Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2842 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-17, 22:59 sposób na bolesne miesiączki
Dziewczyny, jako, że aktualnie mam taki problem więc zapytuję... Jaki macie sposób na bolesne miesiączki. Chodzi oczywiście o sposób jak najbardziej skuteczny używacie jakichś termoforków czy jak to tam się nazywa? ja zawsze brałam Nurofren Menstrual i było po bólu, ale właśnie się dzisiaj dowiedziałam,że zaprzestali produkcji tego leku , a był to jedyny lek, który na mnie działał w tej sferze no i pani mi dała jakiś nowy.... zobaczę czy się sprawdzi... Na razie to tak powoli działa, no ale trochę przechodzi...
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 370 dni temu Posty: 3858
Profil:
Wysłany: 2007-06-18, 07:58
Ja tez mam bolesne...a zawsze tylko w pierwszy dzien.
Jak bralam anty...to nie czulam ze wogole mam okres ale odstawilam na wlasne zyczenie.
Ja oczywiscie lykam garc tabletek Pomaga. Ostatnio jak mialam to jak tylko poczulam ze zaczyna mnie bolec to od razu zaczelam dzialac. zeby niedopuscic do bolu. I chyba tak trzeba. jak zaczyna cie bolec to od razu tableteczke
A co jest najlepsze? Najlepiej polecilabym Ketonal, ale ten jest tylko na recepte.
W takim razie najlepszy bedzie Ibuprom Max! 2 sztuki i musi zadzialac
_________________ Nawet ten cholerny czas...
Nie rozdzieli nas...
Też niestety boleśnie przechodzę ten "cudowny" czas... Staram sie jak najdłużej wytrzymywać bez tabletek, ale jak juz nie daję rady to biorę nospę (działa rozkurczowo i jest całkiem oki)
Ale tak jak napisała madzia najlepsze są tabletki anty - bardzo mi to odpowiadało jak nie czułam że mi się zbliża lub że mam okres. Wiedziałam, że w sobotę ok. 9 rano dostnę okres i już.
ja mam, że tak powiem, lightowe okresy, ból czuję jedynie w pierwszym dniu i wtedy nospa mi b. pomaga. może to dzięki tabletkom troszkę. więc nie mam pomysłu sprawdzonego na coś silniejszego
Wysłany: 2007-06-18, 23:17
kroplarosy napisał/a:
najlepsze są tabletki anty
no wlasnie mi strasznie pomogły , ale czasami jeszcze się zdarza, że w ten pierwszy dzień mam takie straszne skurcze no ale to i tak nie jest już to co mi sie działo kiedyś - że zwijałam się w kłębek z bólu, bo nie mogłam sobie z nim poradzić
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-06-18, 23:22
jak do mnie Mojrzesz przychodzi to tak jak Madzia napisała tylko Ibuprom Max .......w moim przypadku to jest taka checa ze tylko ten lek działa na mnie i nie wazne czy na 1 dzien okresu, bole głowy, czy inne boleści
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 337 dni temu Posty: 3269 Skąd: Łódź
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-06-19, 11:08
madzia napisał/a:
Ja tez mam bolesne...a zawsze tylko w pierwszy dzien.
to tak jak ja... no czasami sie zdaza ze jeszcze w drugi dzien...
ale w pierwszy najbardziej boli, zazwyczaj to biore zwykly apap i mi przechodzilo, ale ostatnio bol zaczal sie nasilac to kupilam sobie nospe i dziala
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Wysłany: 2007-06-21, 10:52
madzia napisał/a:
termofor
no właśnie pamiętam, że kiedyś jak mnie bardzo bolało, to Piotrek robił mi takie okłady z ręczniczka ogrzanego na kaloryferze ale się tak zastanawiam - gdzie można kupić jakiś dobry termofor?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum