Informacje: Dołączyła 399 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-09, 15:14
Alex1511, ale spokojnie Tak trochę piszesz, jakby wszyscy tylko na Ciebie najeżdżali, bo młoda jesteś, a przecież nikt Cię tu nie szczuje, tylko wyraża swoje zdanie, bo po to jest forum
Pewnie, że można być odpowiedzialnym w wieku 17 lat. Tylko to prawda, że potem inaczej się na to patrzy. Ja nie jestem wiele od Ciebie starsza i niewiele starsza byłam, jak zaczęłam współżyć. I teraz nieraz sobie myślę, że mogliśmy trochę poczekać
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 297 dni temu Posty: 2137
Profil: Imię: K.
Wzrost: średni
Włosy: brunetka
Stan: hmm... zawieszony....
Wysłany: 2008-01-09, 15:32
Ja czekałam na odpowiedniego mezczyzne...... i kiedy sie pojawił nie myslalam , aby czekac do slubu. Wyszło spontanicznie Mialam 22 lata i uwazam ze to byl najlepszy czas.Gdy bylam mlodsza nie myslalm o sexie, bylo duuuuzo za wczesnie.Sex bardzo zbliza partnerow do siebie. Nie mam nic przeciwko czekaniu do slubu.....ale ja nie wytrzymalabym przy moim Misiaczku
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 297 dni temu Posty: 2137
Profil: Imię: K.
Wzrost: średni
Włosy: brunetka
Stan: hmm... zawieszony....
Wysłany: 2008-01-09, 15:46
złotarybka napisał/a:
Zdecydowanie zgadzam sie z Magdaru. Ja tez uważam ze 17 lat to zdecydowanie za wczesnie na seks, kiedys to zrozumiesz...
Ja tez sie zgadzam z wami dziewczyny.
Do takiej decyzji trzeba dojrzec nie tylko fizycznie! Sex to wielka przyjemnosc, ale niesie ze soba rozne konsekwencje. Wazne aby kiedys nie zalowac wczesnego zaczecia....i miec wspaniale wspomnienia, bo pierwszy raz pamieta sie całe zycie
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 272 dni temu Posty: 1471 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-09, 17:38
Ja też uprawiałam, bez zabezpieczenia, ale przerywany.. i jak dla mnie 100% pewny
A wracając do tematu, ja też sobie wmawiałam, ze nigdy w życiu nie pójdę do łóżka przed ślubem.. no i proszę... poznałam byłego M, zauroczyłam się, pochodziłam z 3 miesiące i... stało się. Ale nie żałuję tej decyzji, gdyż sama tego świadomie chciałam..
Tak więc dla mnie nie ma znaczenia, czy seks przed, czy po ślubie, bo jeśli dwoje dorosłych ludzi tego chce i robi to świadomie na własną odpowiedzialność i naprawdę się kochają, to nie ma znaczenia, kiedy do siebie się bardziej zbliżą, ważne aby to było szczere i prawdziwe a nie czystej ciekawości SEKS! No i żeby potem nie mieć wyrzutów sumienia, bo to jest najgorsze..
To moje skromne zdanie, ale mogę się mylić..
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 272 dni temu Posty: 1471 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-09, 18:20
Alex1511 napisał/a:
Magdaru napisał/a:
żadne zabezpieczenie nie da Ci 100% pewności
Fakt. W takim razie przykladowo kobiety ktore nie cha miec dzieci bo nie stac je na ich utrzymanie itp nie powinny uprawiac w ogole seksu.
mogą, ale przerywany bo jest najlepszy, zawsze daje chociaż to 99% szansy że nie zajdzie się w ciążę... no ale tu zależy od partnera, czy zdąży na czas wyciągnąć..
Informacje: Dołączyła 464 dni temu Posty: 4256 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-09, 18:23
Agula napisał/a:
mogą, ale przerywany bo jest najlepszy, zawsze daje chociaż to 99% szansy że nie zajdzie się w ciążę... no ale tu zależy od partnera, czy zdąży na czas wyciągnąć..
no własnie, więc 100% nie ma poza tym nawet przed wytryskiem w tym płynie są plemniki, więc przerywany nie daje żadnej gwarancji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum