Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Przyłącz się do najsilniejszego trendu na świecie - wellness

Poprzedni temat :: Następny temat
religia muzulmanska
Autor Wiadomość
smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 211 dni temu

Profil:
Ostrzeżeń: [6]
  Wysłany: 2008-03-31, 00:36   religia muzulmanska

Chcialabym sie zapytac co myslicie o tej religii??czy jest wam obojetny los tych kobiet czy szokuje was jak sa traktowane i ubrane?
Jak przyjechalam do niemiec styknelam sie z ta religia,bardzo-pelno tu turasow zreszta nawet bylam z takim czlowiekiem.
Ale od jakis trzech lat zauwazylam,ze w PL jest ich tez masa,nieraz wejde na forum z tym zwiazane i szokuja mnie wypowiedzi tych mlodych naiwnych lasek ktore sa zauroczone takim turkiem ktory z nia nigdy nie bedzie bo ma w Turcji rodzine.
Znam ich bardzo dobrze,sa zli i dobrzy jako przyjaciele chyba bardzie mili niz jako faceci do zwiazku.
Duzo sie nauczylam od nich o ich religii i nigdy ich nie zrozumie <bezradny> mimo iz bylam z turkiem 4 lata kochalam go ponad zycie byl wspanialym czlowiekiem,ale nigdy z nim bym nie miala tego co mam terza-spokoj,cieplo,normalne zarcie,normalne imiona dla dzieci,swieta...
To co oni robia jest dla mnie chore,robie jakies woje ramazany nic nie jedza nie pija nawet moj facet jak to robil to nie moglam go dotykac od 4 rano do 17 potem z dnia na dzien sie to skraca.Tylko w nocy moglismy sie kochac bo Allah nie widzi,ale i tak po tam musial sie obmywac dwa razy za uchem dwa razy reke,noge itp
Traktuja kobiety jak przedmiot,nic nie moze musi ubierac co on chce chodzic jak on chce wogole grac jak on zarga :-x
Ja mialam akurat faceta ktory byl dlugo w niemczech takze byl troche zniemczony,ale i tak zakazywal mi tak mocno sexi ciuchow nosic,pic alkocholu w knajpach,ale ja jestem inna i sobie nie dalam dlatego czesto dochodzilo miedzy nami do sprzeczek.
Ale moje niektore kumpele do tej pory jeszcze sa z nim,sa ponizane,bite a dalej siedza ja tego nie rozumiem,bo ja ich od poczatku niszczylam nigdy sobie nie pozwolilam nawet jak u nich pracowalam byla gora :lol:
Zreszta mialam takich kumpli ktorzy cos znacza w Hamburgu wiec inni wiedzieli ze ze mna tak nie mozna :-P w tym mialam plusa,poniewaz moglam wiecej.
Bardzo ciekawi mnie jacy oni sa w PL??czy znacie jakis turasow??

Ja tylko dziekuje Bogu,ze mam meza polaka i ze w koncu mam spokojne normalne zycie.

REKLAMA

Tilia 

Informacje:
Dołączyła 106 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-31, 01:04   

Ja znam dobrze jednego Turka i mam bardzo dobre zdanie o nim :-D jest super kolegą,dużo już się nauczył podczas pobytu w PL ;-) ale inni którzy mieszkają w akademiku to tylko imprezują i chcą wyrywać łatwe polskie dziewczyny jak mówią :-?

madzia 

Informacje:
Dołączyła 369 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-03-31, 07:41   

duzo bym mogla tu pisac ;-)
... zachowanie tych ludzi jest calkiem odmienne. Byc moze dlatego wydaje mi sie dosyc dziwaczne.

Poki sobie zyja i nikomu nie zawadzaja to niech sobie beda. choc wolalabym wychodzac na ulice nie natykac sie na tych ludzi:/

Ja wiem tylko jedno po sobie-moj rasizm (czy jak kto sobie to nazwie) objawil sie dopiero po wyjezdzie z kraju...wczesniej nie bylam swiadoma wielu rzeczy...i to chyba dokladnie ujmuje moje podejscie.
Probowalam z tym walczyc-bo nie powiem ze nie! Ale ja po prostu nie moge :-(
Nie potrafie:(
Rozumie, ze sa dobrzy i zli-no to tak jak wszedzie, prawda? <bezradny>

nie bede z tego powodu plakac, mowie z wlasnego doswiadczenia :-)

<bejbi2> www.bejbi.net <czirl1>

anusek 

Informacje:
Dołączyła 174 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-31, 12:14   

ja w szkole to mam osobowości z całego świata,są też dziewczyny w tych chustach na głowie,jakoś szczególnie nie zwracam na nich uwagi.a i mój tata ma dużo znajomych tunezyjczyków,bardzo ich lubie,kiedyś z nimi rozmawiałam o tych wszystkich zakazach i nakazach.koran bywa różnie interpretowany,a i samo podejście do islamu zależy od osoby,nie można generalizowac...

smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 211 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-31, 14:56   

anusek, wiesz koran jest jeden wiec nie ma podejscia do islamu :-/ ktos albo wierzy albo nie.
Dlatego polowa z nich to dla mnie niewierzacy!mam setki przykladow ze robia z siebie balwanow-np.sa wielce oburzeni jak ktos pije alkochol-sa w sumie przeciwni temu i uwazaja to za grzech :-/ ale zdradzanie zon, <sex> z katoliczkami,palenie <maryha1> i sprzedawanie tego swinstwa to NIE!smiechu warte.
madzia, masz racje "niby" sa dobrzy czy zli,ale mnie osobiscie oni przeszkadzaja objeli wladze nad niemcami jest ich wiecej tu niz samych niemcow :evil: same sklepy,fryzjery.masarnie,cafejki sa ICH!no ale niemcy sa sami sobie winni <bezradny>
Mamy tu tak dzielnice w Hamburgu gdzie turasy staraja sie o przywlaszczenie tego :-x smieja sie,ze zrobia sobie maly Isabul-smieszne :?: ale i tragiczne <zleee>
Poznalam kiedys taka dziewczyne,ktora byla bardzo zakochana w jednym,mowili o malzenstwie,dzieciach a wogole go nie widziala :shock:
Po trzecie przyjezdzaja do Niemiec lub Polski zabraniaja sie tak czy owak ubierac wyzywaja nas,ze jestesmy latwe a w Turcji laski chodza lepiej ubrane niz tu!
Nawet te ich chusciane swiete :?: a moj byla wlasnie zdradzil mnie z taka w chuscie bleeee i nawet do
<sex> nie sciagnela chusty bo stwierdzila,ze nie moze wlosow pokazac bo on nie jej maz :mrgreen: ale nogi rozkraczone....

madzia 

Informacje:
Dołączyła 369 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-03-31, 15:29   

smerfetkahh napisał/a:
jest ich wiecej tu niz samych niemcow :evil:
mieszkajac w SE tez mam takie wrazenie ;-) tylko, ze przewazaja ARABI :roll: slyszalam wlasnie o tym, ze turasow to wlasnie w DE jest wiecej niz tu.

moim zdaniem i nie tylko moim/jesli juz postanowili wyjechac ze swoich stron do takich krajow to powinni zachowywac sie jak normalni obywatele. czyt. ubierac i zachowywac sie normalnie, nie puszczac "w miasto" swoich wielce swietych piesni itp.

Kiedys moj P. pracowal w takiej firmie gdzue jezdzil z arabem rozwozic towar.
P. radia w samochodzie nie mogl wlaczyc.
Arab-owszem, swoja kasete magnetofonowa z ichnimi piesniami mogl :roll:
I to nie normalnie a b. glosno. wiec ile normalny czlowiek moze wytrzymac :-? ?
Jak Misiek opowiadal mi jak chcial na jego oczach wyrzucic to w cholere za okno to tamten malo nie plakal!!
A czemu wchodza z butelka wody do toalety?? odpowiedzcie sobie same...bleeee :-D

<bejbi2> www.bejbi.net <czirl1>

smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 211 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-31, 16:15   

A czemu wchodza z butelka wody do toalety?? odpowiedzcie sobie same...bleeee :-D

heheheh,ja jak pracowalam w knajpie to jak sprzatalam WC ciagle ta butelke wyzucalam obcieta z gory :mrgreen: kiedys moj szef mowie abym tego nie robila ja sie go pytam dlaczego po co wam to :?: no i opdowiedzial <umieraam> <umieraam> niekorzy maja nawet to w domu :!:

anusek 

Informacje:
Dołączyła 174 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-31, 17:36   

smerfetkahh a po co?bo ja niedomyślna <bezradny>

smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 211 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-31, 18:35   

anusek,oni nie uzywaja papieru do <dupka> tylko podmywaja sie ta woda co lezy z boku kibelka :mrgreen: :mrgreen:

anusek 

Informacje:
Dołączyła 174 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-31, 18:48   

<co> a to dziwne :-/ a co z papierem jest nie tak <???>

smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 211 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-02, 14:39   

anusek, oni w Turcji w tych wiochasz wogole nie maja papieru :shock:

Nuvola 

Informacje:
Dołączyła 44 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-02, 20:22   

Do samej religii muzulmanskiej nie mam absolutnie nic (ani do zadnych innych).
mam za to duzo" ale"DO KULTURY krajow muzulmanskich.
Mieszkajac od lat poza Polska mam wlasciwie stycznisc na codzien z marokanczykami, egipcjaninami, czy albanczykami.
Powiem wam: przez 15 lat nie spotkalam muzulmanina , z ktorym moglabym sie zaprzyjaznic i vice versa, zaden z nich nie zaprzyjaznilby sie ze mna!
Uslyszalam, ze my europeki jestesmy zbyt wyzwolone i wulgarne!! :shock:
No tylko takiego udusic!

smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 211 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-02, 21:45   

Albani bryyyyyyyyy jeszcze gorsi od turasow. :-x :evil:

anusek 

Informacje:
Dołączyła 174 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-02, 22:17   

smerfetkahh jak tak czytam że ten były cie zdradził z taką w chuście to sobie myśle że dziwka będzie dziwką nie ważne co ma na głowie,zawsze sie taka trafi,ja znam takie co do kościoła chodzą co niedziele,grzeczne,skromnie ubrane nie umalowane dziewczynki które chodziły do selezjańskiego liceum i sie puszczały na prawo i lewo.ale może w toalecie Bóg ich nie widział <bezradny> co do samego islamu,są odmiany i różnią sie od siebie,tak samo jak pisałam wcześniej różnie bywa interpretowany koran,np święta wojna,jak ktoś chce to naciągnie to na walke z rozpustą i skrajny radykalizm,terroryzm,ale przecież nie o to tam chodzi.

smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 211 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-02, 23:38   

anusek, wiesz akurat ONA byla w chuscie,bo osobiscie sie z nia spotkalam :-? gdy sie dowiedzialam moglam wybuchnac,wyzwac ja,ale ja wiedzialam,ze wtedy sie nic nie dowiem ;-) wiec rozmawialam z nia normalnie i sie spotkalysmy.
Myslam wtedy,ze mi serce peknie,ale jak ja zobaczylam :shock: :shock: chusta,krzywe nogi<>i pryszcze :!: :!: ale to inna bajka.
Wiec chce po prostu powiedzic,ze ona sama mi wszystko powiedziala w najmniejszych szczegolach :shock: dlatego gdy wstalam naplulam jej w twarz bo tylko tyle byla warta!
Na dyski chodzilam ja,siora i kilku lebkow,nasi i jego rodzina to wychodzilo ponad 10-ciu nieraz ;-) i widzialam jak one sie zachowuja!nawet gdy wchodzilas ze swoim facetem to potrafily go wzrokiem zjesc ;> <sex> sie w autach jak szma.. :!:
Dletego jak turas mowil,ze my jestesmy kur... to mial przechlapane bo ich takie swieto-jebliwe :?:
wogole jak sobie przypomne te czasy to mam gesia skorke.

Odpowiedz do tematu