ja bardzo lubię oglądać Pascala (uwielbiam słuchać jak mówi "ścipułki"/szypułki i takie tam ) i Smacznego na tvp 1 albo 2 jakoś w weekend leci. a ostatnio wycinam sobie przepisy z Naj, podają nawet ceny poszczególnych dań więc gdy cieniej z kasą można się tym sugerować przy pichceniu.
dziewczyny ! wpadła mi właśnie w ręce taka kolekcja gazety wyborczej (tylko że to już jakiś czas była) kulinarny atlas świata. mój tatuś to zbierał a ja teraz to przechwyciłam. no mistrzostwo! każdy kraj ma swoje oddzielne parę stron, jest napisane o potrawach narodowych, specjalnościach oraz fura przepisów na różne egzotyczne i mniej egzotyczne jedzonko. ja mam ostatnio fazę na żarcie włoskie i meksykańskie i naprawdę jest w czym wybierać. dzisiaj na kolację zrobiłam na przykład krem z czerwonej fasoli i zjedliśmy go z moim szczęściem z nachosami zwykłymi, takie solone, nie smakowe, żeby fasolka dała smak. no pychotka... zobaczymy co ta fasolka nam z siebie odda w nocy
ja pascala też lubię oglądać i słuchać ale zdecydowanie nie lubię jego potraw. już dwa przepisy próbowałam i żaden mi nie smakował. jak zrobiłam na obiad tuńczyka w pieprzu i sosie kolendrowym to mój mąż po dwóch kęsach poprosił o parówki
wolę makłowicza i nigelle i ostatnio te przepisy królują w mojej kuchni. mam ich ksiązki kucharskie. często korzystam też z internetu.
Informacje: Dołączyła 390 dni temu Posty: 63 Skąd: Warszawa
Profil: Wzrost: 164
Włosy: czarne
Stan: wolna:D
Wysłany: 2008-02-07, 11:42
A ja z książek kucharkich, ktorych mam sporo w domu, ze stron internetowych (czasem szukam po producentach, bo też mają kącik z przepisami), od koleżanek, no i sama też wymyślam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum