Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 348 dni temu Posty: 4016 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2008-02-05, 22:47
Madae napisał/a:
feee wytrawne jest bleee ja wypiłam rzeke słodkiego i w zyciu bym nie zamieniła na wytrawne ....wytrawne to tylko do zarcia pasuje ...i to nie do kazdego jest
Oj tutaj się zgodzę. Wytrawnego i półwytrawnego nie ruszę, blee.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
tylko że mi wychodzi z tego dość dużo:
*4 zupki chińskie
*pieś z kurczaka
*2 puszki kukurydzy
*puszka fasolki czerwonej
*mały por
*majonez
*ja dodaje jeszcze ogórka konserwowego, ale to jak kto lubi. można dodać jeszcze papryke czerwoną (ja nie lubie, więc nie dodaje)
no to robimy tak:
-zupki kruszymy, wrzucamy do miski (bez przypraw!!!), zalewamy wodą i po 3 minutkach odlewamy
-kukurydze i fasolke odlewamy i płuczemy
-por kroimy drobno (+ ewentualnie ogórka, papryke...)
-piersi gotujemy, kroimy
makaron,kukurydze, fasolke, pokrojone mięsko i por mieszamy w misce. doprawiamy przyprawami jakie zostały z zupek chińskich. dodajemy majonez.
mówie wam to jest pyszne! u mnie wcinają wszyscy
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-11, 22:34
hmnmmm ale ja to tak na pikantno-słodko je robie a ciasto miodowe co do wielkosci : powinno sie własnie duze robic pojedynczo a ze nie mogłam dostac to zrobiłam placki z koktajlowych ale i tak dobre były
ja próbowałam kiedyś robić kalmary w cieście ale jak wrzucałam na olej to mi kalmary pływały osobno a ciasto osobno więc powiedziałam że nigdy więcej. te krwetki mają smaczną panierkę a dodatkowy smaczek mozna otrzymać robiąc do nich dowolny sosik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum