Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przepis na udany związek
Autor Wiadomość
madzia 

Informacje:
Dołączyła 558 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-28, 07:19   

SexyBack napisał/a:
fajnie ze sa jeszcze fajne zwiazki z dlugim stazem. bo ja juz zwatpiłam szczerze...Po tym co widze w TV i slysze wszedzie.... :shock:
a co widzisz i slyszysz?
Ja nie wiem...moze zeby ktos mogl stworzyc szczesliwy zwiazek, musi najpierw cos strasznego przejsc, zeby zrozumiec?
Albo po prostu miec taki charakter aby wspolgrac z druga osoba <bezradny> U nas tak jest :-D Mam cudownego faceta, fakt ze po przejsciach ale jest b. dobry moze wczeniej nie doceniony :roll: choc moze i sam swiety tez nie byl i dlatego wie teraz co wazne...

Nie rozmawiaj z głupcem, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.

REKLAMA

Dorotea 
Zapach lata:)

Informacje:
Dołączyła 407 dni temu

Profil:
Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2008-02-28, 10:19   

Dla mnie osobiście pojęcie "idealnego związku" nie istnieje, bo nikt nie jest idealny. Samo pojęcie "ideał" to dla mnie abstrakcja.
Bardziej bym zapytała o przepis na udany związek.
Czy go mam?
Pomimo swojego wieku i wielu związkom muszę Wam powiedzieć,że nie.
Za każdym razem jest inaczej, są inne oczekiwania, spotykają się dwa charaktery wychowane w odmiennych warunkach, po różych przejściach.
My oboje jesteśmy po takich przejściach,że baliśmy się wogóle być ze sobą, nie wiedzieliśmy czy damy radę sobie zaufać ale.........udało się.
Nie jest idealnie bo nie zawsze spełniamy swoje oczekiwania ale czy musi być idealnie abyśmy byli ze sobą szczęśliwi?
W naszym przypadku nie.
Mamy swoje małe szczęście - nasze małe państwo ( ja i on) :-)

SexyBack 

Informacje:
Dołączyła 274 dni temu

Profil:
Imię: Ann
Wzrost: 172
Wysłany: 2008-02-28, 10:31   

Ok oK.. WRÓĆ. zgadzam sie. nie ma idealnych zwiazkow.. co ja gadam :shock: przeciez sama nie wierze w idealy!!!
MOj zwiazek tez jest zajebiscie zajebisty :-> :-> :-> :-> wogole sie z moim nie kłoce :-) serio. nie mamy o co.takie male wymiany zdan nie nazywam kłotniami..Jest supcio.
wiec czemu pytam o jakies idealne zwiazki...Bo jakos naszla mnie ostatnio mysl ze przeciez ludzie jak sa juz ze soba 1.5 roku to juz za dlugo. Kazdy z otoczenia tak mysli....!!! ze juz czas zmienic...I wlasnie boje sie tej presji otoczenia... Na mnie to nie wplywa,mam to w dupie ,ale sie boje ze na mojego to jakos moze wplynie..No tak.Boje sie przyszlosci. Bez sensu ktos powie ale...Moze to wynika z tego ze teraz koncze juz studia,nie wiem co dalej..Boje sie przyszlosci troche..Tej dorosłosci panicznie sie boje teraz dopiero ale H** Z TYM.

[ Dodano: 2008-02-28, 10:35 ]
Nie jest idealnie bo nie zawsze spełniamy swoje oczekiwania ale czy musi być idealnie abyśmy byli ze sobą szczęśliwi?

Dorotea tu sie zgadzam z Toba..Madrze powiedzialas ;-) Madra babeczka z Ciebie widze ;-)
pozdrawiam gorąco

Ninka 

Informacje:
Dołączyła 327 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-29, 00:18   

madzia napisał/a:
SexyBack napisał/a:
fajnie ze sa jeszcze fajne zwiazki z dlugim stazem. bo ja juz zwatpiłam szczerze...Po tym co widze w TV i slysze wszedzie.... :shock:
a co widzisz i slyszysz?
Ja nie wiem...moze zeby ktos mogl stworzyc szczesliwy zwiazek, musi najpierw cos strasznego przejsc, zeby zrozumiec?
Albo po prostu miec taki charakter aby wspolgrac z druga osoba <bezradny> U nas tak jest :-D Mam cudownego faceta, fakt ze po przejsciach ale jest b. dobry moze wczeniej nie doceniony :roll: choc moze i sam swiety tez nie byl i dlatego wie teraz co wazne...

Ja mam wrazenie ze czasem ludzionm odbija palma bo maja za dobrze?
No wlasnie nie rozumiem tego dlaczego z jedna ooba jest ok a wczesniej tak nie moglo byc?
Dlaczego jedni sie dogrywaja i moga ze soba zyc w zgodzie i milosci a inni nie :cry: dlaczego u mnie nie moze byc dobrze nie musi byc idealnie byle bylo dobrze :cry:

roksiakb 

Informacje:
Dołączyła 267 dni temu

Profil:
Imię: Roksana
Partner: Adrian
Wysłany: 2008-02-29, 08:24   

Jak dla mnie związek idealny to nie taki, który za przykład podają np. media czy książki... dla mnie idealny związek to taki, który sama uważam za swój ideał. od małego miałam już upatrzony swój "ideał" związku, i gdy w końcu spotkałam swoja połóweczkę nie długo ćwiczyłam, aby nasz związek był idealny.. idealny w sensie mojego wymarzonego ideału, a nie ideału narzuconego...
Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie - troszkę to dziwnie brzmi ta moja odpowiedź :-)

Dorotea 
Zapach lata:)

Informacje:
Dołączyła 407 dni temu

Profil:
Imię: Dorota
Włosy: blond
Wysłany: 2008-02-29, 08:59   

Ninka napisał/a:
Dlaczego jedni sie dogrywaja i moga ze soba zyc w zgodzie i milosci a inni nie dlaczego u mnie nie moze byc dobrze nie musi byc idealnie byle bylo dobrze

Ninko to jest pytanie bez odpowiedzi.
Ja już dawno w życiu przestałam pytać "dlaczego" bo poprostu nie ma odpowiedzi albo każda będzie dobra bo............oboje tego chcą, podobne spojrzenie na życie,duże zaangażowanie itp.
Dlaczego?
Poprostu nie wiemy i dlatego tyle jest nieudanych związków.
Na pewno dużo zależy od chęci ale dlaczego u jednych ona jest a u drugich nie?
Kolejne dlaczego ;-)

Ninka 

Informacje:
Dołączyła 327 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-29, 13:49   

Dorotea, no wlasnie ja jak wychodzilam za maz to myslalam ze znam jego juz na 100% bylismy ze soba 7 LAT :evil: a teraz fakt duzo w naszym waizku popsuly moje wyjazdy do USA i te rozlaki ale kurde jestesmy juz razme i nie ma razlka to nie rozumiem dlaczego :evil: on jeszcze sie za to na mnie ....... sama nie wiem <bezradny>

Jaro 

Informacje:

Profil:
Imię: Jarek
Wzrost: 185
Włosy: brąz
Stan: zajety i wolny zarazem :)
Wysłany: 2008-02-29, 18:27   

Ja osobisice nie wierze w związek idealny,wg mnie nie ma czegos takiego,brat mojej ex był ze swoja dziewczyną od 18 do 27 roku zycia,caly czas był jej wierny i co?I sie rozstali a teraz nie moze sobie nikogo znalezc od ponad roku i w sumie nic nie robi...Moj bliski kumpel,byl 3 lata z dziewczyną,jak na nich patrzylem to az im zazdroscilem tego jak sie kochaja i cieszyłem sie ze taka milosc jest mozliwa,nagle jej cos odwaliło... i zerwała...tak o,bez powodu.Koleny przyklad,para znajomoych,byli ze soba 6 lat,zareczyli sie,ona pojechała do USA do pracy,po paru miesiach zadzwonila-powiedziala ze zrywa zaręczyny bo ma kogos nowego i nie wraca do kraju...Facet malo samobujstwa nie popelnił...Nie wiem czy to ja mieszkam tylko w takiej okolicy czy poprostu tak jest.Są tez małzenstwa ktore maja staz 20 letni itd,ale to były małzenstwa zawerane x lat temu,teraz dookoła sie słyszy o rozwodach zdradach itd,im Swiat starszy tym mniej an nim miłosci i wiernosci.

Dorotea czytajac twoje posty widze ze masz pojęcie o związku i wiele w zyciu przezyłas,jestes panna na wlasne zyczenie czy poprostu nie mozesz znalezc tego odpowiedniego kandydata?

film obrazujacy mnie w pewnym sensie... :)

katti 
butterfly

Informacje:
Dołączyła 370 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Włosy: brunetka
Wysłany: 2008-02-29, 18:56   

Jaro napisał/a:
nagle jej cos odwaliło... i zerwała...tak o,bez powodu

Ot tak nagle zwiazek sie nie konczy :!: :!: Powod byl, napewno :!: Akurat nie musisz go znac i o nim wiedziec.

Jaro napisał/a:
byli ze soba 6 lat,zareczyli sie,ona pojechała do USA do pracy,po paru miesiach zadzwonila-powiedziala ze zrywa zaręczyny bo ma kogos nowego i nie wraca do kraju...

Widac mocno Go kochala bedac tylko przy nim. Zaznala "szerszego" swiata i poznala kogos.... Czesto tak jest. Widac nie kochala tak baaardzo narzeczonego :!:

Ja bedac z moim M wyjechalam za granice i nie w glowie mi byli inni faceci.Bo baardzo kocham mojego M. Wszysrtko zallezy od ludzi, ich charakterow :!: Nie od statystyk, ze dzis wiecej par sie rozwodzi.

Jaro 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-02-29, 19:46   

ja ich dobrze znalem,ona i on zwierzali mi sie ze swoich problemow itd,ja im doradzalem i bylo dobrze,jej poprostu sie nazbieralo i nie wytrzymala,teraz ona ma straszna depresje itd...Jakby nie patrzyl statystyki mowia same za siebie,popatrzcie na statystyki sprzed 20 lat a na dzisiejsze,z bolem stwierdzam ze dzis 70% spoleczenstwa nie potrafi tworzyc normalnego dlugiego zwiazku...

Madae 

Informacje:
Dołączyła 538 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-29, 22:06   

ufff jak to dobrze ze jestem w pozostałej 30stce :-P

Ninka 

Informacje:
Dołączyła 327 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-29, 22:14   

Madae napisał/a:
ufff jak to dobrze ze jestem w pozostałej 30stce :-P

:lol:
ja tez zadaje to samo pytanie od czego zalerzy szczescie zwiazku :cry: :cry: dlaczego jednym sie udaje a innym nie?
Jaro czy ty uwazasz ze to tylko przez kobiety rozpadaja sie zwiazki?????? :-( Ze tylko kobiety powinny sie starac, isc na kompromisy?Ze tylko kobiety zdradzaj?

Widzisz ja wiele razy lecialam tu do US?I wiele razy moglam wykonac taki sam telefon "NIE WRACAM" ale jakos wracalam i ciagnelismy to razem te rozlaki te wyjazdy i przyjazdy?A teraz jak juz jestesmy razem cala trojka to sie sypie, sypie sie i to bardzo i ja nie wiem dlaczego????????????????????????? :cry:

Jaro 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-03-01, 00:27   

Cięzko ocenic sytuacje ktorej sie nie zna,ale nie powiedzialem ze to tylko wina kobiet,akurat takie przyklady przedstawilem,jezeli para jest dobrana to te starania sa wyrownane i nie ma tak ze on czy ona sie bardziej stara,w twoim przypadku widze ze ty sie bardziej starasz i przez to jestes wg mnie na przegranej pozycji bo im wiecej sie starasz tym paradoksalnie dalej jestes od niego,a olej i niech on sie zacznie starac,pokaz mu ze mozesz odejsc z latwoscia a jak on zda sobie z tego sprawe to sam zacznie sie starac jezeli naprawde Cie Kocha ;)Mi osobiscie taka zagrywka by oczy otworzyla ;) i wg mnie sypie sie bo ty za bardzo sie poswiecasz,za bardzo starasz i za bardzo chcesz...

p.s
Madae gratuluje,ja niestety jestem w tej 70tce...

Madae 

Informacje:
Dołączyła 538 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-01, 00:36   

Jaro napisał/a:
p.s
Madae gratuluje,ja niestety jestem w tej 70tce...
tozrób coś z tym żeby to zmienić :P wiem ze stać Cię na to ;-) a w nastepnej kolejnosci przydałoby sie znalesc jakąs zacną niewiastę ktorej rowniez bedzie zalezało :D z tym ostatnim moze byc ciezej, ale jak to mówią : kto szuka - nie błądzi :D trzeba tylko czasu i dobrych chęci :D a potem jak sie juz znajdzie ....zaangarzowania :D

Jaro 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-03-01, 01:24   

Jestem jeszcze mlody i nic nie bede zmieniał na sile ;) będe zył tak jak żyje a jak spotkam ta zacna niewiaste to bede wiedzial ze to ona :)

Odpowiedz do tematu