Poród- on mnie tez sam przeraża ale widze po moich cięzarnych koleżankach że w raz z tym jak się zbliża i jak już się grubaski robią, jest im ciezko dlonie i stopy puchna brzuszek przeszkadza to już poprostu chcą jak najszybciej urodzić i mieć to za sobą. Dlatego to moze i u mnie się zmieni
Moja kuzynka mieszka w Niemczech i tam też rodziła- opieka rewelacyjna. Kobiety po porodzie naturalnym leżą w szpitalu około tygodienia (dla niektórych to długo ) ale lekarz dopiero wypuści pacjentke ze szpitala wraz z dzieciątkiem jak będzie widział że sobie z nim radzi czyli bez problemu już je nosi, przewija, karmi i się dobrze czuje. U nas jak nie ma przeciwskazań od razu rzucają do domu a wiadomo że w domu jak w domu- nie zawsze ma kto kobiecie pomóc przy dziecku bo sytuacje są różne.
Ja miałam bardzo ciężki poród , męczyłam się od 8 do 22 i straciłam bardzo dużo krwi. Bardzo bolało, ale siły dodawała mi myśl ,że niedługo zobacze i przytule swoje dziecko i że to taki cud .....Warto było się pomęczyć
Ja też bałam się porodu, ale jak już leży się na sali, to się o tym nie myśli. Chce się tylko zobaczyć dieciątko! Miałam cesarke, ale i tak się nacierpiałam, ale warto było Prawdą jest, że jak zobaczy się dziecko, to o wszystkim się zapomina
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 231 dni temu Posty: 1203 Skąd: Kraków
Profil: Partner: pan K. :*
Wysłany: 2008-09-03, 20:23
Moja mama jak mi opowiadała jak rodziła mojego brata to dramat. W sensie to były zupełnie inne czasy, miała łóżko na korytarzu i naprawdę musiała się trochę nacierpiec zanim jakiś lekarz łaskawie do niej przyszedł i zauwazył że rodzi
w ogóle musiała sta i czekac aż się zwolni miejsca na sali porodowej bo akurat inna kobieta rodziła i nie było miejsca... ech dobrze, że teraz są inne czasy i urodzenie dziecka jest w cudzysłowiu łatwiejsze.
Ja również na początku bałam się porodu ale powiem wam że nie było aż tak strasznie w moim przypadku.Ból oczywiście był ale szło go wytrzymać i nawet szybko urodziłam po 5 godzinach miałam już maleństwo:)
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 173 dni temu Posty: 1473 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Kasia
Włosy: czarne
Stan: wolna
Wysłany: 2008-09-14, 16:57
Hehe a ja sie ostatnio smialam, bo mojha siostra wypalila z tekstem ze po maturze (w tym roku) idzie na poloznictwo (studia).... no i kto wie moze przy niej bede rodzila, bo zanim skonczy to moze juz bede miala mezusia i dzidzi w drodze
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 130 dni temu Posty: 162 Skąd: Anglia
Profil: Imię: Aśka
Wzrost: średni
Włosy: ciemny brąz
Stan: męzatka
Partner: Artur :)
Wysłany: 2008-09-14, 17:41
ja dziekuje , obejrzalam maly fragment i normalnie wszystko mnie boli teraz,
ale jest znieczulenie ktory calkowicie znieczula od pasa w dol i podawane jest przez kregoslup, na pewno sie na to zdecyduje albo cesarke. moja przyjaciolka chce rodzic naturalnie az sie boje pomyslec
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 173 dni temu Posty: 1473 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Kasia
Włosy: czarne
Stan: wolna
Wysłany: 2008-09-14, 17:54
Lady Jo napisał/a:
ale jest znieczulenie ktory calkowicie znieczula od pasa w dol i podawane jest przez kregoslup, na pewno sie na to zdecyduje albo cesarke.
Zona kuzyna jest pielegniarka i jak moja kuzynka rodzila, to mowila jej ze nie powinna brac...bo czasami jedno zle uklucie , omylka lekarza i mozna do konca zycia czucia w nogach nie miec...
btw jesli chodzi o cesarke, to niby podczas porodu lzej ale pozniej duzo kobitek ma problemy z pozbieraniem sie... ja bym np. nie chciala zeby przez pierwsze dni moim dzidziusiem sie tesciowa czy moja mama opiekowala, bo ja bym lezala 24 na dobe
moja przyjaciolka chce rodzic naturalnie az sie boje pomyslec
eee tam. wszystko się zmienia jak kobieta w ciążę zachodzi wcześniej myśl o porodzie naturalnym mnie paraliżowała, też mówiłam w kółko o cesarce. a teraz.....mam ogromną nadzieję, że urodzę naturalnie (strach przed zabiegiem, no i gorsze samopoczucie po) i w zasadzie przestaję się go nawet bać. trochę skurczy, trochę krzyku, trochę parcia i dzidzia będzie na świecie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum