Wysłany: 2007-08-16, 11:35 Prowadzenie własnej firmy
Tak się zastanawiam ponieważ niedługo byc może otworze własną działalnośc gospodarczą i związku z tym mam wiele wątp0liwości obaw ale równiez wierzę , że to da mi nowe mozliwości
Byc może któraś z Was kiedys lub nawet obecnie pracuje na swoim i jest szefem dla siebie
Najbardziej przerażaja mnie te formalności związane z zus-em i US
Moja przyszła teściowa pracuje na swoim, strusiek dopiero co z kumplem zaczęli rozkręcać własną firmę...
Z tego co widzę, to na pewno daje to większe możliwości, ale i co z tym się wiąże - większe ryzyko... Jeśli myślisz, że działalność ma duże szanse powodzenia to opłaca się spróbować A co do US i Zus-u to myślę, że sobie poradzisz, nauczysz się tymi formalnościami rozporządzać Przecież to nie może być takie trudne
Obecnie pracuję w agencji pocztowej i szef nie chce juz tego prowadzić i zamierza mnie to przekazać i wtedy będę musiała otworzyc działaność mając juz na wstepie dwóch pracowników Z jednej strony sie cieszę bo i tak ja się wszystkim zajmowałam jesli chodzi o sprawy pocztowe on tylko sprawami formalnymi i kasę zbierał
Ale chciałabym aby nie było jednoznacznie okreslone czym zajmuje sie działalnośc bo wtedy można ja rozwinąc w jeszcze innym kierunku
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 339 dni temu Posty: 570
Profil:
Wysłany: 2007-08-16, 14:01
Ja miałam w tym roku założyć swój interes, ale niestety okazało się, że muszę zainwestować więcej niż przypuszczałam, więc na razie mogę sobie tylko pomarzyć.
A Tobie Calineczko życzę powodzenia, na pewno wszystko Ci się uda.
Ja też planuję w przyszłości prowadzić działalnosć, ale jeszcze do tej pory nie wiem co.
hmm ale najpierw musze nazbierać kaski na rozkręcenie.
Calineczka - ja miałam praktyki w US i akurat w dziale działaności gospodarczej, to tam główne papiery to faktury, pity, city i te inne papierowe igraszki.
_________________ Bo ja kocham tak
jak wolność kocha ptak....
Calineczka - ja miałam praktyki w US i akurat w dziale działaności gospodarczej, to tam główne papiery to faktury, pity, city i te inne papierowe igraszki.
calineczka, nie ma takiego stracha Marcin mój ma swoją działalność, co prawda zupełnie inną, bo przewóz osób jednym słowem taxi. US i ZUS to żaden problem. szybko złapiesz co i jak a i przyjemniej się bierze pieniążki tylk dla siebie (no, prawie, bo coś trzeba oddać korporacji no i ten ZUS cholerny ściąga strasznie dużo ).
możliwe, że niedługo będziemy poszerzać działalność, ale o tym na razie ciiiiii....jak wyjdzie, to się będę chwalić TObie życzę powodzenia
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 276 dni temu Posty: 100 Skąd: Opolskie
Profil: Imię: Sandra
Wzrost: 170
Włosy: kasztanowe
Stan: zajęta lecz nie mężatka(naszczęście);-)
Partner: Marcin (skarbuś :-))
Wysłany: 2007-10-28, 18:47
no wlasnie...wszystko zalezy od tego jak to wszystko w ogole mialoby wygladac?? skoro zatrudniasz dwie osoby, to ryczalt odpada...a to najprostszy i najtanszy sposob jezeli nie ponosi sie zbyt duzych kosztow. No i oczywiscie ile bys za to dostawala?? bo sam ZUS to ok800zl miesiecznie!!! mnie z czasem...kiedy jest coraz gorzej...ten ZUS wykanczal, dlatego narazie zawiesilam dzialalnosc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum