Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 347 dni temu Posty: 4008 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2008-04-24, 23:37
Montowanie neonów pod podwoziem jest nielegalne. te oświetlenia rozpraszają uwagę innych kierowców oraz kolor niebieski jest zarezerwowany dla policji i jest za to z miejsca zabierany dowód rejestracyjny. Nie wiem jak to jest czy neon musi być wyłączony a poświata może być Każde dodatkowe oświetlenie jest zabronione, czyli nie można mieć na zderzakach w drzwiach itp.
Cytat:
Przepisy mówią wszystko co na zewnątrz pojazdu emituje światło niebieskie lub fluorescencyjne (pomarańczowe, żółte, zielone) jest zabronione. Neony w podwoziu są niedopuszczalne bo zabronione jest emitowanie światła z pojazdu w sposób inny niż określony przepisami. Można używać ich tylko w kabinie i to tak, by światło przez nie emitowane nie oślepiało innych użytkowników dróg.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Informacje: Dołączyła 349 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-04-24, 23:39
to nie nełon to diody czyli jednak mozna je stosowac bo w ustawie jest o neonach
dzieki teraz wszystko jasne co dalej nie zmienia faktu ze u mnie tyz masa samochodów takich jezdzi
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 174 dni temu Posty: 3068 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-04-24, 23:54
madzia to bym musiała miec wielkiego pecha,naprawde dużo widuje takich samochodów,za inne rzeczy też niby mandaty sie sypią a w praktyce już nie koniecznie,sama sie przekonłam jak w wakacje jeździłam na wyścigi do WWA,większośc z tych samochodów miała coś czego nie powinna
_________________ "...There aint no ifs, buts, or maybes,
I'm gonna stay down and ride for you baby "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum