Informacje: Dołączyła 101 dni temu Posty: 249 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Wzrost: 160 cm
Włosy: kręcone,ciemny blond
Wysłany: 2008-04-25, 10:45
paczka kokosu 250 g zalewasz w litrowym słoiku .5 l wódki- wkładasz do lodówki na 2 tygodnie codziennie kilka razy wstrząsaj żeby dobrze się wymieszało:D następnie na siteczko i przelewasz do tego dodajesz puszkę mleka zagęszczanego słodzonego i jest jak znalazł:D naprawdę dobrze smakuje,
a z kokosu robię potem ciasto;) wrazenia pionurujące;)
_________________ Pan Bóg mnie stworzył, szatan opętał- będę już zawsze i grzeszna, i święta...
Informacje: Dołączyła 101 dni temu Posty: 249 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Wzrost: 160 cm
Włosy: kręcone,ciemny blond
Wysłany: 2008-04-25, 15:05
ciasto to różnie robie czasami sernik na wierzch piana z białek pomieszana właśnie z takim kokosem wylana pod koniec pieczenia(mniam) albo można zobić normalnego biszkopta z masą budyniową lub grysikową i na to piana z kokosem , albo po prostu można jakieś ciasteczka kokosowe wymyślić:D u mnie to zależy od weny jakoś tak konkretnie zdefiniowanego ciasta nie mam:D
no ale ostatnio to na babskie wieczorki to winko robię , właściwie od października robię, bo obok swojego rodzinnego domu mam zasadzone winogronka:D
_________________ Pan Bóg mnie stworzył, szatan opętał- będę już zawsze i grzeszna, i święta...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum