czy ktoś mógłby mi doradzić jak skutecznie mogę przyciemnić swój naturalny kolor włosów ?
mój kolor zaczyna sie robić coraz bardziej "niezidentyfikowany" coś pomiedzy czekoladowym brązem a miedzianym
chciałabym wyeksponować ten brąz ...
to dla mnie ważne , gdyż z obecnym odcieniem czuje sie źle ...
Chyba najlepszym rozwiązaniem jest wizyta u dobrej fryzjerki. Samodzielny zabiegów w domu nie polecam, jeżeli chcesz tylko troszkę przyciemnić włosy. Możesz też spróbowac płukanek, ale osobiście nie wiem czy są skuteczne, bo nie próbowałam.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 558 dni temu Posty: 5378 Skąd: Sweden
Profil:
Wysłany: 2007-06-15, 09:13
pizmaczeq napisał/a:
mój kolor zaczyna sie robić coraz bardziej "niezidentyfikowany" coś pomiedzy czekoladowym brązem a miedzianym
Twoj naturalny kolor zaczyna sie zmieniac???
Nie wiem czy malowalas juz kiedys sama wlosy, jesli tak i dasz rade sama cos z tym zrobic to w sklepie doradza ci jakis kolor i firme ktora bedzie najlepsza.
A jesli nie czujesz sie na silach samemu to pedz do fryzjera
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-06-15, 10:02
Jesli nie chcesz wloskow farbowac użyj płukanki wlasnej roboty z naturalnych składnikow - ożywi kolor
Cytat z ksiązki "bądź piękna"
Zioła dla brunetek - wzmacniają naturalny kolor,dodają blasku .
Po 2 łyżki szalwi i rozmarynu zagotować w litrze wody,przykryć i gotowac na małym ogniu przez 10 minut.Zdjąć z ognia zostawić do naciągnięcia mniej więcej na 2 godziny,przecedzić dodac 140 ml octu jabłkowego.
Orzech wloski dla szatynek -płukanka z orzecha dość mocno barwi włosy.Włosy ciemnobrązowe zyskują bardziej nasycony odcień,czarnym nadaje piękny połysk .
2 pełne garście suszonych liści orzecha włoskiego zalac 1/4 l. wrzątku.Przykryć,odstawić do naciągnięcia na 10 minut.Przecedzic przez drobne sitko.
Kwiat lipy dla blądynek - Działa rozjasniająco nadaje piękny połysk,jasne włosy jakby prześwietlone słoncem.
4 pełne garście suszonych liści lipy zalać litrem wody .Gotować 1/2 godziny,ostudzić , przecedzić.
Hibiskus dla rudzielców ta płukanka nadaje zdrowym wlosom czerwonawy połysk.na włosach łamliwych,rozjasnianych lub po trwałej kolor może wyjśc nieco intensywniej.
W takim przypadku zawsze przed użyciem wyprubuj płukankę np:na zniszczonym pasemku.
Pełną garść kwiatów hibiskusa wrzucic do garnka,zalać 1/2 litra wrzątku,gotowac na małym ogniu przez 10 minut.Odstawić na godzinę do naciągnięcia,przecedzic i przelac do butelki.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 724 dni temu Posty: 2960 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-15, 14:40
Diablica666 napisał/a:
płukanki wlasnej roboty z naturalnych składnikow
może najpierw spróbuj tak o ile nie chcesz drastycznie zmieniac koloru wlosow a jesli nie bedziesz zadowolona to wtedy do fryzjerki po rade a takie naturalne plukanki na pewno Ci nie zaszkodza
Informacje: Wiek: 17 Dołączyła 82 dni temu Posty: 198 Skąd: Częstochowa
Profil: Imię: Marta
Wzrost: 157 cm
Włosy: Różne;))
Stan: Na smyczy:P
Partner: T.:*
Wysłany: 2008-11-10, 15:10
Co do szamponetek bym uwazala - raz zrobilam kasztan - na ciemnym blondzie moim naturalnym wyszla ognista marchew, ktora bo jakims pol roku pokrylam farba, bo zrudzialy i wcale nie zeszlo, tylko wyblaklo..:/ takze to chyba zalezy od odcienia, ale najlepiej wg mnie fryzjer, tylko dobry, zeby Ci nie spieprzyl wlosow
...warto tez pójść do dobrego sklepu z farbami, tam sa w stanie komputerowo dobrac Ci odpowiedni kolor włosów i doradzic, zupełnie gratis. Ja tez miała kiedyś nieciekawy kolor nawywałam go "mysi", to pewnie był efekt zabawy z włosami... Po ścięciu włosów do prawie gołej skóry i odzywieniu ich, nawilżeniu mam znowu piękną głębie koloru. Przez jakis czas nim wszyscy sie przyzwyczaili, to pytali czy malowałam.
Idz do fryzjera, nie zniszczysz wlosów, bo on uzywaja profesjonalnych kosmetyków. Ja bym Ci poleciła farbowanie ton w ton farba bez amoniaku, np. L'Oreal, Richesse de Diacolor
fryzjerzy tez sie różni trafiają... , warto pójść z polecenia.
Słyszałam taką ciekawostke, że codzienne prostowanie farbowanych włosów, potrafi je po jakims czasie rozjaśnić, nigdy sie z tym nie spotkałam, a Wy?
codzienne prostowanie farbowanych włosów, potrafi je po jakims czasie rozjaśnić
hmmmmm ja mam rozjaśniane i prostują praktyczne codziennie i jakoś nie zauwarzyłm zeby się rozjaśniły... chyba ze jestem przyzwyczajona.
A tak w ogóle odnoście problemów z włosami.... Dziewczyny co poradzicie na ogromną trudność w rozczesaniu po umyciu...?? włosy są takie twarde i okropne w dotyku
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 5 dni temu Posty: 29 Skąd: wszechświat
Profil: Imię: Kinga
Stan: mężatka
Partner: Adam
Wysłany: 2008-11-18, 18:51
a ja mam problem z szybkim przetłuszczaniem. Wystarczy mi jeden dzień i już muszę myc włosy. Ostatnio miałam włosy do ucha, teraz zapuszczam i sięgają tuż za ramiona. Zauważyłam że im są dłuższe tym szybciej mi się przetłuszczają. Chyba jednak znów zostaną ściachane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum