Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przeprawy z teściami
Autor Wiadomość
Clear 

Informacje:
Dołączyła 197 dni temu

Profil:
Imię: Katarzyna
Wzrost: 170
Włosy: szatynka
Stan: męzatka
Partner: Krzysztof
Wysłany: 2007-12-23, 10:01   

Ja ze swoją teściową od samego początku darłysmy koty. Jestem osobą która lubi postawić na swoim i wkurza mnie sytuacja kiedy ktoś próbuje wymósić na mnie cokolwiek. Przed slubem było jeszcze w miarę bo ja mieszkałam osobno więc w sumie nie byłam od niej zalezna. Po slubie kiedy straciłam pracę i zaszłam w ciąże siłą rzeczy musielismy zamieszkać u niej. Może na początku nie była to otwarta wojna bo wytrzymałam u niej 4 lata ale z każdym dniem było coraz gorzej. Pamiętam jak moja starsza córka wtedy 8 miesięczna złapała zapalenie płuc, lekarz polecił mi postawić banki i podawać antybiotyk. Teściowa wpadła mi po pokoju wyrzuciła antybiotyk przyniosła ....... 1 kg słoniny aby obłozyć nim dziecko na noc :shock: Powiedziała że ona tak robiła i jej syn zawsze zdrowiał na drugi dzień. No sorry ale dostałam wtedy białej gorączki. Powiedziałam jej żeby sobie łeb obłozyła tą słoniną bo z rozumem coś u niej krucho :mrgreen: Od tamtej pory zaczęła się otwarta wojna. Było takie przeciąganie która przeciągnie męża a jej syna na swoją stronę. Sytuacja była nie do zniesienia i zwyczajnie cięzko się żyło. Wytrzymalismy jeszcze 2 lata tak i poszlismy na wynajmowane. Po tym zdarzeniu moja teściowa uniosła się honorem bo jak to mi często powtarzała ona syna chowała dla siebie :shock: no więc jak się wyprowadzilismy to żeby nam dopiec wymeldowała męza z mieszkania <bezradny>
Dobrze że pomogli nam moi rodzice bo wtedy byłby kłopot. No bo jak bez meldunku ?
Teraz dosłownie kilka dni temu sama przyszła i przeprosiła :roll: Mimo wszystko jestem sceptycznie nastawiona na jej osobę ale postanowiłam dać jej szansę. W końcu nie mieszkamy razem więc nie powinno się nic wydarzyć.
Teraz z perspektywy czasu wiem jak z nią rozmawiać i jak postępowac ;-)

REKLAMA

Zielonooka 

Informacje:
Dołączyła 231 dni temu

Profil:
Wzrost: 170
Włosy: brązowe
Stan: przyszła żona
Partner: S.
Wysłany: 2007-12-23, 16:37   

To mnie drażni niefrasobliwość ojca mojego faceta, za lekko podchodzi do życia i nie chce, żeby ciągnął S za sobą. On lubi budować zamki na piasku, a mój chce go ratować. Poza tym mam wrazenie, że traktuje mnie lekko i jak dziecko, bo jestem młodsza 6 lat od S i tak jakbym celowo robiła mu krzywdę kiedy się kłócimy, ale częśto go nie widuję, więc jakoś nie mam większych ale:)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 579 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-12-23, 17:12   

Clear napisał/a:
postanowiłam dać jej szansę.

i bardzo dobrze :) ja też byłam bardzo sceptycznie nastawiona do teściowej po pewnych wydarzeniach, ale dla dobra męża i ogólnej sytuacji postanowiłam dać Jej, Nam szansę. opłaciło się :) dzisiaj jesteśmy w bardzo przyjaznych, jak najbardziej poprawnych stosunkach i by tak dalej :) trzymam za Was kciuki :!:

skinnybitch 
podstepna żmija

Informacje:
Dołączyła 77 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Wzrost: 166
Włosy: blond
Stan: In Love
Partner: Piotr
Wysłany: 2008-05-13, 14:34   

Ja z moja tesciowa poczatkowo nie miala zadnego problemu... Zaczynaja sie dopiero teraz kiedy chcemy sie pobrac...Wczoraj dzwonilam do nich powiedziec ze wszystko ok i ze chcemy juz zaczac ten slub organizowac....ten slub to chyba jakies zle slowow bo uslyszalam od razu dzieci macie czas jeszcze(a jej 19 letnia corka wychodzi za maz za pare miesiecy) i jeszcze ze jej sie pare rzeczy w naszym zyciu nie podoba ale nie maprawa sie wtracac (dobrze ze sobie z tego zdaje sprawe) i w takim ukladzie nie moge liczyc na to ze moja tesciowa udzieli mi jakiejkolwiek pomocy przy organizacji slubu...jestem zdana na siebie bo moi rodzice nie zyja....i badz tu czlowieku madry jak nie wiesz o co chodzi....zawsze wiatr prosto w oczy...ehhhh <bezradny>

Grzeczne dziewczynki ida do nieba a niegrzeczne tam gdzie chca...

asia21_87 
spryciula

Informacje:
Dołączyła 87 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-05-13, 14:44   

tak to prawda ze biednemu to wiart w oczy,
poczekaj moze twoja tescowa potrzebuje czasu zeby sobie to wszystko poukladac

skinnybitch 
podstepna żmija

Informacje:
Dołączyła 77 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-05-13, 14:47   

Wiesz piotrus to pierworodny i mamusiny cyc wiec pewnie o to chodzi ze czuje ze juz nie bedzie syneczka...

asia21_87 
spryciula

Informacje:
Dołączyła 87 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-05-13, 14:49   

Synek mamusi hmm czasami tak bywa. <bezradny> ale powiedz ktory nie jest synusiem mamusi prawie kazdy

skinnybitch 
podstepna żmija

Informacje:
Dołączyła 77 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-05-13, 14:53   

Ta ale teraz najwazniejsza ma byc zon a nie mamusia....I o to sie rozchodzi

asia21_87 
spryciula

Informacje:
Dołączyła 87 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-05-13, 15:27   

no dobrze. Ona to zrozumie jak juz bedziesz jego zona

skinnybitch 
podstepna żmija

Informacje:
Dołączyła 77 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-05-13, 15:40   

Nie jestem mamusia wiec moze dlatego tak ciezko mi to zrozumiec...ale w takiej chwili chcialabym zeby wszyscy sie cieszyli naszym szczesciem a przede wszystkim rodzice

asia21_87 
spryciula

Informacje:
Dołączyła 87 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-05-13, 15:43   

Wiem i rozumiem bo mam tylko mame i powiem Ci szczerze ze moja mam tez nie byla zadowolona kiedy jej to oznajmilismi ze sie pobieramy, wrecz wybuchla ale po jakims czasie jej przeszlo i juz ok

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 273 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: brazzzz
Stan: wkrotce zonka
Partner: L

Wysłany: 2008-05-14, 13:53   

tesciowa to nie matka,a synowa to nie corka wiec nie ma sie co dziwic,ze Twoja przyszla tesciowa nie skacze z radosci :-/
Fajnie jest gdy rodzice naszego polowka nas w 100 procentach akceptuja i traktuja jak wlasne dzieci,ale niestety nie zawsze tak bywa.Czasem mamusie polowkow maja problem z tym,ze odbieramy im syneczka kochanego,czasem nasi ojcowie nie chca do konca oddac cory w czyjes rece.Tak juz bylo,jest i bedzie,ale wazne jest to zeby umiec z tym zyc i nie przejmowc sie zabardzo tesciami bo to nie znimi sie bedzie spedzalo zycie ,a z polowkiem :-D Moja mama L juz dawno zaakceptowala jako swojego syneczka nowego i nawet tak do niego mowi- synus,syneczku :)
Z koleji L mama traktuje mnie tak jak do tej pory,wydaje mi sie ze mnie lubia,ale wiem tez ze nie ja bede ich ulubiona synowa,bo ta ukochana synowa juz maja,ale wcale mnie to nie razi i nie boli,bo wiem ze jaj estem ukochana L i to mi w zupelnosci wystarcza :mrgreen:

asia21_87 
spryciula

Informacje:
Dołączyła 87 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-05-14, 13:57   

ja z kolei bede jedyna synowa mojej tesciowej, wydaje mi sie ze akceptuje nasz zwiazek i to ze sie pobieramu i nie sprawia nam problemu.
Powiem nawet komentuje ale w pozytywnym znaczeniu

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 273 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: brazzzz
Stan: wkrotce zonka
Partner: L

Wysłany: 2008-05-14, 14:03   

moja przyszla tesciowa tez nie sprawia problemow,nawet bardzo duzo pomaga,razem z moja mama praktycznie organizuja cale wesele,bo my oboje jestesmy w Angli,czasem sugeruje ze cos powinnismy zrobic tak czy siak,ale nic nie narzuca na sile i zawsze powtarza ze to jest nasze wesele i zrobimy tak jak zechcemy

asia21_87 
spryciula

Informacje:
Dołączyła 87 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-05-14, 14:30   

no u nas to jest troche inaczej
my bierzemy narazie cywilny i sami go organizujemy ja i moj Misiek, rodzicow nie prosilismy o pomoc, poprosimy ich przy koscielnym

Odpowiedz do tematu