Rejestracja Zaloguj  

Chat [4] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Magdaru
2007-09-27, 11:41
Samotna mama
Autor Wiadomość
spinka 

Informacje:
Dołączyła 383 dni temu

Profil:
Imię: karolina
Wzrost: 166
Włosy: blond- chociaz to roznie bywa
Stan: panna
  Wysłany: 2007-09-27, 11:36   Samotna mama

hej! chcialabym poruszyc temat samotnych a raczej samodzielnych matek! sama jeszcze taka nie jestem ale to jest tylko kwesia czasu poniewaz tatus mojego dziecka caly czas zapomina o tym ze je posiada! mysle ze byloby nam(tzn samotnym mamuska) razniej gdybysmy sobie pogadaly i podzielily sie swoimi troskami! zapraszam serdecznie

REKLAMA

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 499 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-27, 11:40   

Spinka, przenoszę Twój post w odpowiednie miejsce ;-)
w dziale WITAM, tylko się witamy ;-)

anioł eF 

Informacje:
Dołączyła 325 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-23, 21:52   

szkoda, ze twój post pozostał bez odzewu, bo mysle, ze wiecej jest samotnych mam, ktore samodzielne zostały nie tyle z wyboru, co z musu

Agulllka 
Ich hab Dich lieb..

Informacje:
Dołączyła 368 dni temu

Profil:
Imię: Agnieszka
Wzrost: 158
Stan: panna
Partner: Rico
Wysłany: 2007-11-24, 18:24   

Moja mama rozwiodla sie po roku malzensta, potem bratowa wyrzucila ja z domu z 2 dzieci, byly maz zabral syna do sienbie i ozenil sie z jakas jedza, a ja zostalam z mama i ciesze sie z tego! dzieki temu wiez miedzy nami jest bardzo duza i swietnie sie rozumiemy, problemy sa naszymi problemami, nie tylko jej... i generalnie nie jest to takie zle.. choc jedno co mnie martwi to to, ze ona juz nie chce nikogo miec (ma 40 lat) i ze kiedys zostanie sama.. a przynajmniej tak sie bedzie czula..

anusek 

Informacje:
Dołączyła 324 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-24, 22:44   

podziwiam samotne matki.bycie rodzicem nie jest łatwe a co dopiero samotnym,tak sie nawet zastanawiam skąd w nich ta siła.anioł twoją historie to już troche znam i pod tym względem jesteś dla mnie naprawde wielka.

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 498 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-25, 09:12   

Ja najbardziej podziwiam kobiety samotne i z dziećmi, ja osobiście nie wiem czy dałabym radę, czy bym się nie załamała ? Mam nadzieję, że mnie to nie spotka chociaż różnie bywa w życiu.

atria 
kobietka

Informacje:
Dołączyła 387 dni temu

Profil:
Wzrost: wystarczający:)..
Włosy: blond
Partner: samiec Alfa ;)..
Wysłany: 2007-11-25, 20:57   

Hmm.. Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia. Nie ma co się zastanawiać,czy dałybyście sobie radę w takiej sytuacji, czy też nie.. Jesli nadejdzie taka sytuacja to nikt Was o to nie zapyta. Ręcze Wam. Będziecie musiały przyjąć z pokorą to co zaserwuje Wam życie. Poza tym, mądrym powiedzeniem jest "co nas nie zabije, to nas wzmocni".

Poza tym, bycie "samotną matką" nie jest znowu takie tragiczne. Wiadomo, że nie ma się wsparcia w tej drugiej osobie.. Skoro Bozia zdecydowała, że do poczęcia dziecka potrzebna jest mama i tata tzn, że jest w tym jakiś cel, tzn że każde z tej dwójki powinno wnieść swój wkład w życie tego malucha..tzn, że odpowiedzialność, wysiłek i trud powinno dzielić się na pół. Ale skoro tak nie jest, to po co rwać sobie z tego powodu włosy z głowy..? Lepiej wykorzystać tą energię w innym celu..

Pisałam to ja - "samotna matka" ;-) :mrgreen:

Odpowiedz do tematu