16-latka z Argentyny po raz drugi w życiu urodziła trojaczki. Rekordzistka zadebiutowała w roli matki rodząc syna w wieku 14 lat, zaś rok później urodziła swoje pierwsze trojaczki.
Rodzina młodej mamy otrzymuje regularną pomoc finansową od miejscowych władz, jednak zdaniem niektórych krytyków, nastolatka powinna raczej otrzymać pomoc doradczą w zakresie antykoncepcji.
Pierwsze dziecko w wieku 14, pozniej trojaczki w wieku 15 i w wieku 16 znowu trojaczki.
16 lat i 7 dzieci... brak slow do czego ten swiat zmierza
Informacje: Dołączyła 1196 dni temu Posty: 5907 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-23, 00:12
w biedniejszych czesciach Argentyny gdzie smród i ubostwo jest na porzadku dziennym odsetek smiertelnosci dzieci jest dosc wysoki....a przez ten czas co dziecko zyje pieniązki jednak przychodza...
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1003 dni temu Posty: 1469 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-23, 11:58
ja tego nie komentuję, bo z tego, co mi wiadomo, w wieku 14 lat dziewczyna dopiero wchodzi w wiek dojrzewania, więc... cud, że urodziła tę siódemkę zdrową..
ja wiem, że w tym kraju się nie przelewa, ale żeby rodzice pozwalali tak młodej, dopiero wchodzącej w wiek dorosłości, dziewczynie zachodzić w ciążę i rodzić.. to jest jak dla mnie chore..
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1007 dni temu Posty: 207
Profil: Imię: Ania
Stan: Mężatka
Nastrój:
Wysłany: 2008-02-23, 13:40
Matko kochana 14 lat i już urodziła!! Ja mając piętnaście lat i trochę zaszłam w ciążę a mając szesnaście urodziłam zdrową córeczkę. Oczywiście rodzice nie byli zachwyceni ale stało się tak jak się stało i nic tego nie zmieni a zabić nienarodzonego dziecka bym nie mogła.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1007 dni temu Posty: 207
Profil: Imię: Ania
Stan: Mężatka
Nastrój:
Wysłany: 2008-02-23, 15:50
Nikt nie jest gotowy, żeby w wieku 16 lat zostać matką, ale stało się i nie zamieniłabym się z żadną inną dziewczyną. Nie ukrywam, że w tamtym czasie nieoceniona była pomoc naszych mam, które robiły co mogłu, żebyśmy mogli z Wojtkiem pokończyć szkoły. Wtedy ja zaczynałam liceum a Wojtek kończył. Wszystko udało się tak zorganizować że nie mieliśmy żadnych opóźnień w nauce i pokończyliśmy wszystko w terminie. mimo tak młodego wieku, kiedy zostaliśmy rodzicami staramy się realizować wszystki nasze plany i marzenia.
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 1018 dni temu Posty: 37
Profil:
Wysłany: 2008-02-23, 17:41
Agula napisał/a:
ja wiem, że w tym kraju się nie przelewa, ale żeby rodzice pozwalali tak młodej, dopiero wchodzącej w wiek dorosłości, dziewczynie zachodzić w ciążę i rodzić.. to jest jak dla mnie chore..
Nie dają pozwolenia, ale po prostu nie zajmują się swoimi dziećmi, tak jak powinni. A mają ich zazwyczaj dużo, więc najpewniej ciężko pracują, by utrzymać rodzinę.
Chore jest to, że edukacja w sferze seksualności jest na bardzo niskim poziomie (o ile w ogóle można mówić o jakimś poziomie).
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1003 dni temu Posty: 1469 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-23, 17:52
vlad napisał/a:
Agula napisał/a:
Nie dają pozwolenia, ale po prostu nie zajmują się swoimi dziećmi, tak jak powinni. A mają ich zazwyczaj dużo, więc najpewniej ciężko pracują, by utrzymać rodzinę.
Chore jest to, że edukacja w sferze seksualności jest na bardzo niskim poziomie (o ile w ogóle można mówić o jakimś poziomie).
16-latka z Argentyny po raz drugi w życiu urodziła trojaczki. Rekordzistka zadebiutowała w roli matki rodząc syna w wieku 14 lat, zaś rok później urodziła swoje pierwsze trojaczki.
Rodzina młodej mamy otrzymuje regularną pomoc finansową od miejscowych władz, jednak zdaniem niektórych krytyków, nastolatka powinna raczej otrzymać pomoc doradczą w zakresie antykoncepcji
Matko jak ona sobie radzi,jedno to jeszcze rozumiem a az tyle katasrofa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum