Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 289 dni temu Posty: 128
Profil:
Wysłany: 2007-09-28, 13:06
kuchnia już spakowana- na całe szczęście...ale jeszcze jest cała zabudowa i buty do popakowania. Szczerze powiedziawszy mam już dosyć spania na kartonach..... Już chcę do swojego świeżo kupionego mieszkanka....no cóż jeszcze tylko 14 dni i ziści się owe marzenie
POZDRAWIAM Gorąco
w sypialni i salonie brakuje karniszy i firanek. już kupione, czekają na zamocowanie no i jeszcze coś na podłogę trzeba by rzucić.
w kuchni - czeka nas wymiana kuchenki. w weekend Marcin będzie montował też dodatkowe szafki kuchenne zakupione niedawno w Ikei w łazience - Marcin musi obudować rury regipsem, przykleić blat do szafki, zamontować półeczki takie ozdobne do kafelek
mały pokój - cały zawalony pudłami - czeka na meble, które "przyjadą" w środę, ze dwa dni Marcin i teściu będą je składać, potem musimy wybrać wykładzinę podłogową, potem pozapełniać te meble, rozładować wszystkie pudła, zamontować lampę halogenową, oczywiście karnisze i firanki też czekają w kolejce
balkon cały do roboty czeka, ale to już na wiosnę
piwnica - w końcu opróżniona przez poprzednich właścicieli, czeka na szafę, którą trzeba przywieźć z kanciapy i powynosić wszystkie pudła, któe zagracają balkon
no, to tak w wielkim skrócie nie wspominałam już o pierdółkach, które trzeba kupić, postawić, przywiesić itd ale na pewno już bliżej końca niż początku
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 397 dni temu Posty: 4057 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2007-09-28, 23:09
Załamałaś mnie A u mnie przywiercenie czegokolwiek sprawa straszne problemy ( czytaj. lenistwo) więc ja nie wiem jak to będzie. Cieszę się, że praca wre. Pewnie niedługo będzie jak w pudełeczku. Mam nadzieję, że będą foty.
Będziesz miała rolety czy żaluzje?? Ja ostatnio widziałam rolety bambusowe ale nie wiem czy to nie jest za duże siedlisko kurzu Właśnie nie wiem co kupić. Zresztą moje okno jest niewymiarowe bo ma 2 m a są karnisze i rolety 180 cm.
Nie wiem czy do rolet bambusowych będą firanki pasować
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
a narazie to ani tego ani tego mieć nie będę w sypialni jest roleta, którą zostawili poprzedni właściciele i póki co ją zostawiamy. nie jest taka najgorsza. w salonie i małym nie widzę potrzeby. u mnie rolety służyły tylko przyciemnieniu pokoju. od ludzi się nie muszę zasłaniać, bo okna mmay od strony pól, więc nikt nas nie będzie podglądał
ale jak już zobaczę tę potrzebę, to będą rolety. przyzwyczajona jestem.
Jewel napisał/a:
Ja ostatnio widziałam rolety bambusowe ale nie wiem czy to nie jest za duże siedlisko kurzu
nie wydaje mi się.
Jewel napisał/a:
Nie wiem czy do rolet bambusowych będą firanki pasować
będą, a co mają nie pasować
ale osobiście bambusowych bym nie chciała
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 289 dni temu Posty: 128
Profil:
Wysłany: 2007-10-01, 07:48
Jewel napisał/a:
Kasiu a jaki macie mieszkanko? Nie dziwie się, że już nie możesz się doczekać
36 m2 wiem ze jest nie za duże- ale za to własne;). 2 pokoje+kuchnia. Właśnie umawiamy się z "fachowcem" Chcemy zlikwidować w jednym z pokoi garderobę (trzeba wybić ściankę, i położyć gładź + pomalowanie pokoju). Przy tym metrażu wolimy mieć większy pokój.
klucze do mieszkania zostaną nam przekazane 15.10.07
życzę, oby nie było przy tym żadnych nerwówo. co my przeszliśmy jka nastał 15 lipca, kiedy to mielismy odebrac klucze......ehhh...dobrze, że to już za nami....ale my od wariatki kupowaliśmy mieszkanko, dlatego tak nieprzyjemnie było
Jewel napisał/a:
Bo my też nad tym się głowimy
do którego pokoju szukacie mebli?? i macie już jakiekolwiek opcje? chętnie coś doradzę
aaaa, i jakie łóżko kupiliście?? chwalić się tu
Madziu81 właśnie nie wim co nam pasuje bo mamy 3 kolory na ścinach, chyba trzeba będzie to zamalować. Meble do spania mamy pomarańczowe. Nie mamy za dużo miejsca dla mebli bo mamy pokój 16 m².
A łóżko mamy zwykłe drewniane 140 x 200 cm.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
małe wytłumaczenie - narożnik, stolik pod telewizor oraz 2 komody (których zdjęcia niestety nie mam), będzie w pokoju gościnnym zaś w drugim pokoju biurko komp., szafa ubraniowa http://www.abra-meble.pl/...421&kategoria=5 sofa, której zdjęcia niestety nie mam oraz regał do CD.
Ps. Mam nadzieję,że wszystkie linki się otworzą na właściwej str i zdjęciu
[ Dodano: 2007-10-02, 08:47 ]
aa i nie mam pomysłu na kolor ścian w sypialni..... ja myślałam o jasnym beżu (kawa z mlekiem)....ale wszyscy mi mówią,ze to zbyt zimny kolor. Dziewczyny może mi coś podpowiecie. Meble będą w kolorze miodowej olchy, zaś sofa w kolorze niebieskim (atramentowym).
[ Dodano: 2007-10-02, 08:53 ]
zapomniałam o ławie w pokoju
aa i nie mam pomysłu na kolor ścian w sypialni..... ja myślałam o jasnym beżu (kawa z mlekiem)....ale wszyscy mi mówią,ze to zbyt zimny kolor. Dziewczyny może mi coś podpowiecie. Meble będą w kolorze miodowej olchy, zaś sofa w kolorze niebieskim
kolor, o którym myślisz mógłby być nawet okej, ale chyba nie do tych mebli. wydaje mi się, że na takim kolorze ścian meble mogłyby być niewidoczne, wszystko by się zlało w jedno i rzeczywiście pokój nie byłby taki ciepły. trzeba go ożywić. może miodowy, ale taki złocisty miodzik? żółty też powinien ładnie wyglądać - ładnie współgra z niebieskim. do mebli oliwka by też pasowała, ale może się gryźć z sofą. chociaż....ja mam sypialnie na niebiesko, a meble właśnie oliwkowe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum