Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Przyłącz się do najsilniejszego trendu na świecie - wellness

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z zebami
Autor Wiadomość
Donn 

Informacje:
Dołączyła 85 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-31, 13:52   

Ninka, lepiej wcześniej zainwestować i zadbać...niż potem wydać 5 razy wiecej na leczenie ;-)

REKLAMA

Ninka 

Informacje:
Dołączyła 139 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-31, 14:19   

Donn, oj a tutaj to i jeszcze wiecej! :evil: wlasnie szukam sobie ubezpieczenia dobrego na zeby bo tu cholerka to trzeba wszystko ubezpieczac odzielnie i d.... i zeby :evil: za leczenie kanalowe zaplacilam 1600 bo nie mialam ubezpieczenia <bezradny> norrrrmalnie

smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 212 dni temu

Profil:
Ostrzeżeń: [6]
Wysłany: 2008-03-31, 14:40   

U mnie tez niby lecza za darmo a moj maz byl niedawno robil pare zebow i teraz mu rachunek przyszedl <bezradny> nie wiadomo za co <bezradny>

Donn 

Informacje:
Dołączyła 85 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-31, 15:29   

Ninka, wiem, wiem, jak to jest...ja też majątek wydałam jak nosiłam aparat :shock: samochód za to mogłabym kupić :roll:

paulcia 

Informacje:
Dołączyła 52 dni temu

Profil:
Stan: dziewczyna mojego chłopaka
Wysłany: 2008-03-31, 15:33   

Donn napisał/a:
wiem, wiem, jak to jest...ja też majątek wydałam jak nosiłam aparat :shock: samochód za to mogłabym kupić :roll:

też wiem coś o tym, bo 1,5 roku nosiłam aparat. Teraz mam na wkładanie taki tylko na noc i pech chciał, że mi się złamał, no i kolejny wydatek <bezradny> :evil:

Donn 

Informacje:
Dołączyła 85 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-31, 15:34   

paulcia napisał/a:
też wiem coś o tym, bo 1,5 roku nosiłam aparat

ja 2 latka..a teraz mam płyki na noc tylko :-P póki co jeszcze się nie złamał

Serce ma tylko ten, kto go ma dla innych.

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 225 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: brazzzz
Stan: patrz suwaczek :)
Partner: L
Wysłany: 2008-03-31, 16:28   

ja tez chcialabym zalozyc sobie aparat na zabki, tylko w moim przypadku musialby byc staly na minimum dwa latka, a slyszalam ze jesli zaloze go w polsce to tylko ten lekarz ktory mi go zakladal moze mi tam sciagac i rozciagac te druciki, czy ktoras z was wie czy to prawda?
bo chcialabym zalozyc aparat w polsce a na kontrole chodzic tutaj i nie wiem czy tak mozna <bezradny>

Donn 

Informacje:
Dołączyła 85 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-31, 16:49   

angik1683, dentysta - ortodonta, który zakłada aparat musi mieć nad tym kontrole przez cały okres leczenia.
Przed zakładaniem podpisuje się takie pismo czy zgadzasz się na warunki itd. na początku leczenia kontrole są co miesiąc potem co 6-8 tygodni.
Dentysta musi mieć z Tobą kontakt. W przypadku aparatu stałego zmieniane są łuki (boli strasznie przy pierwszych dniach) i to wykonuje ten ortodonta co zakłada aparat. Ja musiałam jeździć na wszystkie kontrole do innego miasta tam gdzie mi zakładano, nie mogłam u innego ortodonty...
Co jeszcze by Ci napisać hmm...to, że przy każdej wizycie każdy ma osobną karte założoną i wpisuje się tam kroki leczenia co na każdej wizycie było robione...itd. więc tak jak pytasz, że chciałabys założyć tu a kontrole tam...wydaje mi się mało realne <bezradny>

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 225 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-11, 17:34   

Donn, dziekuje za informacje <dziekujee>
slyszalam wlasnie ze trzeba do tego samego ortodonty caly czas <bezradny> szkoda bo w takim wypadku bede musiala jeszcze poczekac z tym aparatem a im starsza jestem tym dluzej chyba bede musiala nosic, a na dodatek jak mi sie tu jeszcze pare lat zejdzie to na starosc stwierdze ze nie ma sensu <bezradny>

Donn 

Informacje:
Dołączyła 85 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-13, 18:52   

angik1683 napisał/a:
szkoda bo w takim wypadku bede musiala jeszcze poczekac z tym aparatem a im starsza jestem tym dluzej chyba bede musiala nosic, a na dodatek jak mi sie tu jeszcze pare lat zejdzie to na starosc stwierdze ze nie ma sensu

nigdy nie jest za późno by wyprostować ząbki ;-) nie ma wstydu nosić gdy się jest starszym...ja widziałam jak chodziłam na wizyty kobiety nawet po 40-stce :mrgreen: aparat stały zawsze nosi sie 1,5 do 2 lat...to zależy od wady, zgryzu itp. tu nie o to chodzi, że im starsza tym dłużej się nosi.. :-)

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 225 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-15, 18:36   

Donn napisał/a:
tu nie o to chodzi, że im starsza tym dłużej się nosi..
a to dziekuje za informacje, bo ja do tej pory w bledzie zylam i przekonana bylam ze im czlowiek starszy tym dluzej musi zadrutowany chodzic ;-) a to jakies pocieszenie, moze z moim zgryzem nie bedzie az tak zle i tylko rok z piorunochronkiem? No ale jeszcze beda moje zabki musialy troszke poczekac :-(

Odpowiedz do tematu