Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Rzucanie palenia.
Autor Wiadomość
krople deszczu 

Informacje:
Dołączyła 827 dni temu

Profil:
Wzrost: średni na jeża
Włosy: blond
Partner: Daniel
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-04-09, 23:05   Rzucanie palenia.

Hej dziewczyny,chciałabym rozpocząć ten post pytaniem :
jak rzucić palenie?
Palę już kilka lat ,ale coraz częściej chciałabym rzucić albo chociaż zminimalizować .
Rzucam już...3 tydzień :oops: ...i pytanie do was: ile lat juz palicie jesli palicie a jesli rzuciliscie to jak to zrobić by nie dać za wygraną ?

REKLAMA

Alisekai 

Informacje:
Dołączyła 682 dni temu

Profil:
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2009-04-09, 23:07   

krople deszczu, ja osobiście nie palę, ale moja ciotka poszła na jakieś elektrowstrząsy i pomogło.

krople deszczu 

Informacje:
Dołączyła 827 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-04-09, 23:14   

Alisekai napisał/a:
krople deszczu, ja osobiście nie palę, ale moja ciotka poszła na jakieś elektrowstrząsy i pomogło.

mówisz...elektrowstrząsy... :shock:
to ja może sobie odpuszczę... :-?

Alisekai 

Informacje:
Dołączyła 682 dni temu

Profil:
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2009-04-09, 23:15   

krople deszczu, ona poszła raz, nic jej nie bolało i ma spokój teraz.

krople deszczu 

Informacje:
Dołączyła 827 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-04-09, 23:20   

no to w ostatecznosci poszperam w necie o tym ,przekonam się o co loko i jak sie nie przestraszę to poszukam i pójdę na to :)

nie(d)oceniona 
Not an angel

Informacje:
Dołączyła 716 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-04-10, 00:59   

Alisekai napisał/a:
moja ciotka poszła na jakieś elektrowstrząsy
a po co szukaćczegoś na co trzeba wydać (pewnie niemałą) kasę :roll: osobiście uważam, ze do rzucenia fajek potrzebna jest silna wola ... wsio :-P jeżeli sama sobie postanowisz że rzucasz ... tylko tak na prawde - nikt i nic nie stanie ci na dordze do pozbycia sie nałogu

wiem że Roxi ma jakas ksiazke na temat rzucania (czy coś podobnego) ... i bardzo sobie chwaliła

Alisekai 

Informacje:
Dołączyła 682 dni temu

Profil:
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2009-04-10, 09:02   

nie(d)oceniona, to nie jest takie drogie. Ciotka do zamożnych nie należy raczej

madd 

Informacje:
Dołączyła 478 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2009-04-10, 09:34   

Alisekai napisał/a:

Moja mama też i już 9 lat nie pali. Oczyścili jej organizm z toksyn, a dalej sama musiała walczyć z przyzwyczajeniami.

Roxi 

Informacje:
Dołączyła 682 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-04-10, 11:16   

hej hej !!

Zgadza się mam fajną ksiązkę, także Krople Deszczy daj mi na PW Twojego maila i Ci ja prześlę. Ksiązka jest na prawdę fantastyczna. Mój D. był zagorzałym palaczem a juz ponad dwa miesiące nie pai i w ogóle go nie ciągnie. Nawet przy piwku mu się nie chce. Ksiązka w skrócie Ci powiem, że pozbawia Cie prania mózgu jakie robią właśnie fajki. :-D

[ Dodano: 2009-04-10, 11:18 ]
madd, Co prawda moja mama tez poszłą na jakieś elektro wstrząsy, tzn, przykładali jej jakieś płytki do głowy...Nie pali już 10 lat. I też jej nie ciągnie w ogóle. Wtedy to kosztowało 40 zł. Ale spróbuj najpierw ksiązkę przeczytać, ona długa nie jest ma z 85 stron. :-P

saja 
na pełnych obrotach

Informacje:
Dołączyła 851 dni temu

Profil:
Imię: S.
Wzrost: malutka
Włosy: czarnulka
Stan: szczęśliwa żonka:)
Partner: P.
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-04-11, 15:09   

nie(d)oceniona napisał/a:
potrzebna jest silna wola ... wsio :-P

calkowicie sie zgadzam... a oprocz silnej woli dobra motywacja...
ja palilam 4 lata... rzucilam... i od 1,5 roku nie pale... :)
zmotywowal mnie maz... nie powiem bylo ciezko... ale jesli sie chce to mozna rzucic...
nie stosowalam zadnych specyfikow (czytaj plastry tabletki itp).. tylko albo az silna wola wystarczyla :)

krople deszczu, zycze powodzenia :)

„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

kayanette 

Informacje:
Dołączyła 467 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-04-28, 14:48   silna wola

właśnie, ja tez uważam, że najważniejsza jest silna wola. no i otoczenie. mój tata przestał palić za granicą, bo jego nowa partnerka nie paliła, tam było to niemodne... więc i mój tata sie dostosował do nowych warunków i jest bardzo zadowolony.

Black_Angel 

Informacje:
Dołączyła 782 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-04-28, 15:15   

kurcze, ja rzucilam z dnia na dzien poprostu :) i od 3 miesiecy nie pale:) zamieszlalam z M., on nie pali, balkonu nie mam, palenia w pomieszczeniach nigdy nie uznawalam, i jakos mi sie tak samo rzucilo :) no i moze mi latwiej bo w IRL nie wolno palic w lokalach :) osotanio sprobowalam papierosa d kolezanki i mi nie smakowalo... wiec odpscilam calkiem :)

nie(d)oceniona 
Not an angel

Informacje:
Dołączyła 716 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-04-28, 15:20   

Black_Angel napisał/a:
w IRL nie wolno palic w lokalach
w portugalii też niby nie wolno (tzn każdy lokal jest oznaczony - wolno czy nie, ale w większości jest zakaz)

Black_Angel napisał/a:
palenia w pomieszczeniach nigdy nie uznawalam,
to tak jak i ja ... jestem chora jak mi ktoś w salonie pali ... chcesz zapalić? - sio na balkon. i co z tego że rzuca żabami? palisz? cierp... sama w pomieszczeniach zamnkiętych palić nie lubie i raczej nie pale (wyjątek - imprezy) a jak już mi sie zdarzy to przy oknie

niby to są jakieś czynniki które powinny mi pomóc podjąć tą decyzję o rzuceniu, ALE ... od przyjazdu tutaj zabierałam sie do tego już 4 albo 5 razy - i mi nie wyszło ... moim głównym problemem jest - jak już pisałam kilka razy - to że palić lubię ... do tego w moim towarzystwie jest kilka osób palących ... no i mi jakoś ciężko idzie :roll:

ale przymierzam sie do kolejnego podejścia ... moze tym razem nic mnie nie popchnie z powrotem :roll:

666ilonka777 
I & P

Informacje:
Dołączyła 730 dni temu

Profil:
Imię: Ilona
Partner: Przemuś :*
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-04-28, 15:24   

nie(d)oceniona napisał/a:
moim głównym problemem jest - jak już pisałam kilka razy - to że palić lubię ... do tego w moim towarzystwie jest kilka osób palących ... no i mi jakoś ciężko idzie :roll:
oooo to widze te samy przeciwnosci co i u mnie, wiec jestes mi najblizsza w rzucaniu, planuje, planuje i nic, ostatnim razem jak rzucalam udalo sie 5 dni nie palic, ale zebralo sie towarzystwo i wszystko stracone... <bezradny> teraz planuje rzucic po powrocie z weekendu majowego, ale co z tego bedzie to zobaczymy

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1030 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Partner: Lukasz
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-04-28, 15:48   

a moj mezul juz drugi tydzien niepali :mrgreen:

dlugo myslal o tym zeby rzucic i wiedzial,ze bedzie musial predzej czy pozniej ze wzgledu na dziecko,ale ciezko mu bylo podjac ta ostateczna decyzje,ze "od dzis niepale"
Mial rzucic po nowym roku jak wrocilismy do angli,zabral z Polski tylko dwie sztangi i po ich wypaleniu mial rzucic,ale jakos mu nie wyszlo no i palil nadal,a w swieta wielkanocne powiedzial,ze od wtorku rzuca no i rzucil ...od srody :mrgreen:

Trzeba naprawde chciec rzucic zeby to wogule probowac rzucic,jesli tak naprawde nie dokonca masz ochote skonczyc z tym nalogiem to chyba lepiej poczekac az sie nabierze pewnosci,ze naprawde nie chce juz palic,albo miec dobry powod.
Ja zaczelam myslec o rzuceniu juz przed slubem bo wiedzialam,ze po slubie bedziemy sie starac o bejbi,no i tak niby nie palilam ale od czasu do czasu maszka sie gdzies sciagnelo,ale jak tylko zaczelismy staranka to fajury poszly na bok i nawet mnie nie ciagnelo do nich :-P

ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko -> www.bejbi.net

Odpowiedz do tematu