Informacje: Dołączyła 139 dni temu Posty: 1860 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-04-26, 23:45 POGOTOWIE RATUNKOWE
HELP!
Nie wiem czy taki temat juz istnieje ale potrzebuje pomocy!
R kupil mleczko do kawy w puszcze i okazalo sie ze jest nieslodzone no i jak ja teraz mam zrobic karmel z tego mleka??????
Informacje: Wiek: 16 Dołączyła 193 dni temu Posty: 45 Skąd: się biorą dzieci?
Profil: Imię: Agnieszka
Wzrost: 175
Włosy: szatynko blondynka
Partner: Paweł
Wysłany: 2008-05-03, 11:44 Ratunku! :D Cukinia na grilla
Hej Jutro mam grill zapoznawczego mojego chłopaka z moimi przyjaciolmi Każdy costam robi, ja sie wzielam za szaszlyki... wczoraj zrobilam zakupy... myslalam ze kupilam kabaczka, ale chyab to jest cukinia (wyglada troche jak ogorek swierzy). Wiecie może jak to przyrzadzic? obrac to ze skorki czy nie? Bo z resztą to sobie jakos poradze... myslicie ze pomidorki mozna nadziac? zgrilluja sie? Buziaki i z gory dzieki
i co robić z pieczarkami? obrac? pokroic? i tyle? Na patyki i na grilla?
no więc tak szybciorem - kabaczka lub cukinię obieramy ze skórki - jesli ma dużo pestek ja je usuwam i resztę nacieram lekutko oliwką nastepnie na grila. Gilowanie wg. uznania ale uwaga żeby nie był zbyt suchy. Po zdjęciu z grila kładę na ręcznik papierowy żeby resztki oliwy ociekły i sole oraz pieprzę a następnie kropie sokiem z cytryny - tak ja to robię......
pieczarki można na ćwiartki pokroic i zrobić szaszłyki mieszane - do tego cukinia lub kanaczek w kostkę, papryka, serek pleśniowy ( twardy ), kiełbaska lub mięsko drobiowe i takie tam rózności miłego grilowania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum