Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 389 dni temu Posty: 2380 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: sylwia
Wysłany: 2008-09-24, 21:22
dziewuszki musze zacząć jeść wątróbke, której nie jadłam od wielu wielu lat, (bo z tego co pamiętam to nie lubiłam ) i nie mam pojęcia jak i z czym ją przyrządzać. (poza klasycznym usmażeniem z cebulką) poza tym który rodzaj jest najlepszy? dajta jakieś przepisy
_________________ Czasem łzy rozświetlą świat, w którym nikt nie chce cię znać...
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 59 dni temu Posty: 1126 Skąd: Tu i ówdzie :)
Profil: Wzrost: 165
Włosy: brunetka
Stan: panna
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-13, 18:03
krowka17 napisał/a:
fujjj wątróbka jest ochydna
o fakt,ja tego wogóle nie tykam także współczuje temu kto musi
_________________ Gdy na mnie patrzysz to wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...! <Yo> ;p
Wysłany: 2008-11-14, 18:08
tanika_aha napisał/a:
ja tego wogóle nie tykam także współczuje temu kto musi
łe nie jest taka zła. ja ostatnio robiam i szczerze mówiąc wyszła całkiem niezła. tylko że to była drobiowa i moczylam ją całą noc w mleku (była bardzo mięciutka po usmażeniu) a do smażenia dodać jabłuszka i poddusić.
_________________ Czasem łzy rozświetlą świat, w którym nikt nie chce cię znać...
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 59 dni temu Posty: 1126 Skąd: Tu i ówdzie :)
Profil: Wzrost: 165
Włosy: brunetka
Stan: panna
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-15, 20:49
tuptunio, kurde mój kumpel wynalazł kiedyś,według niego genialny przepis na wątróbkęw...CYNAMONIE!!!!! Łeeeeeee,to było tak ohydne i tak śmierdziało,że wylądowało w koszu bo ani jedno ani drugie nie miało ani chęci ani odwagi spróbować tego cudu ...a podobno taki luxus miał być
_________________ Gdy na mnie patrzysz to wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...! <Yo> ;p
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 113 dni temu Posty: 1763 Skąd: gdzieś z południa ;)
Profil: Stan: all alone ;)
Wysłany: 2008-11-15, 21:28
tanika_aha napisał/a:
wątróbkęw...CYNAMONIE!!!!!
sam pomysł nie brzmi najlepiej jak dla mnie ...
Wysłany: 2008-11-17, 19:52
piersi z kurczaka kroimy na kawałki zalewamy maślanką i odstawiamy na noc do lodówki
rano przekładamy na sitko i czekamy aż odciekną, nie płuczemy ich
obtaczamy w specjalnej panierce układamy na blasze i do piekarnika ok. 180 stopni na jakieś pół godzinki (sprawdzamy widelcem jak miękkię to wyciągamy wcześniej)
panierka
kruszymy paczke krakersów słonych i mieszamy z przyprawą do mięsa (ja dodaje delikat do mięs bo jest najlepszy tylko dużo dużo)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum