno czerwonej herbaty, jak i zielonej to bezsens Jeśli ktoś chce spalić co nieco, to cukier z pewnością nie pomoże... I żadne tłumaczenie "bo to tylko pół łyżeczki" nie wchodzi w grę. Dziennie wypijając dwie herbaty mamy już 1 łyżeczkę cukru, tygodniowo 7 łyżeczek, a miesięcznie 28 łyżeczek cukru... prawie tyle, co w coca coli. Dlatego jak ktoś dba o linię, to musi się przełamać i pić gorzką Ja tam smak czerwonej bardzo lubię, dlatego żaden cukier mi w głowie
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 701 dni temu Posty: 2573 Skąd: cK
Profil: Wzrost: 165
Włosy: brunetka
Wysłany: 2009-08-04, 16:30
mi to w sumie bez różnicy,mogę pić i tą i tą,obie lubię więc jest ok.
Zielona ponoć dobrze oczyszcza organizm z toksyn.
_________________ Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum