Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 354 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-08-20, 22:01
Pamietem ten atrykul z fakty, strasznie sie wtedy usmialismy z Pawlem zwlaszcza z tego fragmentu
Diablica666 napisał/a:
"... Dlatego omijajcie te psy z daleka! A jeśli już przestąpią wam drogę, to nie uciekajcie bo mogą was zagryźć. Życie może wam uratować tylko szybko przyjęta postawa żółwia..."; "... Jeśli życie jest w niebezpieczeństwie, ściśnijcie psu jądra lub polejcie sukę wodą..."
Nie widziałam tego artykułu z "faktów" no ale widać, że zarówno dobrze rozsiewają plotki o ludziach jak i o psach... Jak można w ogóle takie coś pisać? Kupa bzdetów jak dla mnie. I to sprostowanie moim zdaniem bardzo jest trafne.
Ja mimo, że sama nie podjęłabym się wychowania pieska tych ras - po prostu wolę łagodniejsze i łatwiejsze w ułożeniu, to myślę, że w dobrych rękach te psiaki są bardzo dobrymi kompanami dla całej rodziny.
Ale ja myślę, że prawdziwą zmorą na której się opierają wszelkie mity są psy kundlowate, które tylko przypominają amstaffy czy inne te "bojowe rasy" a tak naprawdę są tylko mieszanką nie wiadomo czego i to często w rękach idiotów
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 354 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-08-21, 11:39
Kociak napisał/a:
Ale ja myślę, że prawdziwą zmorą na której się opierają wszelkie mity są psy kundlowate, które tylko przypominają amstaffy czy inne te "bojowe rasy" a tak naprawdę są tylko mieszanką nie wiadomo czego i to często w rękach idiotów
Diablica nie zapodawaj więcej takich filmów, spłakałam się strasznie
krótko i na temat: nie ma złych psów, są źli właściciele. zarówno pitbul, amstaf czy owczarek niemiecki mogą być łągodne jak baranki, a labrador może być agresywny. wszystko zależy od człowieka prawda jest taka, że może przy wychowaniu psa rasy należącej do tych bardziej agresywnych trzeba mieć więcej umiejętności, konsekwencji. ale można go dobrze wychwać jak się tylko chce!!
i tyle.
a najgroźniej to wygląda rotweiller na drugiej fotce
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 582 dni temu Posty: 1505 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-08-26, 23:13
Madzia81 napisał/a:
nie zapodawaj więcej takich filmów, spłakałam się strasznie
też sie zpłakałam porządnie ...
Madzia81 napisał/a:
krótko i na temat: nie ma złych psów, są źli właściciele. zarówno pitbul, amstaf czy owczarek niemiecki mogą być łągodne jak baranki, a labrador może być agresywny. wszystko zależy od człowieka
Informacje: Dołączyła 401 dni temu Posty: 6472 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-24, 23:34
qrcze... ja tez sie niesamowicie spłakałam na tych filmach... szczegolnie pierwszych 3....na jednym ze zdj z walk psow (chyba na 2 filmie) tam było kilku gówniarzy... ja wiem mieli góra po 17-19 lat !!! jakbym takiego dorwała to bym rozerwala na miejscu na strzepy... normalnie zrobiłabym mu to co on tym psom... ciełabym go sztyletami czy co bym miała pod reka ale dłuuugo i tak zeby bolało, nie wiem czy by to przezył ale umarłby na pewno nie od 1 rany tylko z utrary krwi i wycienczenia... i nawet kolejnej sprawy bym nie miala bo wcale bym sie nie kryła z tym ze to ja go ak urzadziła... moze i by mnie wsadzili ale mysle ze widzac cos takiego bym sie nie powstrzymała po prostu
Informacje: Wiek: 50 Dołączyła 351 dni temu Posty: 261
Profil:
Wysłany: 2007-09-27, 18:44
Rottweiler -to moja sunia Saba ,najmilszy pies pod słońem.
Właśnie dzisiaj pokazała że idzie wredny człowiek.Pod domem było kilku mężczyzn,zna ich ,byli kilka razy,robia u mnie remont.zatrudnili jednego,który był drugi raz i skoczyła z wrzaskiem do niego,oczywiście jest posłuszna więc wróciła,a pewno jak by nie wróciła to zostało by na tym że stanie w bramce i nie cofnie się.
Szef ludzi powiedział że jest to wyjatkowa szuja,ten facet oczywiście.
Generalnie ja lubie duże psy i uważam że każdego można ułożyć, a jak głupi pan to i kundelek może być grożny.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 263 dni temu Posty: 295 Skąd: Włocławek/Galway
Profil: Imię: Katarzyna
Wzrost: 172 cm
Włosy: ciemny brąz
Partner: Jarek
Wysłany: 2007-12-10, 20:53
nie rozumiem jak można segregować psy na bojowe i nie. nie ma czegoś takiego jak pies typowo bojowy- skad wogóle taka nazwa ?
pies jest taki jak ustawi i wychowa go właściciel - z natury nikt nie jest agresywny a pierwotne przeznaczenie niektórych psów zostało uśpione. mozna je tylko obudzić poprzez złe traktowanie zwierzęcia.
tematem tym interesuje sie od dawna, widziałam wiele psów ras uznawanych za niebezpieczne które były potulne jak baranek.mimo to wiele z nich trafiało do schhroniska z obawy że pies nagle przerodzi sie w morderce. wczesniej nie bylo list z takimi rasami- każdy miał psa takiego jakiego chciał i wychowywał go do swoich potrzeb.
w tej chwili media uczyniły z tego wielka afere i zaczely wyszukiwac sie w niewinnych stworzeniach zagrozenia.
moim zdaniem to glupie.
kazdy ma takiego psa jakiego sobie wychowa.
DLA OSÓB KOCHAJĄCYCH I CHCĄCYCH SOBIE SPRAWIĆ BULLOWATEGO,TU SĄ PSIAKI DO ADOPCJI ODEBRANE KATOM LUB POPROSTU SZUKAJĄ DOMU Z POWODU SYTUACJI ŻYCIOWYCH.
http://www.fundacja-ast.p...tegory/8/20/65/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum