Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 287 dni temu Posty: 1406
Profil: Włosy: brązowe
Stan: pan P :)
Wysłany: 2008-01-02, 23:10
Ja chciałam czekać. Poznałam mojego faceta i nie czekaliśmy. Czy było warto? DLa mnie tak, bo to bardzo nas zbliżyło, to był mój pierwszy raz, jego nie. Zaufałam wtedy całkowicie i wiem, że bez tego nie byłabym tak blisko.
Czytając to zastanawiam sie jak bym zareagowała gdyby facet mi powiedzial , że chce czekac do slubu i chyba bym sie troche przerazila i nie wiem czy ja bym chciala czekac . Wydaje mi sie , że to sprawdza sie tylko w sytuacji kiedy obydwoje sa do tego czekania na 100 procent przekonani i nie biora innej opcji pod uwage z racji wiary przekonań itp.Gorzej kiedy spotkaja sie dwie rózne osoby i jedna chce czekac a druga nie
Ja jestem z tych ktore czekaja na swój pierwszy raz do slubu i to nie z pobudek religijnych... Oczywiście nie jest tak, że z moim chlopakiem unikamy spania razem, czy czulości bo boimy się że coś zajdzie "za daleko". Spimy razem w jednym łóżku i myslę że uciekanie przed zbliżeniem nie jest dobre. Znam kilka par ktore też czekaly z seksem do slubu ale przed tym to nawet baly się calować, nie mówiąć o spaniu czy wspolnym wyjezdzie... Dla mnie jest to chore. Ja chce tzn My chcemy spedzic pierwszy raz po slubie, wspolny wyjazd w podróz poslubną i odkrywanie siebie na nowo ... Mamy przed soba cale życie by się dopasowac( jak to stwierdzilysci) i cieszyć się swoją bliskościa:)
Wzrost: 165 cm
Włosy: szatynowy
Partner: Igor
Wysłany: 2008-01-09, 14:09
Szanuje pary ktore podjely decyzje o seksie po slubie.
Moim zdaniem jednak nie warto tak czekac. Oczywiscie nie tak, ze znamy chlopaka 30 min i juz idziemy do lozka, ale jednak jezeli jestesmy juz jakis czas razem to warto uprawiac seks bo bardzo zbliza.
_________________ Łapie chwile ulotne jak ulotka...
Informacje: Dołączyła 455 dni temu Posty: 4256 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-09, 14:19
Alex1511 napisał/a:
Moim zdaniem jednak nie warto tak czekac
ja jestem troche przerażona tym co piszesz, bo masz dopiero 17 lat, a piszesz jak byś już miała nie wiadomo jakie doświadczenie mam kuzynkę w Twoim wieku i jestem w szoku jak sobie pomyśle, że ona miałaby być na Twoim miejscu jeszcze macie czas na sex, lepiej się książkami zajmijcie i nauką
Informacje: Wiek: 17 Dołączyła 246 dni temu Posty: 593 Skąd: Zawiercie
Profil: Imię: Paulina
Wysłany: 2008-01-09, 14:32
Moje zycie nie opiera sie na seksie z kazdym przechodniem na ulicy.
Wyrazilam swoje zdanie, mam 18 lat a moje doswiadczeni to moj pierwszy chlopak z ktorym jestem prawie rok.
Seks to nie jest dla mnie "dupczenie" w krzakach, tylko akt milosci, wiec zanim uznasz mnie za puszczalska, to zastanow sie nad tym co napisalam.
A propo nauka o seks jakos specjalnie u mnie nie koliguja ze soba.
Profil:
Wysłany: 2008-01-09, 14:35
w którym miejscu napisałam że jesteś puszczalska ? bo ja jakoś tego nie widzę
nie oceniam Cię przecież, tylko tak jak Ty wyraziłam swoje zdanie i dla mnie 17 lat to za wcześnie
Wysłany: 2008-01-09, 14:36
Magdaru napisał/a:
mam kuzynkę w Twoim wieku i jestem w szoku jak sobie pomyśle, że ona miałaby być na Twoim miejscu jeszcze macie czas na sex, lepiej się książkami zajmijcie i nauką
Nie mowie ze napisala ale to pochlebne chyba nie jest ?
Profil:
Wysłany: 2008-01-09, 14:37
przecież chodziło mi o to, że nie wyobrażam sobie kuzynki, która ma tyle lat co Ty w łóżku z chłopakiem, ona też ma faceta od roku, ale z tego co się orientuję, to jeszcze ze sobą nie współżyją, mają na to czas
Wysłany: 2008-01-09, 14:41
Bo to twoja kuzynka dlatego tak myslisz.
Nie uwazam zebym jakis straszny blad popelnilam i powinnam czekac do .. (no wlasnie nie wiem jaki jest wedlug was odpowiedni wiek ..), nie jest to pierwszy lepszy jak w przypaku 75% moim kolezanek.
Profil:
Wysłany: 2008-01-09, 14:45
Alex1511 napisał/a:
Bo to twoja kuzynka dlatego tak myslisz.
możliwe, że dlatego ale i tak obstaję przy swoim, że macie czas na sex wiadomo, że nie ma konkretnego wieku, ale jakoś źle mi się czyta, że nastolatki są teraz takie szybkie i wcześnie zaczynają, za moich czasów tak nie było sorki, że gadam jak babcia jakaś, ale taka jest prawda, teraz dzieci zaczynają się i jest o tym coraz głośniej, kiedyś jeżeli ktoś zaczął wcześnie, to się tym nie chwalił, a teraz to wstyd być dziewicą w wieku 16 czy 17 lat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum