Rejestracja Zaloguj  

Chat [1] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
dzieci rodza dzieci
Autor Wiadomość
tatae

Informacje:

Profil:

Wysłany: 2008-02-22, 22:33   dzieci rodza dzieci

Cytat:
16-latka z Argentyny po raz drugi w życiu urodziła trojaczki. Rekordzistka zadebiutowała w roli matki rodząc syna w wieku 14 lat, zaś rok później urodziła swoje pierwsze trojaczki.
Rodzina młodej mamy otrzymuje regularną pomoc finansową od miejscowych władz, jednak zdaniem niektórych krytyków, nastolatka powinna raczej otrzymać pomoc doradczą w zakresie antykoncepcji.

Pierwsze dziecko w wieku 14, pozniej trojaczki w wieku 15 i w wieku 16 znowu trojaczki.

16 lat i 7 dzieci... brak slow do czego ten swiat zmierza

REKLAMA

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 1131 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-02-23, 00:05   

:shock: :shock: :shock: O rany... co to się dzieje...

Madae 

Informacje:
Dołączyła 1196 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-02-23, 00:10   

a moze to jest inicjatywa rodziców....to nie jest kraj w ktorym sie przelewa....a taka zapomoga od panstwa jest jednak zawsze jakims rozwiazaniem...

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 1131 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-02-23, 00:11   

Madae napisał/a:
a moze to jest inicjatywa rodziców....to nie jest kraj w ktorym sie przelewa....a taka zapomoga od panstwa jest jednak zawsze jakims rozwiazaniem...

Zgadza się, ale tę siódemkę też trzeba utrzymać...

Madae 

Informacje:
Dołączyła 1196 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-02-23, 00:12   

w biedniejszych czesciach Argentyny gdzie smród i ubostwo jest na porzadku dziennym odsetek smiertelnosci dzieci jest dosc wysoki....a przez ten czas co dziecko zyje pieniązki jednak przychodza...

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 1131 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-02-23, 00:23   

Ech, no w sumie masz rację. Cholera, ale to jeszcze bardziej chore i przykre w takim razie :-|

Donn 
Nowe Wyzwania

Informacje:
Dołączyła 930 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-02-23, 00:24   

to chyba rekord dwa razy trojaczki :roll:

Madae 

Informacje:
Dołączyła 1196 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-02-23, 00:24   

takie zycie.... <bezradny> z drugiej strony...w ameryce łacinskiej jest jak w afryce.....kazdy z kazdym w wieku kazdym :P tylko HIVa mniej...

Agula 

Informacje:
Dołączyła 1003 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-02-23, 11:58   

ja tego nie komentuję, bo z tego, co mi wiadomo, w wieku 14 lat dziewczyna dopiero wchodzi w wiek dojrzewania, więc... cud, że urodziła tę siódemkę zdrową..
ja wiem, że w tym kraju się nie przelewa, ale żeby rodzice pozwalali tak młodej, dopiero wchodzącej w wiek dorosłości, dziewczynie zachodzić w ciążę i rodzić.. <bezradny> to jest jak dla mnie chore.. :-/

Aneczka 

Informacje:
Dołączyła 1007 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Stan: Mężatka
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2008-02-23, 13:40   

Matko kochana 14 lat i już urodziła!! Ja mając piętnaście lat i trochę zaszłam w ciążę a mając szesnaście urodziłam zdrową córeczkę. Oczywiście rodzice nie byli zachwyceni ale stało się tak jak się stało i nic tego nie zmieni a zabić nienarodzonego dziecka bym nie mogła.

Roszpunka 

Informacje:
Dołączyła 1008 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-02-23, 13:41   

Aneczka, dzielna i mądra kobietka jesteś. Ale psychicznie to chyba nie byłaś przygotowana żeby w tym wieku mamusia zostać?

Aneczka 

Informacje:
Dołączyła 1007 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Stan: Mężatka
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2008-02-23, 15:50   

Nikt nie jest gotowy, żeby w wieku 16 lat zostać matką, ale stało się i nie zamieniłabym się z żadną inną dziewczyną. Nie ukrywam, że w tamtym czasie nieoceniona była pomoc naszych mam, które robiły co mogłu, żebyśmy mogli z Wojtkiem pokończyć szkoły. Wtedy ja zaczynałam liceum a Wojtek kończył. Wszystko udało się tak zorganizować że nie mieliśmy żadnych opóźnień w nauce i pokończyliśmy wszystko w terminie. mimo tak młodego wieku, kiedy zostaliśmy rodzicami staramy się realizować wszystki nasze plany i marzenia.

vlad 

Informacje:
Dołączyła 1018 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-02-23, 17:41   

Agula napisał/a:
ja wiem, że w tym kraju się nie przelewa, ale żeby rodzice pozwalali tak młodej, dopiero wchodzącej w wiek dorosłości, dziewczynie zachodzić w ciążę i rodzić.. <bezradny> to jest jak dla mnie chore.. :-/

Nie dają pozwolenia, ale po prostu nie zajmują się swoimi dziećmi, tak jak powinni. A mają ich zazwyczaj dużo, więc najpewniej ciężko pracują, by utrzymać rodzinę.

Chore jest to, że edukacja w sferze seksualności jest na bardzo niskim poziomie (o ile w ogóle można mówić o jakimś poziomie).

Agula 

Informacje:
Dołączyła 1003 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-02-23, 17:52   

vlad napisał/a:
Agula napisał/a:

Nie dają pozwolenia, ale po prostu nie zajmują się swoimi dziećmi, tak jak powinni. A mają ich zazwyczaj dużo, więc najpewniej ciężko pracują, by utrzymać rodzinę.

Chore jest to, że edukacja w sferze seksualności jest na bardzo niskim poziomie (o ile w ogóle można mówić o jakimś poziomie).

O My God!!! No coment!!! :-? :-? :-?

smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 1058 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-02-23, 18:57   

tatae napisał/a:
16-latka z Argentyny po raz drugi w życiu urodziła trojaczki. Rekordzistka zadebiutowała w roli matki rodząc syna w wieku 14 lat, zaś rok później urodziła swoje pierwsze trojaczki.
Rodzina młodej mamy otrzymuje regularną pomoc finansową od miejscowych władz, jednak zdaniem niektórych krytyków, nastolatka powinna raczej otrzymać pomoc doradczą w zakresie antykoncepcji

Matko <olaboga> jak ona sobie radzi,jedno to jeszcze rozumiem a az tyle katasrofa <help>

Odpowiedz do tematu