Informacje: Dołączyła 399 dni temu Posty: 6472 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-11-25, 23:33
oj to bardzo ciezka sprawa...i prawdopodobnie delikatna....to moze byc jakas odmiana kleptomanii ale dotyczaca tylko pieniedzy...jakies zaburzenie wywołane jakas nieprzyjemna historia z dziecinstwa...albo ciezkim i dziwnym rozumowaniem faceta co by to nie było uwazam ze wizyta u terapeuty to wysmienity pomysł i 3mam kciuki zeby wszystko sie uspokoiło i ułozyło jak trzeba
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 268 dni temu Posty: 1509 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-11-26, 10:59
My tutaj raczej nie pomożemy.
To wygląda na chorbę.
Zdrowy człowiek nie ukradnie własnemu dziecku portfela.
Wizyta u terapeuty wszystko wyjaśni.
Życzę Wam pokonania problemu.
[ Dodano: 2007-11-26, 10:59 ]
chorobę
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 221 dni temu Posty: 37
Profil:
Wysłany: 2007-12-02, 14:50
kasik czy ta sprawa się jakoś wyjaśniła?
Ja, zamiast posądzać faceta o chorobę (bo chyba nie wszystkie tu jesteśmy psychiatrami) zastanowiłabym się, dlaczego on to robi. Może np uzależnił się od alkoholu? Spróbuj rozważyć tego typu możliwości i dotrzeć do źródła takiego zachowania. A co wynika z Waszych rozmów? Jest to bardzo niepokojące zachowanie i jeśli nie uda się na własną rękę dotrzeć do przyczyn, konieczna będzie konsultacja z psychologiem. Powodzenia!
Informacje: Dołączyła 399 dni temu Posty: 6472 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-02, 14:56
alkoholizm tez choroba i tez do jej leczenia psycholog niezbędny ..a im wczesniej sie do niego wybierzecie tym lepiej potem bedzie coraz trudniej go nakłonic
Wysłany: 2007-12-04, 08:56
dla mnie osoba, która podbiera dziecku pieniądze nie może być uznana za zdrową i nie trzeba być psychologiem,aby to stwierdzić.
Na pewno na taką sytuację można rozwiązać.
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 419 dni temu Posty: 4241
Profil:
Wysłany: 2007-12-04, 13:33
kasik napisał/a:
co zrobić jak facet podbiera kasę z portfela, dziś ukradł dziecku portfelik? czekamy w kolejce do terapeuty? co robić, pomóżcie!
co zrobic? odpowiedz jest w twojej wypowiedzi. przeciez czekacie na wizyte u terapeuty.
Nie rozumie jednego. czy ten facet pracuje? wynika, ze nie bo zwyczajnie kradnie...i czy obcym dzieciom czy swoim? za malo szczegolow podanych...
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 224 dni temu Posty: 3538 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-04, 22:11
eh ja wiem coś więcej i powiem wam że to skomplikowana sytuacja...facet nie pracuje i jak dla mnie w tym problem.z tego co mi napisała autorka nie jest też alkocholikiem i nie wydaje na inne tego typu rzeczy.
_________________ wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!
Wysłany: 2007-12-05, 11:45
vlad napisał/a:
Nie stawiaj diagnozy jeśli nie jesteś psychologiem albo psychiatrą, bo nie wiesz, jaki jest powód takiego zachowania.
więc zgodnie z tym co napisałaś można powiedzieć, że osoba która kradnie dziecku pieniądze jest zdrowa?
Oj dziewczyno zastanów się co piszesz.
Chodzi mi o to,że to zachowanie jest chore a diagnozowanie konkretnej przypadłości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum