Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
sposób na bolesne miesiączki
Autor Wiadomość
Ananas 
Vamp^^

Informacje:
Dołączyła 404 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Wzrost: 170
Włosy: czarny
Stan: singiel
Partner: Rafiątko
Wysłany: 2007-07-04, 19:59   

nigdy jakos nie odczuwałam zadnych bóli podczas okresu... ale od jakiegos roku się to zmieniło .. w pierwszy dzien boli mnie ciagle brzuszek :( (dzis dostalam okres i tez mnie bolal :( ) , ale nie biore tabletek.. jakos staram sie wytrzymać. Jesli juz tak strasznie boli to biorę Nospe lub Ibuprom.. kłade sie do łożeczka i po chwili ból ustepuje.No i w pierwszy dzien zawsze jestem zła!! Lepiej schodzic mi wtedy z dorgi ;)

REKLAMA

mamusia22 

Informacje:
Dołączyła 407 dni temu

Profil:
Imię: Aga
Wzrost: 165
Włosy: braz
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-07-19, 11:43   

ja mialam tak bolesne miesiaczki ze mdlalam i wymiotowalam to co zarzylam, gdy rodzilam synka to bylo podobnie(taki sam bol ale trwal dluzej), tabletki DEXAK bardzo dobre lub cos rozkurczowego SKOPOLAN-ale takie dosc dlugo mija jak zadzialaja

Nimfetka 

Informacje:
Dołączyła 375 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-08-02, 23:43   

Dobre są tabletki rozkurczowe yyy nie pamiętam nazwy-podawali mi też w kroplówce w szpitalu.
Dobry jest termofor, tabletki przeciwbóloqw-Ibuprom Max(niestety czasem trzeba wziąć).

Są okresy, kiedy muszę tylko właściwie leżeć, a są takie, kiedy pomaga ruch. Troche dziwnie, ale tak jest.

malgonka 

Informacje:
Dołączyła 395 dni temu

Profil:
Imię: Gosia
Wzrost: 170
Włosy: jakiś taki dziwny
Stan: panienka z okienka
Wysłany: 2007-08-21, 23:21   

Oj ja tez mam ciężko w pierwszy dzień okresu nie dość, że brzuszek żyć nie pozwala to jeszcze te bóle krzyża :-( ogólnie cały dzien nic nie jem bo nie mam apetytu tylko śpię i leżę caly dzień z poduszką elektryczną przy brzuchu (oby nie przesadzać bo można doprowadzić do krwotoku) żadne tabletki na mnie nie działają a najlepsze jest to, że jak brałam nospe to bolał jeszcze bardziej ;-)

[ Dodano: 2007-08-21, 23:21 ]
A tez słyszałam, że po porodzie bóle są dużo mniejsze ale chyba nie u wszystkich bo moja ciocia ma 2 dzieci i bóle nadal straszne :-?

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 369 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-08-22, 09:34   

Mojej przyszłej teściowej też tak mówili. Urodziła pierwsze dziecko i nic, to powiedzieli, że po drugim... urodziła drugie i też nic... ale np. w przypadku mojej mamy się sprawdziło, więc nie ma na to reguły ;)

Na mnie z leków działa tylko Pyralgina, nic innego... i niezastąpiony termoforek :-D

Lia 

Informacje:
Dołączyła 355 dni temu

Profil:
Wzrost: 164
Włosy: blondi
Stan: Sebastianek
Wysłany: 2007-08-23, 19:38   

Dziewczynki, jestem z wami !! :mrgreen: Bądźcie silne i nie dajcie się <superwoman>

Może stwierdzicie, że łatwo mi mówić jak wam powiem, że mnie nigdy nic nie bolało i każdą miesiączkę przechodzę PRAWIE jakby jej wcale nie było. (Ale zaznaczyłam PRAWIE - a prawie robi wielka różnicę) :-P

Docia 

Informacje:
Dołączyła 352 dni temu

Profil:
Imię: Dorota
Wzrost: 174
Włosy: szatynka
Stan: panna
Partner: Kamil
Wysłany: 2007-08-23, 20:54   

Mi pomaga tylko pyralginum... i jak tylko troche zacznie działać to staram się ruszać.. Kiedyś byłam na areobiku jak miałam straszne bolączki hehe ;P początek to była tragedia..ale potem przeszło i tak nie bolało.. Więc jak tylko mam miesiaczke to pyralginum, kłade się, jak przestaje troszke to wstaje i przeważnie tańcuję, często ze łzami w oczach ale ja masochistka więc nie ma się co dziwić :P hihi ale ruch pomaga, przynajmniej na następny dzień już nie boli ;) Buziole!! my dziewczynki nie damy się!! Hej! :-D <superwoman> peace & love!

Nimfetka 

Informacje:
Dołączyła 375 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-08-23, 21:59   

Docia napisał/a:
my dziewczynki nie damy się!! Hej! :-D <superwoman> peace & love!

Otóż to. <bravoo>

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 369 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-08-23, 22:29   

A jak! ja znów na odwrót - jak się ruszam, to luzik, jak leżę to tragedia. Dlatego noce są najgorsze. Czasem sobie po pokoju w kółko chodzę :D Na nieszczęście mam mały pokój :P

NudnaBaba 

Informacje:
Dołączyła 410 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-08, 10:00   

A mi w tym miesiącu o dziwo nic nie było :-D zwykle to zwijałam się z bólu :roll:
I mnie to ciekawi, ze raz okropnie boli, a raz nie.
Noce dla mnie nie są aż tak tragiczne - gorzej rano jak wstane. nospa nie jest dla mnie - bo ona mi nie pomaga. Ja musze mieć tabletę z takim specjalnym składnimiem, a nospa go nie ma ( np Ibuprofen, nurofen )

Anija 

Informacje:
Dołączyła 421 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-09-08, 10:59   

a ja sie na początku trochę przeraziłam bo :shock: mój okres był bardzo, bardzo skąpy i nigdy tak jeszcze nie miałam i w ogóle żadnego bolu nic a nic nie było i trwał u mnie tylko 3 dni :shock:
ale to chyba przez to ze zmieniłam klimat na prawie miesiąc bo jak wyjeżdżałam w góry to akurat okres mi sie kończył, a moja kuzynka dostała w trakcie pobytu w górach i nie dość ze umierała z bolu to jeszcze sie z niej dosłownie lalo

madzia 

Informacje:
Dołączyła 454 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-08, 11:58   

Dziewczyny jesli tak bardzo was boli to proscie gin. o ketonal. nie powinien robic z tym problemu :roll:

Ja juz chyba ze trzeci miesiac mam spokoj, jakos nie boli mnie :-) moze dlatego ze zaczynam dzialac od razu jak tylko czuje ze mam dostac, wtedy lykam dwie silniejsze tableteki i mam z glowy.

koniczynka 

Informacje:
Dołączyła 299 dni temu

Profil:
Stan: zajęta zakochana
Wysłany: 2007-10-22, 10:48   

Madzia ja tez kiedys bralam ketonal alepotem zaczelam lykac poigulki i zrezygnowalam z ketonalu i to i to jest jakims wyjsciem:) wiem ze moja znajoma zmieniala pigulki na takie ktore w koncu zmniejszyly jej bol miesiaczkowy wiec czasem warto sie i nad tymzastanowic mimoje tabsy akurat pomoglyalewiem ze sporo z nas ma problem z tym...a co do watku z termoforem to sliczne byly w Ikei i czasem mozna je znalesc w tzw sklepach gospodarstwa domowego ;-)

[ Dodano: 2007-10-22, 10:49 ]
przepraszam ze nie mozna mnie rozczytac moja spacja sie zacina bede uwazac:)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 454 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-22, 12:57   

koniczynka napisał/a:
ale potem zaczelam lykac poigulk

A tak, jak ktos bierze anty, to juz chyba w ogole mozna zapomniec o tym ze ma sie krwanienie (bo przeciez nie okres ;-) )
ja nie lykam tabletek juz rok...bo zaczelam tyc. Ale zauwazylam, ze jak je odstwailm to strasznie przechodzilam miesiaczki :-/ teraz sie wszystko uregulowalo i prawie nie odczuwam ze mam okres :-)

koniczynka 

Informacje:
Dołączyła 299 dni temu

Profil:
Stan: zajęta zakochana
Wysłany: 2007-10-22, 13:31   

to prawda ze okers to tylko trzy dni plamienia z odstawienia i juz nie boli:) dobrze ze ci sie uregulowalo ja mimo ze po pewnym czasie przestalam brac pigulki to bole i tak nie mijaly:( ale u mnie moze miec to zwiazek ze znieczuleniem pp ktore kiedys mialam...od tego czasu niestety kazda miesiaczka to byl koszmar dla mnie

Odpowiedz do tematu