Informacje: Dołączyła 309 dni temu Posty: 249 Skąd: się biorą dzieci?
Profil: Partner: mam Cię na oku
Wysłany: 2007-10-03, 23:20
Wszystko zależy od tego ile mam czasu. Jeśli wychodzę gdzieś z rana to najczęściej między pomalowaniem jednego a drugiego oka zjem jogurt z musli i biegnąc na autobus przegryzę rogalika. Jeśli mam natomiast więcej czasu to lubie z robić tosty, kanapki ze wszystkim co znajdę w lodówce (ser topiony, sałata, ser żółty, wędlinka, pomidor obowiązkowo, ogórek, rzodkiewka, pokrojone w plasterki jajko na twardo, majonez, chrzan, czasem jakieś przyprawy np. bazylia) lub jajecznicę z serem żółtym, mięskiem, szczypiorkiem i oczywiście jak wyżej z najróżniejszymi przyprawami.
Do śniadania obowiązkowo gorąca herbata z cytrynką
tak to prawda... wszystko zależy od czasu..jeśli mam malutko czasu przed praca np czy przed szkołą to zjm bułeczke jedną czy kanapeczkę, albo jabuszko... a jak mam dużo czasu i moje kochanie też to staramy się zjeść pyszne sniadanko... albo misiu robi pyszna jajecznice, albo paróweczki ( coś na ciepło) albo pyszne kanapeczki i ciepłą herbatke... no jak się nie chce robić to jogurcik z bułeczką i jeszcze śniadanko w łóżku.. nie trzeba sie spieszyć bajka
_________________ Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...
Ja nawet nie mam tyle czasu, aby zjeść porządnie śniadanie Tylko coś wypiję i lecę... Będę musiała wcześniej wstawać na to wychodzi.
Ale zwykle to jem rano płatki z mlekiem.
_________________ Bo ja kocham tak
jak wolność kocha ptak....
Zbyt wiele się naczytałam o powinności zjedzenia najważniejszego posiłku dnia, zatem wstaje wczesniej, niż kiedys i robie sobie przeróżne śniadania
1. 2 kromeczki chlebka pełnoziarnistego z oliwą z oliwek i ziołami prowansalskimi, na to mozzarella i pomidor + kawa ze świażym 2% mleczkiem(1:1)
2. Jajecznica na pomidorach z miodem i ziolami + kromeczka chlebka pełnoziarnistego z oliwą z oliwek. Posupuje to otrębami, ziołami prowansalskimi( niweluje to gorzki pozmak zdrowej oliwy z oliwy- extra vergin) i na to kawalek serka mozarella lub pomodor + kubeczek kawki ze świeżym mlekiem.
3. 2 kromki waza-wieloziarnista z pasą Lisnera ,,losoż ze szczypiorkiem'', posupuje to otrębami, ziolami( najlepeij świeżo pokrojonym szczypiorkiem i natką pietryszki) i klade 2 plasteki pomidorka- nie sole, ponieważ pasta juz jest wystarczajaco słona + kawka z mleczkim lub zielona herbata
4. muesli- na wiec lyzka sienia lnianego, wiorki kokosowe(pol lyzeczki, tak tylko do smaku), łyzka otrębów( lub zarodkow), pol łyżeczki rodzynkó, i poł zyżeczki płatków górskich- owsianych- są najtańsze- zalewam to kefirkiem i jem, czasem pije do tego kawke z mleczkim
5. jajecznica z 2 jajek na cebulce i czosnecku z dodatkiem swieżego szczypioru + kanapeczka chlebka razowego- wieloziarnistego z oliwą i mozarella+ kubeczek kawki ze swiezym mlekiem
I co? Niezly ze mnie ,,sniadaniowy'' smakosz:D Niestety z obiadami i kolacjami wychodzi mi gorzej:((
a ja na jutro kupiłam bułeczki czekoladowe w końcu udało mi się je dostać zajadaliśmy się takimi w Hiszpanii i od dawna podobnych szukałam, oj będzie pysznie na sobotnie śniadanko
zrobiłabym zdjęcie, ale już zjedzone w opakowaniu 8, takie podłużne, szerokości bagietki, z czekoladą w środku popatrz w Auchan, może akurat Ci się uda je dostać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum