Informacje: Dołączyła 285 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-29, 23:17
Zielonooka napisał/a:
To znaczy, że Niemców mamy nie lubić i dyskryminować, Rosjan?
No właśnie, powinniśmy w takim razie bardzo wielu narodów nienawidzić, jak tak spojrzeć w historię. Ale co są winni współcześnie żyjący temu, co robili ich dziadkowie i pradziadkowie? Po co hodować w sobie nienawiść?
Jak przyjrzę się swoim korzeniom, drzewo genealogiczne i te sprawy, to jest tam sporo Żydów. Gorsza przez to jestem?
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-05, 17:37
Jewel napisał/a:
Alex1511 napisał/a:
LUDZIE CO WAM TAKIEGO ZYDI ZROBILI???
Oj za dużo by opowiadać. Trzeba troszkę książek poczytać. Albo posłuchać ludzi z Kresów Wschodnich.
żydzi też ludzie....nie zrobili nic gorszego od rzeczy ktore teraz polacy robią sami sobie...
kompletnie tego nie rozumniem....to co było a nie jest.... jakby tak siegnąc w przeszłosc to kazdy kraj i nacja cos nam zrobiły ..jakas niewybaczalna krzywde..a teraz powinnismy sie sami nienawidzic chocby za to co polacy za granica robią z tymi ktorzy wyjezdzaja czesto za ostatnie pieniadze zeby cos zaropbic w tzw lepszym swiecie
a co do Radia i Tv Trwam to mimo ze robią wiele dobrych rzeczy i ze załozeniem ich głównym jest własnie to...to nie moge ich szanowac dopoki pchaja sie z buciorami w politykę,i dopóki kieruje nimi OJCIEC DYKTATOR...
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 172 dni temu Posty: 37
Profil:
Wysłany: 2008-02-15, 22:32
Agresja, wyzwiska - szok! Tak nie zachowują się chrześcijanie! Antysemityzm to już totalna przesada. Przykro mi na to patrzeć, tym bardziej, że sama jestem chrześcijanką. Fanatyzm w czystym wydaniu. Wstyd mi przynoszą ci, którzy powinni być braćmi i siostrami w wierze Wyznają Jezusa jako Boga, a zapominają, a może wcale nie wiedzą, że Jezus był Żydem...
Zielonooka napisał/a:
Ja tam wątpie żebu to tu o wiarę w Boga chodziło:)
Ja też mam wątpliwości. Raczej doszukiwałabym się tu jako elemantu spajającego te rzesze ludzi poczucia wspólnoty, o czym pisała wcześniej Jewel. Mają jakieś idee i, jak przypuszczam, bezmyślnie je głoszą, gubiąc po drodze istotę chrześcijaństwa. A Jezus mówił przecież "Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego".
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 219 dni temu Posty: 1510 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2008-02-26, 10:48
Sąsiadka mamy słuchała radia Maryja.
Była wręcz fanatyczką tego radia.
Do czasu.
Sama zauważyła, że w tym radio wiele jest nietolerancji.
Zauważyła to dopiero na przykładzie swojej córki, której ksiądz nie dał rozgrzeszenia.
Zapomniał,że człowiek jest niedoskonały i popełnia błędy.
Teraz sama widzi to co my już widzimy dawno.
To radio powinno przede wszystkim krzwić wiarę, miłość a tam niestety dużo krytyki pod adresem innych wyznań, poglądów, orientacji itp.
T prawda, że kościół powinien stać na straży dobra i to wymaga czasami wmieszania się w różne sfery życia.
Ale to co inne nie znaczy chyba złe prawda?
Czy ktoś jest żydem, murzynem, wierzy w Boga czy święte drzewo to i tak Bóg go kocha.
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 172 dni temu Posty: 37
Profil:
Wysłany: 2008-02-26, 15:22
Dorotea napisał/a:
Czy ktoś jest żydem, murzynem, wierzy w Boga czy święte drzewo to i tak Bóg go kocha.
Święta prawda! O ile zakladamy, że Bóg istnieje (pewnie nie wszyscy na forum zgodzą się z tym). Ja jednak doświadczyłam obecności Boga i jestem przeświadczona, że On jest, więc twierdzę, iż kocha...
Dorotea napisał/a:
To radio powinno przede wszystkim krzwić wiarę, miłość a tam niestety dużo krytyki pod adresem innych wyznań, poglądów, orientacji itp..
A to nie jest zgodne z podstawowym przykazaniem chrześcijan. Czy więc można tą stację nazywać "katolickim głosem w twoim domu"? Smutne to... Najgorsze jest to, że osoby nie związane ze środowiskiem chrześcijańskim często oceniają katolików patrząc przez pryzmat RM, a to jest bardzo krzywdzące. Mimo wszystko nie przewiduję rychłego końca działań pana Rydzyka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum