Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Sauna

Czy tolerujesz koedukację i nagość w saunie?
Tak, to jedyne właściwe rozwiązanie, sama korzystam z sauny nago
15%
 15%  [ 3 ]
Tak, ale wolę pozostawać szczelnie ukryta pod ręcznikiem
70%
 70%  [ 14 ]
Nie, zupełnie tego nie rozumiem
10%
 10%  [ 2 ]
Nie, to wymysł chorych ludzi, nigdy się do tego nie przekonam!
5%
 5%  [ 1 ]
Głosowań: 20
Wszystkich Głosów: 20

Autor Wiadomość
tuptunio 
aniołek ;)

Informacje:
Dołączyła 992 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-10-19, 21:53   

Nati napisał/a:
Mozna isc i korzystac... od poczatku do konca zostajac w reczniku.

ja w ręczniku a dookoła faceci nago, to też mi nie odpowiada. a co mam im powiedzieć "prosze przykryć się ręcznikiem"?

REKLAMA

Nati 

Informacje:
Dołączyła 656 dni temu

Profil:
Imię: Natalia
Wzrost: 171
Włosy: Brunetka
Stan: singielek ;)

Wysłany: 2008-10-19, 22:00   

tuptunio napisał/a:
dookoła faceci nago

Tak samo kobiety jak i faceci... tak samo czesc w recznikach czesc na recznikach.
Nie moge wskoczyc na twoj sposob rozumowania.. Tzn miala bys tam jakos sie rozgladac ktory pokazal cos a ktory nie? Mogla bys mi mniej wiecej nakreslic co jest takiego co Cie tak przeraza ? Mysle ze wyobrazasz sobie to w jakis dziwnie straszny sposob.... Dlaczego chciala bys ich przykrywac ?? :D :D:D

Kahela 

Informacje:
Dołączyła 848 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-10-20, 09:08   

Nati, dla Ciebie normalne, dla innych nie...
Rozumiem, że chcesz pokazać swoje racje, ale wybacz, trochę namolnie ;-)

Ja nie czuję potrzeby świecić gołym pupskiem w saunie w obecności obcych osób...
Jesteśmy wychowani w takiej kulturze a nie innej, to raz.
Po drugie nie widzę potrzeby eksponowania swojego ciała, bo uważam, że są jakieś granice intymności...
Po trzecie jeśli jak piszesz mogę cały czas być zawinięta ręcznikiem, to równie dobrze mogę być w stroju...jaka to różnica? Dla mnie żadna.

Od wielu lat są sauny w Polsce, od wielu lat ludzie chodzą do nich i mają na sobie strój kąpielowy i nikomu to nie przeszkadza...
Ja nadal będę korzystać z publicznych saun w stroju bo można.
Jak będę w swojej saunie, to mogę siedzieć nago...
Dlatego, że nie chcę ciała wystawiać na widok publiczny i żeby było jasne nie ma to związku z jego wyglądem...

Ty masz zupełnie inne zdanie i absolutnie je szanuję, natomiast te wszystkie pytania: ale dlaczego, skoro nie spróbowałyście, skąd możecie wiedzieć, co was tak przeraża....mnie osobiście irytują.
Skoro ktoś akceptuje to, że Tobie się to podoba, to Ty zaakceptuj to, że ktoś inny sobie tego nie wyobraża.
Nie zawsze trzeba wskoczyć do ognia żeby wiedzieć, że można się poparzyć... ;-)
i dobra i zła...
początek i koniec...

Nati 

Informacje:
Dołączyła 656 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-10-20, 10:40   

Kahela napisał/a:
trochę namolnie

No wlasnie :( Taki wlasnie jest czasem moj charakterek... nawet nie wiem kiedy przekraaczam te plynna granice. Ale kurcze... tak bardzo chciala bym sie podzielic czyms naprawde wspanialym.... a wszyscy robia tu z tego jedna wielka demoralizacje :( Nie chce nikogo namawiac do nagosci ale zeby skorzystac z dobrodziejstw prawdziwego saunarium trzeba sie rozebrac. Oczywiscie sa pseudo sauny gdzie mozna siedziec jak sie chce, ale to zazwyczaj male obiekty, gdzie jedyna atrakcja jest sama sauna, a to jak polizac wielkie pyszne jablko... zero smaku. A ja tego smaku chcialam Wam troche przekazac, a wszyscy tylko o golych pupach, jak by to bylo najwazniejsze. Oczywiscie rozumiem ze moze takie byc, ale daje glowe ze czesc z Was zmienila by zdanie po pierwszej wizycie i kropka :P

Calkiem nie zgodze sie tylko z jednym:
Kahela napisał/a:
równie dobrze mogę być w stroju...jaka to różnica? Dla mnie żadna.

Roznica jest taka za pod kostiumem trujesz swoje cialo... i to po kilkunastu minutach juz calkiem znacznie. Jak niemowlak sie posika i siedzi w tej pieluszce nie konczy sie to dla niego najlepiej... Rozumiem ze mozesz miec swoje zdanie... moze trudno w to uwierzyc, ale powaznie. Prosze jednak nie pisz tak bo bagatelizujac to narazasz inne nieswiadome dziewczyny na podobne tortury.
Wiem ze wiekszosc z Was uwaza mnie juz za niezla jedze... :( Nie zawsze jestem taka...
Przepraszam... ale jak juz zaczelam tema, bede go bronic, bo to w koncu nasze zdrowie

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1175 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-10-20, 10:44   

dla mnie w ogole bez sensu, nagabujesz tu wszystkich do rozbierania sie do sauny jakbys wlasicielem "byl" :D
Jedni ida tak inni inaczej, jeszcze inni nie chodza w ogole i nie maja dylematu.

Uwazam, ze to tak jak z plaza nudystow.
Sa miejsca gdzie lezy sie plackiem nago i kto chce tam jedzie i sa miejsca gdzie sie opala w bikini. Zalezne od ludzi i co tu sie rozwodzic :roll:

W ważniejszych sprawach dotyczących forum, szybciej odpowiem na PW ;-)

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1127 dni temu

Profil:
Stan: żonka :)
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-10-20, 10:50   

madzia napisał/a:
jeszcze inni nie chodza w ogole i nie maja dylematu.
czyli tak jak ja <hoho2> ale gdybym chodziła to nie rozebrałabym sie zupełnie do naga

Nati 

Informacje:
Dołączyła 656 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-10-20, 11:13   

:-/
Nic juz nie napisze bo mam wrazenie ze i tak nikt nie zwraca uwagi co pisze, widzac swoje..
Wlascicielka sauny... super

Donn 
Nowe Wyzwania

Informacje:
Dołączyła 890 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-10-20, 13:39   

Nati jesteś młoda - przezyłaś coś co Ci się spodobało ...byłaś w saunie nago - Ok...szanujemy Twoje wypowiedzi ;-)

ale nie każdy z Nas już poleci do sauny rozbierze sie i będzie tu pisał "o jak super było idzcie spróbojcie bo rewelacja" :roll:

jeżeli była by możliwość pójść do sauny tak jak do solarium, że się wchodzi pojedyńczo - poszłabym...ale siedzieć wśród obcych ludzi nago jakoś nie chce ;-)

ale z drugiej strony jak tak ludzie siedzą nago koło siebie, pocą się, wdychają to gorące powietrze... (a pod wpływem ciepła rozwijają się bakterie) to, to jest dobre dla naszego zdrowia jak wdychanie czyjegoś potu? :roll:

Elodi 

Informacje:
Dołączyła 732 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-10-21, 00:47   

Nie sądzę bym weszła do sauny rozberana. Po pierwsze nie tak mnie wychowano, po drugie mam pewne kompleksy i akurat teksty typu "wszyscy są tam nago" by mnie nie przekonały. Nie krytykuje - jak ktoś ma ochotę, jest odważny i ma w pompie całą resztę to proszę bardzo. Ja się nie pisze na takie rzeczy. Moje ciało oglądam tylko ja i K., a reszta wio ;) Chodzi of koz o całość :]

asiolcza 

Informacje:
Dołączyła 645 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Stan: Mężatka
Partner: Kamil

Wysłany: 2008-10-26, 08:30   

Nie mam nic przeciwko nagości w tego typu miejscach, ale ja raczej bym się nie rozebrała. W ręczniku mogę tam siedzieć ile wlezie. Nago, to by mnie strasznie stresowało, a nie o to chodzi w saunie :-|

Nati 

Informacje:
Dołączyła 656 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-10-29, 10:19   

Hej!
Na stronie aqua pojawil sie wirtualny przewodnik. Co prawda tylko kilka stron dotyczy swiata saun, ale mozecie zobaczyc dlaczego mnie to miejsce tak zauroczylo.
<link usuniety>
I nie piszcie ze jestem wlasicielem tej sauny... :P A tu jestem zeby was namawiac... no halo! A po drugie teraz i tak wszystko pozamykali :/

Na forum obowiazuje zakaz linkowania.
Ostatnio zmieniony przez madzia 2008-10-29, 11:30, w całości zmieniany 1 raz  

lowca_motyli 
(zły)doradca

Informacje:

Profil:
Włosy: Blond
Partner: Mary Jane
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2008-10-29, 10:51   

Nati, ale ślicznie tam jest :mrgreen: nie dziwię Ci się że od razu miałaś ochotę się rozebrać ;-)

Nati 

Informacje:
Dołączyła 656 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-10-29, 16:54   

I to wlasnie staralam sie przekazac. Gdybym zdecydowala si pozostac w reczniku pozostalo by mi jedynie patrzec na te cuda. Wiekszosc osob krzyczy a ciekawa jestem jak by sie zachowaly na moim miejscu, poza tym publika tego forum. No ale nie bede juz dolewac oliwy do ognia, bo jedyna osoba ktora w koncu wykazala jakies zrozumienie moich argumentow jest facet :(
Tak czy siak... dzieki Ci za to :*
Link juz zostal usuniety... Dla dociekliwych napisze link do tego znajduje sie na glownej stronie wroclawskiego parku wodnego.

Bodek 
Bodek44

Informacje:

Profil:
Imię: Bogdan
Wzrost: 170
Włosy: szpakowaty
Stan: żonaty
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-10-16, 17:46   pobyt w saunie

:lol: Temat niby dość odległy,ale wciąż aktualny.Pisałem już raz len list ale jakoś nie doszedł.Zdaję sobie sprawę,że wkładam kij w mrowisko-jestem facetem i wypowiadam się na forum kobiet.Do sauny chodzę od ponad 15 lat.Temat poznałem,będąc uczestnikiem jakiegoś sympozjum w Niemczech.Była tam nagość zakrywana ręcznikami w każdym wieku i to kobiet jak i facetów.W Poznaniu chodzę do sauny koedukacyjnej,nie jest to żadna wygrzewalnia basenowa tylko sauna z prawdziwego zdarzenia.Nie podaje nazwy,by nie robić reklamy.Zdarza mi się,że mam spotkania w większych miastach w Polsce.Byłem na basenie w Łodzi,ostatnio podczas podróży służbowej we Wrocławiu odwiedziłem park wodny.Oczywiście sauny.Jest ich 5 + duże jacuzzi ze słoną wodą i restauracja saunowa.W tym czasie co byłem na saunach było grubo ponad 100 osób.a ja byłem jednym z najstarszych(44).Przeważały osoby młode obojga płci,którym ręcznik służył jako podkładka do siedzenia w saunie.Byłem zaskoczony tak swobodnym zachowaniem się młodych ludzi,ale to nie wyjątek .Podobnie w innych miejscach w Polsce( np Fala w Łodzi) Jest to często spotykane w każdych większych saunach i jest to zachowanie prawidłowe.Podobnie jest w Niemczech,Holandii czy nawet Rosji.
Pozdrawiam z Poznania Bogdan :lol:

malenka 

Informacje:
Dołączyła 884 dni temu

Profil:
Nastrój:
zdolowana

Wysłany: 2009-10-18, 19:14   

Ja ostatnio byłam w saunie, nie odważyłam się jednak zdjąć ręcznika. Z tego co widziałam bez ręczników paradowali jednynie panowie, bez żadnej żenady, kobiety raczej ukrywały wdzięki pod ręczniczkami ;-) ja jak pierwszy raz zobaczyłam nagiego faceta (po 5) nie mogłam się powstrzymać od śmiechu :P może to moja niedojrzałość ale "fujarki" dookoła głowy to dość rzadki widok :P

Odpowiedz do tematu