Rejestracja Zaloguj  

Chat [1] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
problemy z pęcherzem i nerkami
Autor Wiadomość
Agula 

Informacje:
Dołączyła 310 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-18, 17:46   

Anija napisał/a:
Agula napisał/a:

oj nie wolno siadać na zimne schody... :-/ :-/

Ja nigdy nie miałam z tym problemu... aż do tego jednego razu...

to dobrze, że nie miałaś ale nie prowokuj losu! :-?

REKLAMA

katty727 

Informacje:
Dołączyła 364 dni temu

Profil:
Imię: Katarzyna
Wzrost: 172 cm
Włosy: ciemny brąz
Stan: panna
Partner: Jarek
Wysłany: 2008-02-03, 15:10   

też niedawno przechodziłam tę chorobę. zanim poszłam do lekarza męczyłam się przez dwa tygodnie w domowym zaciszu. gdy w końcu poszłam lekarka przepisała mi penicyline w tabletkach. o dziwo już po pierwszej tabletce ból sie wyraźnie zmniejszył i mogłam spokojnie spać (wcześniej nie mogłam zasnąć a jak już zasnęłam to co godzine sie budziłam żeby iść do toalety)

kakua 
Wielki Marsz

Informacje:
Dołączyła 308 dni temu

Profil:
Imię: kaska
Wzrost: 170
Włosy: ciemne
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-02-03, 20:06   

z pęcherzem i nerkami to trzeba bardzo uważać. Ja 3 lata temu pod namiotami bardzo się przeziębiłam i od tej poryu cały czas mam z tym problem. Lekarz powiedział, że to już będzie wracać przy każdym przeziębieniu czy grypie i tak niestety jest :-(

No i trzeba bardzo o siebie dbać, ciepło się ubierać, nie siadać na niczym zminym, i podobno herbatka żurawinowa, w sumie wogóle żurawina pomaga, bo oczyszcza pęcherz z tych różnistych bakteri :)

lalacruz 
szczęśliwa mama

Informacje:
Dołączyła 257 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Wzrost: 171
Włosy: jasny brąz
Partner: Maciej
Wysłany: 2008-02-04, 22:59   

Od zapalenia pęcherza do zapalenia nerek nie jest daleko. I to jak najszybciej idź do lekarza, może podłapałaś bakterie i żyją sobie w moczu? Kup sobie jakiś dobry preparat z żurawiną, polecam osobiście URO-VAR firmy Humavit. :->

kakua a słyszałaś o autoszczepionce?

kakua 
Wielki Marsz

Informacje:
Dołączyła 308 dni temu

Profil:
Imię: kaska
Włosy: ciemne
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-02-05, 16:20   

Nie wiem nic o autoszczepionece... A cóż to jest?

lalacruz 
szczęśliwa mama

Informacje:
Dołączyła 257 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-12, 02:19   

Przygotowuje się ją z własnego moczu w laboratorium. Jeśli znajdą Ci prędzej bakterię , a to wyjdzie po posiewie moczu. Warto się jeszcze dowiedzieć, czy nie masz zalegania moczu w pęcherzu. Wtedy autoszczepionka nie ma sensu. I pewnie z basenu będziesz musiała zrezygnować na stałe. Te dolegliwości będą nawracać.
Trzymam kciuki, że jednak to tylko chwilowe i nic Ci poważnego nie grozi.
Pozdrawiam ;-)

Wpisz na google- autoszczepionki, mnie wyskoczyło jedno fajne laboratorium.

Martha 

Informacje:
Dołączyła 324 dni temu

Profil:
Wzrost: 164,5
Włosy: Rude
Wysłany: 2008-02-12, 15:41   

lekarz - koeniecznie! tak jak dziewczyny pisza nie ma z tym zartow. ja dwa razy w szpitalu lezalam z tego powodu za dzieciaka (a zaczelo sie od tego ze nie chcialo mi sie chodzic siusiu jak sie chcialo tylko powstrzymywalam...), diety, zadnego kapania sie w wannie morzu itd...przez dobrych kilka lat... potem na poczatku studiow nawrot krotki bo madre dziecko w krotkich koszulkach zima chodzilo...i mnie przewialo..skonczylo sie na pogotowiu i nocy spedzonej w szpitalu. Bol niesamowity. Nikomu nie zycze, nie mowiac o ograniczeniach dietach itd..od tamtej pory dlugie kurtki i dbam o te kwestie. bo naprawde warto!

Mija 

Informacje:
Dołączyła 245 dni temu

Profil:
Włosy: brąz
Wysłany: 2008-02-20, 15:32   

Ja też miałam ten problem, zaczeło się w maju, lekceważyłam to ( głupia byłam), tak wytrwałam do października i poszłam do lekarza. Brałam antybiotyki ponad 2 miesiące tak się załatwiłam :-/ Porażka...teraz musze strasznie uważać bo lekko się przeziębie i odrazu mam to samo :-/ Mi lekarz powiedział, oprócz tego, że można się tego nabawić przez sikanie w miejscach publicznych, zimno itd...dodał także że podczas pieszczot często mężczyzna przenosi, nawet nieświadomie, bakterie z okolic odbytu do pochwy... :-/
Z lekarstw polecam Nefrecil, jest genialny, działa przeciwbólowo, znieczulająco...objawy odrazu ustępują...tylko sika się na czerwono :mrgreen:
Dbać kobitki o te sprawy bo później przy ciązku mogą być problemy!!!

lalacruz 
szczęśliwa mama

Informacje:
Dołączyła 257 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-25, 23:41   

A ja po latach dowiedziałam się, że mam przewlekłe odmiedniczkowe zapalenie nerek, dysfunkcje pęcherza, zaleganie moczu, nietrzymanie moczu itd.. Choroba często przypomina o swoim istnieniu. Rok studiów w plecy i podejrzewam,że w pierwszej ciąży silna infekcja przyczyniła się, że było puste jajeczko. Skończyło się dwutygodniowym pobytem w szpitalu i łyżeczkowaniem obumierającego jajeczka.
Dziewczyny to nie żarty.
Do końca życia zakaz kąpieli w basenie , w morzu itd. Tylko w wannie można.
A bakteria która się do mnie przyczepiła to E.Coli. Autoszczepionka nic tu nie pomoże. Warunek: nie może nic zalegać w pęcherzu.

Pozdrawiam

I jeszcze jedno . Jak nie boli to zapominam o chorobie i staram się normalnie żyć.
( A to tylko jedna z wielu moich chorób. Nic w tym wstydliwego, że jestem osobą niepełnosprawną. Żyję i funkcjonuję jak reszta społeczeństwa. Tylko częściej mnie nie ma.)

;-)

Kakua mam nadzieję, że już jest ok?

Odpowiedz do tematu