Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 375 dni temu Posty: 318 Skąd: Łódz
Profil: Imię: Emilia
Wzrost: 175
Włosy: brunetka
Stan: panna
Wysłany: 2007-10-23, 07:47 problemy z pęcherzem i nerkami
Od kilku dni mam pewien problem, odczuwam lekkie pieczenie i ból w czasie oddawania moczu, dość czesto muszę korzystać z toalety i ogólnie czuję taki dyskomfort . Problem pojawił sie, gdy zaczęłam chodzić na basem, więc może przeziębiłam sobie pęcherz wybieram sie do lekarza,ale może znacie jakieś domowe sposoby na takie podleczenie już piję duzo wody, zeby nerki same sie oczyszczały i Pani w aptece poleciła mi tabletki UROSEPT, kilka razy wzięłam i trochę sie poprawiło.
Informacje: Dołączyła 434 dni temu Posty: 4256 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-23, 09:02
mi to wygląda na zapalenie pęcherza, ale lekarz raczej wskazany, bo to może nawet do uszkodzenia nerek doprowadzić
albo moze jakieś zakażenie bakteryjne z wody w basenie
z domowych sposobów, to chyba jedynie nasiadówki z rumianku możesz sobie zafundować
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 567 dni temu Posty: 2170 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-10-23, 19:48
bralam urosept i calkiem skuteczny jest i z tego co pamietam ziolowy
a z pecherzem nie ma zartów i lepiej isc do lekarza, a nie leczyc sie domowymi sposobami
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Informacje: Dołączyła 369 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-23, 19:52
No najlepiej zrobisz, jak pójdziesz do lekarza
Miałam podobny problem, tylko mnie to złapało tak nagle, jednego wieczoru po prostu, najpierw biegałam do łazienki co 15 minut i bolał mnie brzuch, a potem już miałam krwiomocz i w ogóle takie niemiłe sprawy... Ale właściwie równie szybko pomogły mi leki przepisane przez lekarza więc nie ma się czym martwić, ale wizyta u lekarza niezbędna.
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 240 dni temu Posty: 82
Profil: Stan: zaręczona
Wysłany: 2007-12-17, 12:49
Przy stosowaniu furaginu powinno się dodatkowo pić herbatę z żurawiny, łykać wit C, i pić dużo wody (woda oczyszcza nerki, i pęcherz z bakterii a wit C zakwasza mocz). Ponad to: po kazdym stosunku iśćsię wysikać - oczyścić cewkę z bakterii - a najlepiej umyć się. Pilnować, żeby partner zawsze był czysty. Nie chodzić bez podkoszulków (takich, które można schować w spodnie) i w mikro kurteczkach - przynajmniej teraz jak jest jezscze zimno.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 242 dni temu Posty: 1471 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 12:53
kamena napisał/a:
Przy stosowaniu furaginu powinno się dodatkowo pić herbatę z żurawiny, łykać wit C, i pić dużo wody (woda oczyszcza nerki, i pęcherz z bakterii a wit C zakwasza mocz). Ponad to: po kazdym stosunku iśćsię wysikać - oczyścić cewkę z bakterii - a najlepiej umyć się. Pilnować, żeby partner zawsze był czysty. Nie chodzić bez podkoszulków (takich, które można schować w spodnie) i w mikro kurteczkach - przynajmniej teraz jak jest jezscze zimno.
święte rady!! ja tak robie i jakoś nie narzekam na zdrówko
Wysłany: 2007-12-17, 12:55
Agula, świete rady, bo sama miałam 3 razy w życiu taki nagły atak, że myślałam, że oszaleję z bólu. Krwiomocz w ciągu godziny od pojawienia się pierwszych objawów :sobota w obcym duzym mieście. KOSZMAR
Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 12:58
kamena napisał/a:
Agula, świete rady, bo sama miałam 3 razy w życiu taki nagły atak, że myślałam, że oszaleję z bólu. Krwiomocz w ciągu godziny od pojawienia się pierwszych objawów :sobota w obcym duzym mieście. KOSZMAR
przykro mi tego nie wiedziałam, ale moja kuzynka miała podobnie i dlatego napisałam, że to są święte rady..
Wysłany: 2007-12-17, 13:00
Nie no co Ty nie świruj nie miałam nic złego na myśli, mówię tylko, ze wiem z doświadczenia co robic w takich przypadkach, no i co zrobić zeby uniknąć tego choróbska
Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 13:03
kamena napisał/a:
Nie no co Ty nie świruj nie miałam nic złego na myśli, mówię tylko, ze wiem z doświadczenia co robic w takich przypadkach, no i co zrobić zeby uniknąć tego choróbska
Ależ ja nie świruję, tylko pisze szczerze, że mi przykro, bo wiem, jaka to jest przykra dolegliwość kuzynka mi opowiadała wszystko..
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 303 dni temu Posty: 1509 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-12-17, 15:02
Niestety to są częste dolegliwości kobiet.Czytałam, że min. przyczyną jest to, iż cewka moczowa kobiety jest bardzo krótka i przez to droga zakażenia dróg moczowych przez bakterie błyskawiczna. Ja niestety też miewam takie dolegliwości. Choć ostatnio odpukać puk puk !
Ostatnio złapało mnie rok temu w Wigilię. Wigilia zepsuta bo spędzona w ubikacji. Zresztą mam coś pecha z Wigilią.Kiedyś spędziłam ją w gabinecie dendystycznym (właściwie na pogotowiu dentystycznym).
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 421 dni temu Posty: 3314 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-12-17, 18:36
Ja się tak załatwiłam w Krakowie... bo często przesiadywałyśmy z dziewczynami na zimnych schodach na rynku głównym... i od tamtego momentu muszę się pilnować
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 19:00
Anija napisał/a:
Ja się tak załatwiłam w Krakowie... bo często przesiadywałyśmy z dziewczynami na zimnych schodach na rynku głównym... i od tamtego momentu muszę się pilnować
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 421 dni temu Posty: 3314 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-12-17, 21:13
Agula napisał/a:
oj nie wolno siadać na zimne schody...
Ja nigdy nie miałam z tym problemu... aż do tego jednego razu...
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum