Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przysięga małżeńska
Autor Wiadomość
Tilia 

Informacje:
Dołączyła 255 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-14, 12:43   

U mojej koleżanki na ślubie przyszły małżonek powiedział "i biorę Ciebie Beato za męża" <umieraam> 3 razy próbował zanim mu się udało ;-)

REKLAMA

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 679 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2008-04-14, 13:13   

Tilia napisał/a:
"i biorę Ciebie Beato za męża"

Hahahaha dobry koleś jest <umieraam>

Anija 

Informacje:
Dołączyła 485 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2008-04-14, 17:53   

Tilia napisał/a:
i biorę Ciebie Beato za męża" <umieraam>

ach ten stres <umieraam> <umieraam>

katti 
In And Out Of Love

Informacje:
Dołączyła 331 dni temu

Profil:
Imię: K.
Wzrost: średni
Włosy: brunetka
Stan: wolna
Wysłany: 2008-04-14, 20:58   

Tilia napisał/a:
"i biorę Ciebie Beato za męża"

Dobre :!: hihihi zdaza sie.Mojemu szwagrowi jak skladal przysiege tak zaczela latac reka ze wszyscy mysleli ze ksiedza i narzeczona trafi ;-)

Co do przysiegi to ja tradycyjnie chce taka czytana przez ksiedza :-D Nie wymyslana przez siebie.

niki 

Informacje:
Dołączyła 631 dni temu

Profil:
Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2008-04-15, 13:57   

przysięga Madae mi się kojarzy z takim widoczkiem : ślub na skarpie nad morzem, wiatr we włosach i pełen romantyzm. przeczytałam tą przysięge koleżance i mowię jej jaka ładna by była do niej sceneria a ta mnie musiała sprowadzić tekstem" helloł tu ziemia" i entuzjazm ze mnie spadł.chciałabym mieć jakąś ładna przysięgę, ale ze stresu pewnie bym zapomniała tekstu, więc łatwiej mi by było po kimś powtarzać

Madae 

Informacje:
Dołączyła 498 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-15, 21:53   

niki własnie mysle ze bys nie zapomiała :) łatwiej jest zapamietac słowa ktore z duszy wypływaja i ktore naprawde sie czuje... wtedy patrzysz połówkowi w oczy i reszta koscioła ( czy skarpy nad morzem ;-) ) znika ...jestes tylko Ty i On <dreams> nic nie słyszysz a widzisz tylko jego twarz... wtedy stres całkiem mija...słowa same płyną nawet jesli nie napisane przez Ciebie... ale je czujesz :) a w kosciele....duszno...ksiądz mowi jakby mu sie spieszyło albo miał zasnąc...ministranci na zegarki zerkaja :roll: i jeszcze powtarzasz sztywną regółke z ktora co prawda sie zgadzasz...ale jakos jej nie czujesz...tam...w srodku.... boisz sie tylko zeby sie nie pomylic .... z jednej strony kochasz połówka z całego serca i chcesz z nim byc do konca zycia, ale myslisz tylko o tym by przysiegi nie pomylic, sama nie wiesz dlaczego :-/ bo przeciez jak pomylisz to tragedii nie bedzie i mozna powtórzyc :-D no ale..ja nie czuje tego "czegos" na takich "wyrezyserowanych" slubach.... ja wiem ze to jest przysiega najpierw przed bogiem, a potem przed połówkiem... ale to tak jakby mi ktos kazał mowic po hinsku ta przysięgę..dla boga to bez roznicy bo my sie kochamy a on rozumie hinski...ale ja nie rozumiem...i ciezko mi mowic cos dlatego ze tak trzeba...tym bardziej ze ja czuje to samo ale chce to wyrazic słowami swojego serca i duszy..a nie kogos kto napisał notatke 1000 czy 2000 lat temu i mimo ze oznacza to samo ja czuje to jest po hinsku..a ja nie moge po swojemu bo poniewaz :-/

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 433 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-15, 22:06   

Madae napisał/a:
a w kosciele....duszno...ksiądz mowi jakby mu sie spieszyło albo miał zasnąc...ministranci na zegarki zerkaja :roll: i jeszcze powtarzasz sztywną regółke z ktora co prawda sie zgadzasz...ale jakos jej nie czujesz...tam...w srodku.... boisz sie tylko zeby sie nie pomylic ....

Skoro tak, to na pewno masz rację :)
Ale dla mnie te słowa przysięgi "kościelnej" są takie piękne i właśnie je chcę wypowiedzieć i je usłyszeć :mrgreen: Strasznie mocno mam to zakorzenione i tyle :D
A poza tym, u nas będzie fajnie, bo będzie ksiądz - przyjaciel, a nawet trzech :P I sami znajomi ministranci, i przyjaciele będą śpiewać i grać, i w ogóle będzie fajnie :mrgreen:

Madae 

Informacje:
Dołączyła 498 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-15, 22:09   

dla mnie słowa przysiegi koscielnej sa...sztywne..... no ale ze sami przyjaciele to tylko pozazdroscic :)

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 433 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-15, 22:12   

To jest dobra strona wielu "kościelnych" znajomości :mrgreen:
Mnie się ona strasznie podoba :) Sztywna dla mnie jest przysięga z urzędu cywilnego "Świadom praw i obowiązków" itede...

Madae 

Informacje:
Dołączyła 498 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-15, 22:17   

urzedowa to juz całkiem mogiła :P mowiac ja czułabym sie jakbym wyrok odczytywała a nie miłosc przysiegała :-P

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 433 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-15, 22:19   

Madae napisał/a:
mowiac ja czułabym sie jakbym wyrok odczytywała a nie miłosc przysiegała

Ja też :P Ona w ogóle ma jakoś mało wspólnego z miłością :P

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 496 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-15, 23:11   

W USC nie ma nic wspólnego z miłością- tam zawiera się związki małżeńskie w świetle prawa cywilnego.

Odpowiedz do tematu