Dziewczyny, chodzi mi o to, co Wam pomaga przełamywać różne bariery w sferze seksualnej, co zaś skutecznie te bariery powiększa? Jesteście otwarte na wszelkie seksualne nowości, czy może ich się boicie. A jeśli się boicie to dlaczego? Czy dlatego, że boicie się, że Wam to się nie spodoba, czy może tego, że nie spodoba się to Waszemu facetowi? Czy jeśli macie na coś ochotę to mówicie to wprost Waszemu facetowi, czy czekacie aż "sam się domyśli"? a jeśli on Wam mówi o jakiejś swojej nowej fantazji to jesteście raczej chętne, czy od razu na NIE ?
I czy są rzeczy, na które NA PEWNO się nie zdecydujecie??
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 511 dni temu Posty: 65 Skąd: Latsia
Profil: Imię: Beata
Wzrost: 162
Wysłany: 2007-02-17, 17:20
Kociak napisał/a:
co Wam pomaga przełamywać różne bariery w sferze seksualnej
przedewszystkim rozmowa z partnerem mi pomaga przelamywac bariery - jezeli mam watpliwosci czy czegos nie wiem poprostu mu mowie
Kociak napisał/a:
co zaś skutecznie te bariery powiększa?
skutecznie zwiekszaly te bariery wszelkie naciski na poczatku mojego zwiazku ale pogadalam wyjasnilam powiedzialam co i jak i jest ok teraz nie mam barier a jak sie pojawiaja jakies to odrazu to z partnerem wyjasniam nie zostawiam na pozniej bo to do niczego dobrego nie prowadzi.
Kociak napisał/a:
Jesteście otwarte na wszelkie seksualne nowości,
na wszystkie nowosci moze nie ... jezeli facet by przyszedl i powiedzial ze idziemy uprawiac seks grupowy to powiedzialabym zeby sie popukal ale jezeli chodzi o nas dwoje to raczej tak
Kociak napisał/a:
jeśli macie na coś ochotę to mówicie to wprost Waszemu facetowi, czy czekacie aż "sam się domyśli"?
z reguly mowie ale zdarza mi sie poczekac moze sie domysli choc to sie facetom rzadko zdarza echhh ....
Kociak napisał/a:
jeśli on Wam mówi o jakiejś swojej nowej fantazji to jesteście raczej chętne, czy od razu na NIE ?
nie na wszystko odrazu trzeba leciec ale biore pod uwage jego fantazje i jak mi sie nie podoba to probuje ja przerobic tak zeby on mial namiastke swojej fantazji i zebym ja byla zadowolona
Kociak napisał/a:
czy są rzeczy, na które NA PEWNO się nie zdecydujecie??
napewno jakies sa np seks grupowy ze z moim facetem zabawiaja sie jeszcze jakies dodatkowe panienki zdecydowanie NIE.
co Wam pomaga przełamywać różne bariery w sferze seksualnej,
rozmowa, rozmowa, rozmowa której oczywiście trzeba było się nauczyć. dziś rozmawianie o seksie jest dla nas czymś zupełnie naturalnym i sprawia, że potrafimy zburzyć nawet ogromne bariery!!
Kociak napisał/a:
co zaś skutecznie te bariery powiększa?
hmmmm.....bardzo mało jest takich sytuacji...ale...jak Marcin chce robić coś, na co ja absolutnie nie mam ochoty, a buzia zamyka mi się na kłódkę i mu o tym nie powiem. no i wtedy zdarza mi się tak odgrodzić od niego. zamknąć całkiem w sobie.ale na szczęście szybko mija.
Kociak napisał/a:
Jesteście otwarte na wszelkie seksualne nowości,
na wszystkie nie. ale póki co na większość tak
Kociak napisał/a:
czy może ich się boicie. A jeśli się boicie to dlaczego? Czy dlatego, że boicie się, że Wam to się nie spodoba, czy może tego, że nie spodoba się to Waszemu facetowi?
może nie boję się, ale nie mam po prostu ochoty, wydaje mi się, że to absolutnie nie dla mnie i nie chcę nawet próbować.
Kociak napisał/a:
Czy jeśli macie na coś ochotę to mówicie to wprost Waszemu facetowi, czy czekacie aż "sam się domyśli"?
w 99% mówię Mu o wszystkim, ale zdarzają się takie dni, w których marzy mi się, żeby się domyślił. no i czasem uda mu się domyślić
Kociak napisał/a:
a jeśli on Wam mówi o jakiejś swojej nowej fantazji to jesteście raczej chętne, czy od razu na NIE ?
nie no, oczywiście, że zawsze ją przemyślę, przeanalizuję i jeśli budzi jakiś zastrzeżen, to wypróbować wypróbujemy. czasem okazuje się to być strzał w 10, a czasem pomyłka. ale od tego jest życie, żeby próbować i uczyć się nowych rzeczy.
Kociak napisał/a:
I czy są rzeczy, na które NA PEWNO się nie zdecydujecie??
tak. nie zgodzę się na pewno na seks w więcej niż 2 osoby, choć czasem mam ochotę na mały trójkącik ale bałabym się tego, co moglibyśmy czuć po. więc na pewno odpada. na pewno zdecydowane NIE dla seksu przy obserwatorach. seks analny też odpada - raz mieliśmy namiastkę i jedyne co czułam, to ból
U mnie była to dosyć ważna kwestia...Te bariery, bo w zasadzie strusiek jest moim pierwszym partnerem seksualnym i miałam wiele obaw, barier w tej właśnie sferze. Przede wszystkim wynikały one z tego, że po prostu czułam się jak żółtodziub, który nic nie potrafi i pewnie za co się nie weźmie, to nie będę umiała, bądź nie będzie to Jemu sprawiało takiej przyjemności, jaką szczerze chciałabym Mu ofiarować. I właśnie ten strach powodował, że bałam się niektórych "ruchów" w tej sferze.
Co więc pomogło mi w przełamywaniu tych barier. Tak jak już dziewczyny powiedziały - rozmowa. U nas od początku nie było z tym problemu, ponieważ jeszcze za czasów naszej "przyjaźni" rozmawialiśmy o tych tematach i nie było żadnego tabu
Po drugie: czas. Im dłużej jesteśmy razem, tym bardziej jestem otwarta na róże propozycje i nowości. Wydaje mi się, że wraz z rozwojem naszego związku rozwija się moja dojrzałość seksualna. Coś na co kiedyś, na początku reagowałam stwierdzeniem: "jejku, nigdy w życiu!" teraz jest już na porządku dziennym.
Jeśli chodzi o nowości, to osobiście jestem bardzo otwarta. Teraz już się ich nie boję, jestem wręcz spragniona poznawania czegoś, czego jeszcze nie znam. Oczywiście w granicach rozsądku
Jeśli czegoś chcę, mówię to, ale akurat mój men potrafi się często domyśleć, czego pragnę i nie muszę mówić
Jeśli chodzi o Jego fantazję. Zawsze wysłucham. Nigdy nie wyśmiewam. Mam w zasadzie podobnie jak u Madzi
Madzia81 napisał/a:
zawsze ją przemyślę, przeanalizuję i jeśli budzi jakiś zastrzeżen, to wypróbować wypróbujemy. czasem okazuje się to być strzał w 10, a czasem pomyłka.
.
Na pewno nie zdecyduję się na kwestie oczywiste, typu pissing czy jakieś takie inne ochydztwa. Nie kręcą mnie też zabawy w stylu bondage. A także wszelakie trójkąciki, czworokąciki i inne orgie. Po prostu NIE.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 536 dni temu Posty: 2069 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-02-20, 16:36
rozmowa- po czesci. nikt rozmowa nie bylby w stanie mnie przekonac do czegos, na co nie mialabym ochoty. ja potrzebuje raczej czasu, zeby jakies nowinki mnie zaciekawily, ale sa rzeczy na ktore nigdy sie nie zgodze, wspomniane wyzej trojkaty i peesing, pejcze itp. no i oczywiscie liczy sie zażyłość z partnerem i zaufanie do niego, ze w razie, gdy sie powie stop- on to uszanuje.
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
nikt rozmowa nie bylby w stanie mnie przekonac do czegos, na co nie mialabym ochoty
no to chyba się troszkę nie zrozumiałyśmy
mi nie chodziło o to, że rozmowa może mnie do czegoś zachęcić, szczególnie wtedy jeśli jest to coś, na co zupełnie nie mam ochoty. jeśli czegoś nie chcę - to po prostu nie ma sposobu, który by mnie do tego zachęcił. ale często były i są w naszym związku sytuacje, kiedy nie jestem pewna czegoś, chciałabym ale się boję, rozumiesz? i wtedy rozmowa może mieć pozytywny skutek
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 536 dni temu Posty: 2069 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-02-21, 16:52
z tym sie oczywiscie zgadzam, ze wlasciwie na wszelkie tematy trzeba rozmawiac, na temat seksu i swoich potrzeb , pragnien. po prostu to byla moja mala dygresja, ze rozmowa pomaga, ale niekoniecznie moglaby mi pomoc w zmianie zdania.i wiem ze rozmowa nie rowna sie- natrzucanie swojej woli.
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
po prostu to byla moja mala dygresja, ze rozmowa pomaga, ale niekoniecznie moglaby mi pomoc w zmianie zdania.i wiem ze rozmowa nie rowna sie- natrzucanie swojej woli.
Informacje: Dołączyła 403 dni temu Posty: 6472 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-12, 23:41
Kociak napisał/a:
Nie kręcą mnie też zabawy w stylu bondage..
hihihi a ja chetnie spróbuje mojego kiedys tak puchatymi kajdankami przykuc do łózka i wykozystac na swoje sposoby, tak zeby nie mógł nic zrobic i musiał tylko biedaczek lezec jak kłoda :Pmoze mu nawet oczka zawiaze hahahaha oczywiscie bez jakiegos tam Sado-maso do tego mnie nie ciagnie tak jak do wyzej wymienionego pissingu a fe fe i jeszcze raz fee
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 291 dni temu Posty: 221 Skąd: Stolyca
Profil: Imię: Kasia
Wysłany: 2007-10-13, 11:29
Kociak napisał/a:
bondage
Mnie to strasznie kręci .
Na co bym się nigdy nie zdecydowała?Na pissing i pokrewne.Ponoć nigdy nie należy mówić 'nigdy',ale tego raczej jestem pewna .
Z doświadczenia wiem,że z czasem, w miare trwania związku,rozwoju uczucia,nabywania pewności siebie,poznawania ciała partnera ect,człowiek sam chce próbować nowych rzeczy,nawet takich na które by się wcześniej nie odważył.Po prostu jest ciekaw jak to będzie.Najważniejszy jest brak nacisku ze strony partnera.
Informacje: Wiek: 18 Dołączyła 310 dni temu Posty: 383 Skąd: z nibylandi...
Profil: Stan: Zaświergolona ;)
Partner: Bartuś ;*
Wysłany: 2007-10-13, 21:58
Kaś napisał/a:
Najważniejszy jest brak nacisku ze strony partnera.
O tak, to jest najważniejsze.
Gdyby Bartek mnie na coś naciskał na pewno bym sie nie zgodziła. Jest dobrze i mam nadzieje ze bedziemy sie rozwijac Jestem raczej otwarta na propozycje, no ale na wiele rzeczy bym sie nie zgodziła, nawet nei mam pojecia jakich
_________________ "W tej chwili, jest 6, 470, 818, 671 ludzi na świecie.
Sześć miliardów ludzi na świecie.
Sześć miliardów dusz.
A czasami...
...wszystkiego czego potrzebujesz jest jedna."
Na wszystyko sie zdecyduje procz np. pissingu.
Nie zniose tez sexu grupowego, nie lubie sie dzielić.
Poza tym potrafie byc otwarta na roznego rodzaju eksperymenty
I nie wstydze sie opowiadac o swoich fantazjach, czy o tym co chciałabym zrobic facetowi w łozku To w sumie podstawa prawda? I warto sie przełamać.. bo bex wtedy jest lepszy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum