Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Kociak
2007-06-15, 16:09
problem
Autor Wiadomość
złotarybka 

Informacje:
Dołączyła 388 dni temu

Profil:
Wzrost: 1,69
Włosy: blondynka
Stan: zajęta :)
Wysłany: 2007-06-14, 09:56   problem

Nie wiem czy tu powinnam umiescic ten temat, ale zaryzykuje.
Kurcze kobietki mam taki problem: ostatnio mialam okres dopiero po 40 dniach, zazwyczaj moj cykl trwa 31-34 dni. A teraz jestem w 20 dniu i wczoraj zaczelam troche plamic, to jest taka brązowa, gęsta wydzielina (sorry za szczegoly, ale musze powiedziec o co chodzi). Nie wiem co jest. Wiem, ze musze isc do lekarza z tym, nie musicie mi tego pisac, tylko ze teraz mam sesje, mnostwo egzaminow i pracuje dosc dlugo, wiec nie moge znalezc czasu, ale napewno sie wybiore w ciagu tygodnia-dwoch. Chcialbym tylko wiedziec czy ktoras z Was miala cos takiego i czy wie może czym to bylo spowodowane? czy cos nie tak ze mna, moze jakas choroba? :-( Boje sie troche. Jesli cos wiecie na ten temat to napiszcie prosze.

REKLAMA

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 586 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Ostrzeżeń: [4]
Wysłany: 2007-06-14, 10:15   

Możliwe, że to jakieś upławy takie... zaawansowane. Z Twojego opisu wygląda, że to jakieś zakażenie w pochwie się zrobiło :/ Nie sądzę, aby było to co innego, pewnie jak pójdziesz do lekarza to da Ci jakieś tabletki i przejdzie. No, ale na 100% to pewna nie jestem oczywiście, bo coś takiego mi się nie przytrafiło... Postaraj się pójść do lekarza jak najszybciej, chociaż wiem, że nie zawsze jest na to czas ...

hanah 

Informacje:
Dołączyła 394 dni temu

Profil:
Imię: Hania
Wzrost: 160
Włosy: ciemny braz z jasnymi pasemkami:)
Stan: w stałym związku :)
Partner: Krzysiaczek:*
Wysłany: 2007-06-14, 10:20   

tez tak czasami mam. To nic innego jak uplawy, wiec raczej badz spokojna. Zaobserwuj tylko jak dlugo je bedziesz miala. Jesli Cie to niepokoi, idz do lekarza. Pozdrawiam :-)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 419 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-14, 10:22   

No ja bym razcej nie byla spokojna :-? brazowe to juz objaw choroby, czy tez zakazenia jak pisze Kociak

Upławy z pochwy to częsta dokuczliwość i niekiedy źródło uzasadnionego niepokoju. Zwłaszcza jeśli są żółtawe, zielonkawe, brązowe, wodniste, ropne lub lekko zabarwione krwią, a na dodatek o przykrym zapachu - podejrzewany wówczas infekcję grzybiczą, bakteryjną, pierwotniaką (np. rzęsistkową).

wiecej na http://www.pfm.pl/u235/navi/200159

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 586 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-14, 10:50   

madzia napisał/a:
No ja bym razcej nie byla spokojna :-?
tzn nie ma tez powodu do paniki, bo jak sie pójdzie do lekarza to da najwyżej mocniejsze lekarstwa i dłużej potrwa leczenie, ale nie jest to rzecz, której sie nie da wyleczyć. A tak do czasu, jak pójdziesz do lekarza, używaj sobie tak przez tydzień Tantum Rosa - dostępne bez recepty. Kiedyś jak miałam takie trochę mocniejsze upławy to mój ginekolog powiedział mi, że zanim zacznę brać przepisane przez niego globulki to najpierw żebym "odkaziła" pochwę właśnie roztworem Tantum Rosa. Na pewno nie zaszkodzi ;)

złotarybka 

Informacje:
Dołączyła 388 dni temu

Profil:
Wzrost: 1,69
Włosy: blondynka
Stan: zajęta :)
Wysłany: 2007-06-14, 13:53   

dzieki za odpowiedzi. Nie dodalam jeszcze ze tej wydzieliny jest bardzo malutko, tyle tylko ze sa jakies plamki, i brzuch mnie boli jak podczas okresu. nie wiem skad sie to wzielo, nigdy nie mialam zadnych takich uplawow, dbam o higiene. kurcze martwie sie :-(
Hanah a czy Twoje plamienia wygladaja tak samo? w jakich dniach cyklu Ci sie zdarzaja?

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 580 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-06-14, 14:01   

Spokojnie najprawdopodobniej zlapalas infekcję i to wszystko dostaniesz antybiotyk i po sprawie ja tak mialam tyle ze umnie przy badaniu wyszlo przy okazji że mam nadżerkę i to ona byla powodem upławów.
Ja z koleji teraz się martwię bo mam strasznie dziwny okres (brałam dwa cykle pod rzad tabletki nie robiąc 7-mio dniowej przerwy) nie ma krwi ze śluzem takiej czerwonej tylko dosłownie czarne gęste skrzepy martwie sie bo nigdy czegos takiego nie miałam a wizyte u gienia mam dopiero w poniedziałek :/ czy któraś z was miała podobnie?

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 586 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-15, 15:11   

Diablica666 napisał/a:
nie ma krwi ze śluzem takiej czerwonej tylko dosłownie czarne gęste skrzepy
a to nie wiem, często po takim braniu tabletek bez przerwy są jakieś dziwnie wyglądające okresy, ale to takim czymś jeszcze nie słyszałam. Ale może po prostu Ty tak reagujesz na brak przerwy... a Ty chodzisz prywatnie do gina? jak tak to zadzwoń i się spytaj...

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 580 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-06-15, 15:27   

chyba od brania tabletek bo juz mi sie prawie skonczyl do poniedzialku wytrzymam :) a chodze prywatnie do kliniki na blankowej :) jest tam bardzo dobry lekarz z super podejściem do pacjentów.

[ Dodano: 2007-06-18, 21:20 ]
Jednak od brania tabletek , powiedzial że czasem sie takie dziwne okresy zdażają :)
Miałam dzisiaj leczoną nadżerkę w sumie poszło nieźle myślałam że będzie o wiele gorzej. Najbardziej nieprzyjemne nie było same usuwanie nadżerki (które polegalo na wysmarowaniu nadżerki lekiem)co oczyszczenie miejsca zabiegu z naturalnej błony śluzowej (i odkażanie zarazem) spirytusem i jakimś tam roztworem kwasu :shock: ale nie bolało troche popiekło i teraz brzuch mnie boli jak bym miała okres ale ponoć od jutra juz luzik ;] jeszcze tylko ten nieszczęsny miesiąc szlabanu i mam święty spokuj :)

cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 371 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-07-04, 20:29   Re: problem

złotarybka napisał/a:
ostatnio mialam okres dopiero po 40 dniach

ło boże... :shock:

ja miałam kiedyś po 12 dniach...

Lily of valley 

Informacje:
Dołączyła 369 dni temu

Profil:
Włosy: szatynka
Stan: panna
Wysłany: 2007-07-04, 20:54   

Tak sie zastanawiam, czy nie mogą to też być zaburzenia hormonalne wywołane niesystematycznym trybem życia lub stresem. A opławy, jak sądzę- mają właśnie przeróżny kolor i trudno powiedziec co jest zdrowe, a co nie. Najbardziej chora się czuję, jak się naczytam objawów z jakichś podręczników medycyny, bo wszystko mi się zawsze zgadza. Ale oczywiście- najwięcej na ten temat może powiedziec lekarz. Trzymaj się.

mamusia22 

Informacje:
Dołączyła 372 dni temu

Profil:
Imię: Aga
Wzrost: 165
Włosy: braz
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-07-19, 11:45   Re: problem

złotarybka napisał/a:
Nie wiem czy tu powinnam umiescic ten temat, ale zaryzykuje.
Kurcze kobietki mam taki problem: ostatnio mialam okres dopiero po 40 dniach, zazwyczaj moj cykl trwa 31-34 dni. A teraz jestem w 20 dniu i wczoraj zaczelam troche plamic, to jest taka brązowa, gęsta wydzielina (sorry za szczegoly, ale musze powiedziec o co chodzi). Nie wiem co jest. Wiem, ze musze isc do lekarza z tym, nie musicie mi tego pisac, tylko ze teraz mam sesje, mnostwo egzaminow i pracuje dosc dlugo, wiec nie moge znalezc czasu, ale napewno sie wybiore w ciagu tygodnia-dwoch. Chcialbym tylko wiedziec czy ktoras z Was miala cos takiego i czy wie może czym to bylo spowodowane? czy cos nie tak ze mna, moze jakas choroba? :-( Boje sie troche. Jesli cos wiecie na ten temat to napiszcie prosze.

czasami tak mam ale od kiedy biore pigulki anty nigdy tak wczesniej nie mialam

paulcia 

Informacje:
Dołączyła 101 dni temu

Profil:
Stan: dziewczyna mojego chłopaka
Wysłany: 2008-03-29, 16:07   

od wczoraj mam dni płodne i w związku z tym zaczełam plamić taką brązową wydzieliną... jest jej na tyle dużo, że niekiedy musze zakładać tampona(pewnie źle robie zakładając tampona a nie podpaskę, ale to dla komfortu). No i mam problem...z 9 miesięcy temu byłam z tym u gina, ale po zrobieniu USG i na podstawie badania krwi powiedziała, że wszystko dobrze. Mnie jednak to niepokoi. Tej wydzieliny jest naprawde bardzo bardzo duzo :!: nie wiem czy jest się czym martwić :?: pomocy help :roll: <bezradny>

Chwilka

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-03-29, 16:12   

A moze jeste przed albo po okresie??albo moze zaczelas brac tabl antykoncepcyjne,bo na poczatku tak jest.Albo moze sobie przeziebilas jajniki.
Na pewno wszystko bedzie dobrze <pocieszacz>

paulcia 

Informacje:
Dołączyła 101 dni temu

Profil:
Stan: dziewczyna mojego chłopaka
Wysłany: 2008-03-29, 16:19   

Chwilka napisał/a:
moze jeste przed albo po okresie??

za 2 tyg mam dostać okres
Chwilka napisał/a:
moze zaczelas brac tabl antykoncepcyjne