Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 333 dni temu Posty: 1509 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-12-14, 12:52
Ja również słyszałam o możliwości krwotoku tylko zawsze się zastanawiam jak to możliwe, skoro krew menstruacyjna i tak zostanie wydalona
To podobno złuszczająca się i zbędna błona śłuzowa macicy.
Sama nie wiem.
Ale wolę w tych dniach brać mimo wszystko prysznic
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 269 dni temu Posty: 82
Profil: Stan: zaręczona
Wysłany: 2007-12-14, 14:05
generalnie jesli miesaczki są obfite, to nie nalezy brać gorących kąpieli, ani przykładać gorących termoforów. Jesli sa skąpe to nawet się to zaleca, zeby ułatwic organizmowi wydalenie tego co niepotrzebne.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 271 dni temu Posty: 1471 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-14, 14:08
kamena napisał/a:
generalnie jesli miesaczki są obfite, to nie nalezy brać gorących kąpieli, ani przykładać gorących termoforów. Jesli sa skąpe to nawet się to zaleca, zeby ułatwic organizmowi wydalenie tego co niepotrzebne.
Ja kiedyś jak miałam bolesne dni, to dużo sobie masowałam brzuch, to pomagało, potem przykładałam na trochę termofor i ulgę miałam na jakiś czas, a potem brałam apap i spokój miałam na cały dzień.. no i tak jak pisze kamena, jak ktoś ma skąpe to się zaleca, żeby ułatwić organizmowi, tak właśnie było w moim przypadku..
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 271 dni temu Posty: 1471 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-14, 18:17
cerrata napisał/a:
oj no to z gorącem wody będę uważała
no niestety trzeba bardzo uważać, ja mam dość obfite na początku to wówczas unikam kąpiele, tylko biorę krótki prysznic, a pod koniec jak już jest końcówka, to sobie pozwalam na ciepłą, cudowną, błogą kąpiel, i od razu mam lepszy nastrój!
Informacje: Dołączyła 398 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-14, 22:00
Dorotea napisał/a:
tylko zawsze się zastanawiam jak to możliwe, skoro krew menstruacyjna i tak zostanie wydalona
No cóż, nie chciałam wdawać się w szczegóły Ale u mnie to było tak, że..no... nagle mnie zabolało i cała wanna czerwona Uważajcie, dziewczyny, nic miłego.
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 269 dni temu Posty: 82
Profil: Stan: zaręczona
Wysłany: 2007-12-14, 22:36
Mnie z kolei zastanawia to, czy ktokolwiek kąpie się podczas okresu. Nie mówię o końcówce ale o 1 2 czy 3 dniach. Prysznic to wiadoma sprawa ale kąpiel? jak to jest
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 484 dni temu Posty: 4729 Skąd: Sweden
Profil:
Wysłany: 2007-12-15, 07:58
Nymphadora, to wazne co napisalas...czyli solarium pewnie tez lepiej unikac w te dni choc ja jak pisalam czesto chodzilam, cale szczescie nic sie nie stalo
Informacje: Dołączyła 398 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-15, 17:10
kamena napisał/a:
Mnie z kolei zastanawia to, czy ktokolwiek kąpie się podczas okresu.
Trochę dziwne, skoro wcześniej tak wiele dziewczyn napisało, że się wtedy kąpie
Mnie kąpiel pomaga na ból, tylko trzeba z nią bardzo, bardzo uważać, no ale nie będę się powtarzać
Dla mnie najlepszy sposób na ból to tabletka pyralginy i długi spacer - jak się ruszam, to prawie nie czuję bólu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum