moi znajomi od razu na zaproszeniach ślubnych napisali że jako prezent chcą pieniądze (w formie takiego śmiesznego wierszyku)
znam te wierszyki, fajowe są, ale tak o tym myśleliśmy i doszliśmy do wniosku, że może to trochę nie na miejscu....bo będą i tak osoby, które będą wolały kupić prezent i co wtedy?
my mamy taką sytuację w tym roku; mamy 3 wesela i po prostu nie mamy kasy, żeby wszystkim młodym dać pieniądze, wiadomo, że fajny prezent można kupić za mniejszą sumę i też będzie ładnie i gdybyśmy dostali zaproszenie z wierszykiem z prośbą o pieniądze, to nie wiem w zasadzie co byśmy z tym fantem zrobili
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 303 dni temu Posty: 1509 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2008-02-14, 16:02
Pomysł wykupienia przez gości weselnych wycieczki jest super ale chyba tylko pod warunkiem, że to młodzi wybiorą miejsce.
Wkońcu to ich podróż poślubna.
Jednak pieniądze to najlepszy wybór
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Też tak uważam. Młodzi sami zadecydują czy wydadzą kaskę na podróż poślubną czy raczej zainwestują w mieszkanko. Dlatego w marcu bratu i bratowej na wesele dajemy kasiurkę.A zamiast kwiatów myślę ładny album na zdjęcia ślubne im kupić-bo w sumie jak mam 50 zł na kwiaty które zwiędną wydać to album ( w tej samej cenie) na pamiątkę im zostanie.
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 406 dni temu Posty: 8709 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Weronika
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2008-02-14, 19:33
dziewuszki my z Radziem idziemy na ślub mojej przyjaciółki 1 marca
wiem że zazwyczaj się kupuje takie prezenty na nowe mieszkanie itd...
Czyli co?
pościele, serwisy itd ... ?
a może podpowiecie mi coś bardziej oryginalnego , ale też tak żeby nie wydać milionó, których zresztą nie mamy
Myślę że to dobry pomysł jeśli idą na swoje. Pościel zawsze potrzebna,nawet jak z rodzicami się mieszka- i ceny też przystępne. A serwisy obiadowe widziałam ładne na allegro i w sklepach-bo szukam coś dla brata na parapetówke.Komplet Luminark-19 częśći-3x6 talerzy i salaterka za ok.120zł.Ładne,białe,nietłukące-wiem bo sama mam takie.Jak macie więcej kasy to lepiej dwa kupić albo komplet na 12 osób-na imprezy rodzinne się więcej przydaje
Na allegro 90coś złotych kosztują. Ale jak kaski brak (rozumiem doskonale-skąd wziąć jak się jeszcze uczycie) to o tej pościeli pomyślcie. Ręczniki też dobry pomysł-zawsze potrzebne!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum