Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
problemy z pęcherzem i nerkami
Autor Wiadomość
Emiliana 
Emiliana

Informacje:
Dołączyła 375 dni temu

Profil:
Imię: Emilia
Wzrost: 175
Włosy: brunetka
Stan: panna
  Wysłany: 2007-10-23, 07:47   problemy z pęcherzem i nerkami

Od kilku dni mam pewien problem, odczuwam lekkie pieczenie i ból w czasie oddawania moczu, dość czesto muszę korzystać z toalety i ogólnie czuję taki dyskomfort :-( . Problem pojawił sie, gdy zaczęłam chodzić na basem, więc może przeziębiłam sobie pęcherz <bezradny> wybieram sie do lekarza,ale może znacie jakieś domowe sposoby na takie podleczenie :?: już piję duzo wody, zeby nerki same sie oczyszczały i Pani w aptece poleciła mi tabletki UROSEPT, kilka razy wzięłam i trochę sie poprawiło.

REKLAMA

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 434 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-23, 09:02   

mi to wygląda na zapalenie pęcherza, ale lekarz raczej wskazany, bo to może nawet do uszkodzenia nerek doprowadzić :-/
albo moze jakieś zakażenie bakteryjne z wody w basenie <bezradny>
z domowych sposobów, to chyba jedynie nasiadówki z rumianku możesz sobie zafundować ;-)

niki 

Informacje:
Dołączyła 567 dni temu

Profil:
Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-10-23, 19:48   

bralam urosept i calkiem skuteczny jest i z tego co pamietam ziolowy
a z pecherzem nie ma zartów i lepiej isc do lekarza, a nie leczyc sie domowymi sposobami

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 369 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-23, 19:52   

No najlepiej zrobisz, jak pójdziesz do lekarza :)
Miałam podobny problem, tylko mnie to złapało tak nagle, jednego wieczoru po prostu, najpierw biegałam do łazienki co 15 minut i bolał mnie brzuch, a potem już miałam krwiomocz i w ogóle takie niemiłe sprawy... Ale właściwie równie szybko pomogły mi leki przepisane przez lekarza :) więc nie ma się czym martwić, ale wizyta u lekarza niezbędna.

kamena 
suspicious mind

Informacje:
Dołączyła 240 dni temu

Profil:
Stan: zaręczona
Wysłany: 2007-12-17, 12:49   

Przy stosowaniu furaginu powinno się dodatkowo pić herbatę z żurawiny, łykać wit C, i pić dużo wody (woda oczyszcza nerki, i pęcherz z bakterii a wit C zakwasza mocz). Ponad to: po kazdym stosunku iśćsię wysikać - oczyścić cewkę z bakterii - a najlepiej umyć się. Pilnować, żeby partner zawsze był czysty. Nie chodzić bez podkoszulków (takich, które można schować w spodnie) i w mikro kurteczkach - przynajmniej teraz jak jest jezscze zimno.

Agula 

Informacje:
Dołączyła 242 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 12:53   

kamena napisał/a:
Przy stosowaniu furaginu powinno się dodatkowo pić herbatę z żurawiny, łykać wit C, i pić dużo wody (woda oczyszcza nerki, i pęcherz z bakterii a wit C zakwasza mocz). Ponad to: po kazdym stosunku iśćsię wysikać - oczyścić cewkę z bakterii - a najlepiej umyć się. Pilnować, żeby partner zawsze był czysty. Nie chodzić bez podkoszulków (takich, które można schować w spodnie) i w mikro kurteczkach - przynajmniej teraz jak jest jezscze zimno.

święte rady!! ;-) ja tak robie i jakoś nie narzekam na zdrówko :roll:

kamena 
suspicious mind

Informacje:
Dołączyła 240 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 12:55   

Agula, świete rady, bo sama miałam 3 razy w życiu taki nagły atak, że myślałam, że oszaleję z bólu. Krwiomocz w ciągu godziny od pojawienia się pierwszych objawów :sobota w obcym duzym mieście. KOSZMAR

Agula 

Informacje:
Dołączyła 242 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 12:58   

kamena napisał/a:
Agula, świete rady, bo sama miałam 3 razy w życiu taki nagły atak, że myślałam, że oszaleję z bólu. Krwiomocz w ciągu godziny od pojawienia się pierwszych objawów :sobota w obcym duzym mieście. KOSZMAR

przykro mi tego nie wiedziałam, ale moja kuzynka miała podobnie i dlatego napisałam, że to są święte rady.. :-( :-(

kamena 
suspicious mind

Informacje:
Dołączyła 240 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 13:00   

Nie no co Ty nie świruj ;-) nie miałam nic złego na myśli, mówię tylko, ze wiem z doświadczenia co robic w takich przypadkach, no i co zrobić zeby uniknąć tego choróbska :-D

Agula 

Informacje:
Dołączyła 242 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 13:03   

kamena napisał/a:
Nie no co Ty nie świruj ;-) nie miałam nic złego na myśli, mówię tylko, ze wiem z doświadczenia co robic w takich przypadkach, no i co zrobić zeby uniknąć tego choróbska :-D

Ależ ja nie świruję, tylko pisze szczerze, że mi przykro, bo wiem, jaka to jest przykra dolegliwość kuzynka mi opowiadała wszystko.. :-/

Dorotea 
Zapach lata:)

Informacje:
Dołączyła 303 dni temu

Profil:
Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-12-17, 15:02   

Niestety to są częste dolegliwości kobiet.Czytałam, że min. przyczyną jest to, iż cewka moczowa kobiety jest bardzo krótka i przez to droga zakażenia dróg moczowych przez bakterie błyskawiczna. Ja niestety też miewam takie dolegliwości. Choć ostatnio odpukać puk puk !
Ostatnio złapało mnie rok temu w Wigilię. Wigilia zepsuta bo spędzona w ubikacji. Zresztą mam coś pecha z Wigilią.Kiedyś spędziłam ją w gabinecie dendystycznym (właściwie na pogotowiu dentystycznym).

Anija 

Informacje:
Dołączyła 421 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-12-17, 18:36   

Ja się tak załatwiłam w Krakowie... bo często przesiadywałyśmy z dziewczynami na zimnych schodach na rynku głównym... i od tamtego momentu muszę się pilnować :roll: :roll:

Agula 

Informacje:
Dołączyła 242 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 19:00   

Anija napisał/a:
Ja się tak załatwiłam w Krakowie... bo często przesiadywałyśmy z dziewczynami na zimnych schodach na rynku głównym... i od tamtego momentu muszę się pilnować :roll: :roll:

oj nie wolno siadać na zimne schody... :-/ :-/

Zielonooka 
I'm happy now!

Informacje:
Dołączyła 266 dni temu

Profil:
Włosy: brązowe
Stan: przeszczęśliwy singiel

Wysłany: 2007-12-17, 20:07   

Ja tak mam od dziecka i w okresie zimowym cały czas mam przeziębiony pęcherz:/

Anija 

Informacje:
Dołączyła 421 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-12-17, 21:13   

Agula napisał/a:

oj nie wolno siadać na zimne schody... :-/ :-/

Ja nigdy nie miałam z tym problemu... aż do tego jednego razu...

Odpowiedz do tematu