Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 356 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2008-02-29, 19:04
w rosole najwazniejsze jest to, zeby sciagac szumowiny i zeby gotowac na małym ogniu wtedy bedzie klarowny, ja jeszcze dodaje kilka suszonych prawdziwkow ( nie zawsze , ale jak mi sie uwidzi ) polecam pyszny jest w tedy i ma troszke ciemniejzy kolorek, rosol to najprostsza zupa, ktora jest bazą do wszystkich innych
Roszpunko chyba wypróbuje te skrzydełka chociaz nie przepadam za skrzydelkami, taka z nimi dlubanina przy jedzeniu
Roszpunko chyba wypróbuje te skrzydełka chociaz nie przepadam za skrzydelkami, taka z nimi dlubanina przy jedzeniu
Polecam bo są przepyszne. Trzeba tylko pilnować troszkę żeby ich nie przypalić bo cukier się karmelizuje i gęstnieje. Ale w smaku pycha. Jak ktoś lubi mieszany smak słodko-pikantny to może pikantny sos sojowy dać albo pół na pół.
Informacje: Dołączyła 193 dni temu Posty: 1860 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-03-01, 00:29
Ja dzis zrobilam
ZAPIEKANKE ziemniaczana z boczusiem ( szlag wziol moja diete i ....)
1 pomysl na zapiekanke serow ( tak to sie chyba nazywa?)
smietane 12%
.05 kg ziemniorkow
boczek ( na oko)
cebola, sol
POMYSŁ NA Zapiekankę Serową połączyć ze śmietanką i wodą 200 ml, zagotować. Ziemniaki i cebulę obrać, pokroić w plastry. Ziemniaki wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotować 5 minut, osączyć. Boczek pokroić w kostkę, zrumienić, dodać cebulę, zeszklić. W naczyniu do zapiekania ułożyć kolejno: ziemniaki, boczek z cebulą, zalać przygotowanym POMYSŁEM NA Zapiekankę Serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp. 180ºC przez 20-25 minut w przykrytym naczyniu.
pycha
[ Dodano: 2008-03-01, 00:30 ]
a zapomnialam ja jeszcze na swoim talerzu posypalam parmezanem bo reszta u mnie nie lubi zapachu tego sera
Miałam się o to samo spytać, bo w udkach więcej mięsa.
Dziewczyny,szczerze to robiłam tylko ze skrzydełek. Ale zamierzam z pałeczek też zrobić. Udka to za duże są i zanim w środku będą gotowe to na wierzchu karmel się spali. Tak mi się wydaje.................
Nie pamiętam czy pisałam że to trzeba pod przykryciem na małym ogniu dusić.
A wiec ja robie na oko i robie tego duzo bo na drugi dzien jest smaczniejsze niz na pierwszy
Popcorn chicken w jarzynach
6 piersi z kurczaka drobniutko pokrojone ( im drobniej tym smaczniej ale wiecej roboty )
4 papryki najlepiej czerwona zielona i zolta liczy sie kolorytyka Por, duza cebule ale ta cukrowa ( smaczniejsza) moze byc tez czerwona
4 jajka, maka ziemniacza 3 lyzki i taka normalna na oko troche mleka - z tego robimy ciasto GESTSZE NIZ NA NALESNIKI mozna dodac kucharek , warzywko czy cos w tym stylu
w tym ciesci trzeba dobrze wymieszac pokrojone kurczaczki i pozniej kazdy kawalontek smazyc na glebokim oleju na zloto.Usmazone kawalki wrzucac do duzego rondla.
W tak zwanym miedzy czasie kroimy warzywaka w paseczki i na drugiej duzej paletni z odrobina oleju dusimy pod przykryciem( na koniec mozna dodac ze 2 lyzki sosu slodkokwasnego nie za duzo to jest tylko po to ze warzywka zlapaly smak), jak juz wszystkie kurczaczki beda posmazone a warzywka miekkie to dodajemy warzywa do kurczaka dusimy jeszcze wszystko razem pod przykruciem jakies 15 min mieszajac delikatnie!
Pyycham podawac z ryzem.A tak jak pisalam na nastepny dzien jest jeszcze smaczniejsze niz na pierwszy!
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 305 dni temu Posty: 138
Profil:
Wysłany: 2008-03-05, 10:12 Makarony
jak je przyrządzacie?
jakie sosiki warzywa?
ja robie takie
canneloni- rury makaronowe nadziewam mięskiem mielonym albo parówkami i to w sos pomidorowy-pycha
makaron + serki topione( pieczarki na patelni podsmazam, dodaje serki topione, (ok 4szt) czasem szyneczke, i dodaje sos np pomidowowy albo pieczarkowy ) mniam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum